17 Eylül 2025 Çarşamba



16:24   TMO ÇEKIRDEKSIZ KURU ÜZÜM ALıM FIYATıNı AÇıKLADı   15:31   TAZELENME ÜNIVERSITESI’NDE YENI DÖNEM KAYıTLARı TAMAMLANDı   14:44   MERSINLI KADıNLAR ‘MAHSA AMINI’YI ANDı   14:02   MERSIN’DE 324 KM SAHIL VAR, NEDEN 5 YıLDıZLı OTEL YOK?   13:32   KAÇAN ÇOCUKLARı TAKIP EDIP VURMUŞLAR!   12:49   ÇOCUĞUNU ÖLDÜREN ANNE TUTUKLANDı   12:37   TEZGAHLAR DOLDU, FIYATLAR DÜŞTÜ   12:25   MERSIN’DE SPORLA DOLU BIR HAFTA BAŞLADı!   12:21   ENFLASYON MASALıYLA GERÇEKLER GIZLENEMEZ   12:09   MERSIN’DE SAHADA, YOLDA VICDANDA KAZANDıLAR!   12:01   MERSIN’DE TERS YÖN DEHŞETI   11:04   MERSIN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞIŞIMI   10:56   HATAY’A, ‘MERSIN’ YARAMıYOR: 2-3   10:19   HAYALINI KURDUĞU MOTOSIKLET, SONU OLDU…   10:10   SUÇUN HARITASı ÇıKARıLDı; 49 ILDE AYNı ANDA BASKıN!   10:01   ÖLEN KOCASıNıN ILACıNA FATURA GELDI   18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı  
 
 
 
 
KAFESTE 2 KİŞİYİ ESİR TUTMUŞLAR
   

Adana merkezli 4 ilde “şirinler” olarak bilinen organize suç örgütüne operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda kafeste tutulan 2 kişi kurtarıldı.

 

Tarih : 14 Temmuz 2021 Çarşamba 13:44

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Organize Büro Amirliği ekipleri liderliğini Ali A. isimli şahsın yaptığı “Şirinler” olarak bilinen "Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü"nün, “Örgüt Kurma ve Yönetme, Kasten Adam Öldürme, Yağma, Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Tehdit, Darp, Kasten Yaralama, İş Yeri Kurşunlama” gibi suçları işlediklerini tespit etti.

Polis bu tespitlerin ardından Ali A.’nın da aralarında olduğu 45 şüpheliyi yakalamak için 13 Temmuz günü şafak vakti 43 adrese aralarında özel harekat, terör, çevik kuvvetin de olduğu 750 polisle Adana merkezli Antalya, Mersin ve Ankara’da operasyon yaptı. Özel harekat polisi kapıları koç başıyla kırarak evlere girdi. Bazı evlere, zırhlı araçla bahçe kapısı ezip girildi. Zanlıların evlerinde polis operasyonundan haberdar olmak için izleme odası kurduğunu tespit edildi. Ayrıca örgüt lideri Ali A.’nın evinde yüksekliği yaklaşık 80 santim, genişliği ise yaklaşık 50 santim olan 3 katlı kafes olduğunu ve içinde 2 kişinin esir tutulduğunu tespit etti. Polis iki şahsı kurtarıp kafesten çıkardı. Şahıslardan birinin 20 gündür kafeste olduğu öğrenildi. Şahısların örgüte karşı suç işlediği, bu nedenle kafese konularak cezalandırıldığı öne sürüldü.

Polis 43 adrese yaptığı operasyonda 38 zanlıyı gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda ise polis 10 tabanca, 606 değişik çaplarda mermi, 16 av tüfeği, 169 av tüfeği fişeği, 122 bin lira nakit para, toplam değerleri 1 milyon 150 bin lira olan senet ve çekler, 16 bıçak ve kılıç, 12 gram uyuşturucu, 4 sinyal kesici jammer cihaz, 3 telsiz ve şarj cihazı, Bank Asya’ya ait pos cihazı, 1 F serisi 1 Amerikan Doları ele geçirdi. Bir sopanın üzerinde ise “Benim adım Haydar sıkıysa kaytar” yazması dikkat çekti.
Gözaltına alınan şahısların sorgusu sürüyor. Ekipler, firari zanlıları yakalamak için operasyonlara devam ediyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, adana, ankara, organize, suç, örgüt, şirinler, operasyon

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA