16 Haziran 2024 Pazar



14:40   BAŞKAN SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:36   JANDARMA 185 YAŞıNDA   14:31   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:49   “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   11:48   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   11:46   MERSIN’DE ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:38   ÇOCUK BEZI YÜKLÜ TıR DEVRILDI   10:42   BAŞKAN ÖZYIĞIT, FIKIR OTOBÜSÜ YARıŞMASı’NıN JÜRI ÜYELIĞINI YAPTı   10:41   YIYECEKLERIN BEYINDE OLUŞTURDUĞU TEPKIYI ARAŞTıRıYOR   10:39   ÇALıŞTAYDA, 5 YıLLıK STRATEJIK PLAN ÇALıŞMALARıNıN YOL HARITASı BELIRLENDI   10:37   EMEKLI EVI ÜYELERI ‘MERSIN’DE YAZ NAĞMELERI’ KONSERIYLE GÖNÜLLERI FETHETTI   10:35   BAŞKAN TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   10:34   İNTÖRN DOKTORU VURAN SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI   10:33   KAZA ANı GÜVENLIK KAMERASıNA YANSıDı   10:15   MERSIN’DE ’BÜYÜK FILISTIN MITINGI’ DÜZENLENDI   10:13    “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:10   CIRCULAR’ıN 5.’SI TOPRAK TEMASıYLA SANATSEVERLER ILE BULUŞTU   10:08   MESKİ, MERSIN’DE ADıM ATıLMADıK MAHALLE BıRAKMıYOR   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ‘ÇOCUK ÇALıŞTAYı’Nı GERÇEKLEŞTIRDI   10:03   MUT’TA ORMANLıK ALANDA ÇıKAN YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı  
 
 
 
 
“BU TEKLİF YOKSULLUK VE GÜVENCESİZLİK TEKLİFİDİR”
   

“İnsanca bir yaşam, demokratik, grevli toplu sözleşme için mücadeleyi büyütüyoruz” şiarıyla KESK ve KESK’e bağlı iş kollarının MYK üyelerinin iki koldan Edirne ve Batman’dan, yarın Ankara’da buluşmak üzere başlatmış oldukları yürüyüş kolu bugün Mersin’e geldi. KESK’liler, emeği ile yaşam mücadelesi verenleri, bir bütün olarak gördüklerini ve hep beraber mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 20 Ağustos 2021 Cuma 01:25

HABER: Ekin KIRARSLAN – Barış ÇOBAN

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde iktidarın teklifine karşı Batman’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan KESK yürüyüş kolu Mersin’e ulaştı. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve KESK MYK üyelerinin aralarında olduğu yürüyüş kolu Özgür Çocuk Parkı’nda KESK Mersin Şubeler Platformu, Emek ve Demokrasi Güçleri’nce karşılandı. Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce’nin de katıldığı açıklamada “İnsanca bir yaşam demokratik grevli toplu sözleşme için mücadeleyi birlikte büyütüyoruz” pankartı açıldı. Açıklamada, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Özbay basın metnini okudu.

 “ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Özbay, Hükümetin açlık ve güvencesizlik teklifini kabul etmediklerini, yetkinin asıl sahibi 5,5 milyon kamu emekçisini ve emekliyi göreve çağırdıklarını söyledi. Ülkenin alın teri ile geçim savaşı veren milyonları olarak, zor bir süreçten geçtiklerini belirten Özbay, "ülkeyi yönetenler yıllardır 'Büyümede rekor kırdık'  dediler. 'Dünya bizi kıskanıyor' dediler. Ama büyüdüğünü söyledikleri Türkiye’de bizim payımıza sadece; yıllardır çocukların bile inanmadığı TÜİK enflasyonuna bağlanmış düşük maaşlar, sefalet ücretleri düştü. Çalışanların neredeyse yarısının asgari ücrete mahkum edildiği, ucuz emek cennetine çevrilmiş bir ülke düştü. Üretime değil, borçlanmaya, betonlaşmaya dayalı insan ve doğa düşmanı model her gün daha yıkıcı hale geldi. Kamucu anlayışta, sosyal devlette koskoca gedikler açıldı. Bunun bedelini de söndürülemeyen yangınlarla,  her gün bir yerde ortaya çıkan sellerle, felaketlerle hepimiz ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz" dedi.

“BU TEKLİF YOKSULLUK TEKLİFİDİR”

Çalışma Bakanı tarafından yapılan teklifle aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleyle açıkça dalga geçildiğini hatırlatan Özbay, “buradan tekrar altını çiziyoruz. Yaşadığımız kayıpları görmeyen, sadece hedeflenen resmi enflasyon rakamlarına indirgenen bu teklifin adı ‘Toplu Sözleşme Teklifi’ değildir. Açlık sınırının 3 bin, yoksulluk sınırının 9 bin 500 TL’yi bulduğu, yaşanan gerçek hayat pahalılığının %40’ı aştığı koşullarda aileleri ile birlikte 20 milyonluk devasa bir kitleye yapılan bu teklifin adı Sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklifidir” diye belirtti.

“HAK VERİLMEZ MÜCADELE İLE ALINIR”

Emeği ile yaşam mücadelesi verenleri, bir bütün olarak gördüklerini söyleyen Özbay şöyle devam etti: “bu karanlık tablodan tek çıkış yolu yetkinin asıl sahiplerinin kamu emekçilerinin ve emekliklerinin ortak sorunları için bir araya gelmesinden, ‘hak verilmez mücadele ile alınır’ ilkesi ile ortak mücadeleyi yükseltmesinden geçmektedir. KESK yürüyor,KESK mücadele ediyor.

Maaşlarımızın insanca yaşamaya yetecek bir seviyeye çekilmesi için

Özellikle pandemi döneminde maaşlarımızda yaşadığımız reel erimenin giderilmesi için

Kamu emekçilerinin yıllardır yaşadığı gelir vergisi adaletsizliğine son verilmesi için

Emekli olduğumuzda maaşlarımızın yarı yarıya düşmesine yol açan ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması için Farklı adlar altında güvencesiz istihdam edilenlerin kadrolu-güvenceli istihdama geçirilmesi için

“4/C’li 4/B’liler” olarak bilinen kamu emekçilerinin ek ödeme, emeklilik gibi temel sorunlarının çözümü için

Sayıları yüz bini aşan Yardımcı Hizmetler Sınıfının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için

Torpilin, kayırmanın kapsını sonuna kadar açan mülakat sitemine son verilmesi için

Kamu emekçilerini Hakem Kurulu vasıtası ile siyasal iktidarın iki dudağı arasından çıkacak kararlara mahkûm eden, grev hakkımızı yok sayan mevcut sistemin değiştirilmesi için

OHAL KHK’leri ile sorgusuz-sualsiz işinden ekmeğinden edilen kamu emekçilerinin görevine iadesi için

Kadın kamu emekçilerine yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması için

Kamu kurumlarında ücretsiz kreşler açılması, söz konusu kreşler açılıncaya kadar kreş yardımı verilmesi için

Kamu emekçilerinin onurlu sesi KESK yürüyor Mersin Şubeler Platformu adına bu onurlu yürüyüşü selamlıyoruz.

Hepinizi insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli istihdam- güvenli gelecek, demokratik- adil bir çalışma yaşamı, halktan yana bir kamu hizmeti, grev hakkımızın önündeki engellerin kaldırıldığı gerçek bir toplu pazarlık sistemi için birlikte mücadele etmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz.”

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kesk, demokrasi, grev, sykp, tis, batman, ankara

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA