9 Kasım 2025 Pazar



14:31   4. ULUSULARARASı TARSUS FESTIVALI RENKLI GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADı   14:26   SAATLERCE KUYRUK BEKLEDILER, KIMI ISTEDIĞINI ALDı KIMI ALAMADı   13:08   TARSUS FESTIVALINDE TARIH VE KÜLTÜR BULUŞTU   12:47   BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TAKI FESTIVALDE ’GASTRONOMI SHOW’A KATıLDı   10:43   OTOMOBIL TAKLA ATTı: 1 ÖLÜ 3 YARALı   10:40   HEYECANLANDıRAN KEŞIFTE 16 METRELIK BALINANıN KEMIKLERI BIRLEŞTIRILMEYE BAŞLANDı   10:35   MOTOSIKLETLI POLIS TIMLERI GÖREVDE: 40 BIN KIŞIYI KONTROL ETTI   16:46   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "ÜRETICI VE TÜKETICI HALLERI KORUNMALı"   16:42   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLI VE ESKI HÜKÜMLÜ ALıMı SıNAVLARıNı TAMAMLADı   16:38   MAKILIKTE ÇıKAN YANGıN BAHÇELERE ULAŞMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   16:35   VALI TOROS, ŞEHIT ÖZKAN DEMIR ORTAOKULUNUN AÇıLıŞıNA KATıLDı   16:33   AKDENIZ’IN PARKLARıNDA YENILEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   12:50   MERSIN’DE FıRTıNA VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDI   09:53   OTOMOBIL TAKLA ATıP, EVE ÇARPTı SÜRÜCÜ ÖLDÜ   15:57   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ‘ISO 10002 BELGESI’NI ALMAYA HAK KAZANDı.   15:54   YENI HAL YASASı MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: ÜÇ IL TEK SES, TEK GÜÇ   15:50   MERSIN’DE LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL VEREN HEDIYE KUTULARı DAĞıTıLDı   15:48   ELEKTRIK AKıMıNA KAPıLAN IŞÇI HAYATıNı KAYBETTI   12:39   MERSIN’DE MOTOSIKLET KAZASıNDA KÖPEĞIN SADAKATI DUYGULANDıRDı   12:37   VALI TOROS: "UYUŞTURUCUYA KARŞı EN KARARLı MÜCADELEYI VERIYORUZ"  
 
 
 
 
YÖRÜKLER GÖÇE HAZIRLANIYOR
   

Yüksek kesimlerinde havaların ısınmasıyla birlikte, yaylalara geri dönmek isteyen Yörüklerin göç zamanı başladı. Büyükşehir Belediyesi, Yörükler yaylalara dönebilsin diye, Yörüklerin karla kaplı yollarını açma çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

 

Tarih : 4 Mayıs 2021 Salı 15:01

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Muhtarlık İşleri Dairesi ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Anamur ilçesine bağlı olan ve Antalya sınırında bulunan yaylaların karla kaplı yolları açıldı. Bu çalışmalarla Kızılaliler, Karadere, Emirşah, Alataş, Güleç, Sarıdana, Ovabaşı, Çataloluk, Korucuk, Karaçukur, Çamlıpınar, Yukarı Kükür, Güngören, Lale ve Karaağa mahallelerindeki Yörüklerin çıktığı Kaşpazarı, Çamurlu, Olukbaşı, Küçükpınar, Atan, Düğünalanı, Tamtır, Elbalak ve Çukurpınar yaylalarına giden yollar kardan temizlendi.

YÖRÜKLERİMİZ EKONOMİYLE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Çalışmalar sırasında Büyükşehir Belediyesi ekiplerini yalnız bırakmayan Anamur Ovabaşı Mahalle Muhtarı Gani İmdat, bölgesinde bulunan Yörüklerin ekonomiye önemli katkılarının olduğunu vurguladı.  Yörüklerin yolunu açtığı için Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Vahap Seçer’e teşekkür eden İmdat, şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesinin makineleriyle kar temizleme çalışması yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Bütün ekibiyle buraya ağırlık verdi. Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar. Buradaki Yörüklerimiz ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Bu yaylalarımız 60-70 bin civarında küçükbaş hayvanı ve binlerce arı kovanı olan yaylalarımız. Yörüklerimiz bizim için çok değerli ve çok kıymetlidir.”

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yörük, kar, yayla, yol, vahapseçer, ganiimdat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA