1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
YİNE ENMED TEKSTİL, YİNE HAK GASPI!
   

İşçilerin maaşlarını ve haklarını vermemekle mimli olan ENMED Global Tekstil ve Ortadoğu Hastanesi sahibi Engin Şahin, yine işçilerin Mayıs ve Haziran maaşlarını ödememekle gündemde!

 

Tarih : 8 Temmuz 2021 Perşembe 09:19

Haber: Ayşenur ÖNAL Mersin Serbest Bölge’de faaliyet gösteren ENMED Tekstil Firması, yine işçilerin maaşlarını ödemiyor. Geçtiğimiz Mart ayında 350’den fazla işçinin maaşlarını ödemeyen ENMED Global Tekstil firmasını önünde işçiler eylem yapmıştı. Özel Mersin Ortadoğu Hastanesinin Yönetim Kurulu Başkanı da olan Engin Şahin’in sadece 70 kişinin sigortasını yatırdığı ifade edildi. İş kazası sonrası işçileri hastaneye göndermediği ve firma içinde tedavi ederek sonrasında çalışmaya zorladığı söyleyen Şahin’in, hastaneye gitmek zorunda olan işçileri ise kayıtsız bir şekilde kendi hastanesinde tedaviye zorladığı da iddialar arasındaydı. İŞÇİLER YİNE MAĞDUR ENMED Tekstil’de maaşları verilmeyen işçiler yine mağdur oldu. Mersin Serbest Bölge’de bulunan bu firmanın bir diğer işletmesinde de işçiler yine çalıştıkları ayların paralarını alamamışılardı. Dev Tekstil Sendikası’na başvuran işçiler, sendika önünde eylem yaparak haklarını almışlardı. Ancak 40 gündür kapalı olan firmada çalışan diğer işçilerin Mayıs ve Haziran maaşları içerde duruyor. Firma yönetimi daha önce yaptığı gibi bu işçileri de aylardır oyalıyor. Tekstil emekçilerine çağrı yapan Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, “ENMED işçilerini hakkımız olanı almak için sendikamızla birlikte hareket etmeye DEVTEKSTİL’de gücümüzü birleştirmeye çağırıyoruz. Birleşirsek kazanır, örgütsüz olursak kaybederiz. Ortadoğu Hastanesi’nin ortakları arasında olan ENMED Global patronunu da uyarıyoruz. İşçilerin haklarını vermek için daha ne bekliyorsunuz?” dedi.
Paylaş :
 
Etiketler :  Enmed, tekstil, işçi, hak, bölge

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA