5 Mayıs 2024 Pazar



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
MERSİN’DE PANDEMİDE KAYBEDİLEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI ANILDI
   

Mersin Tabip Odası her 1 Nisan günü pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Tarih : 1 Nisan 2021 Perşembe 13:50

Covid-19 ile mücadelede bir yılı geride bırakırken Mersin Tabip Odası hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı. Koronavirüsle mücadele sürecinde en önde savaşan ve tüm sağlık çalışanları için bir simge haline gelen Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, 1 Nisan günü hayatını kaybetmişti. Mersin Tabip Odası üyeleri 1 Nisan gününü TTB 72. Kongresi’nde aldıkları karar ile “Covid-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” olarak belirlediklerini söyledi. Tabip Odası yaptığı açıklamada “Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız, onları toprağa değil sonsuzluğa uğurladığımız her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kaydetti.

“PANDEMİDE 391 SAĞLIK ÇALIŞANINI KAYBETTİK”

Pandemi sürecinin doğru yönetilmediğini defalarca vurgulayan Mersin Tabip Odası, Covid-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenemeyenleri söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek yurttaşların sözü olmaya çalıştık. Tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlanamayan, uzun mesai saatlerinde, kötü çalışma ortamlarında, hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarımızın sesi olmak için çaba gösterdik.

Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bize yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken, 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için Covid-19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz.

Bugün ilkini yapacağımız bu anmayı tüm sağlık kurumlarımız önünde bir dakikalık saygı duruşu ile gerçekleştirdik. Her yıl alanlarda buluşabilmek umuduyla, kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını saygı ile anıyoruz.”

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, pandemi, sağlık, çalışanı, anıldı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA