16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
BAŞKAN BOZDOĞAN, ALMANYA’DAKİ KARDEŞ ŞEHRE 300 İŞÇİ GÖNDERECEĞİNİ AÇIKLADI
   

Mersin ilçelerinden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kardeş belediyesi Almanya’nın Langen Belediyesi ile yaptığı anlaşmayla bu şehirde çalışmak üzere 300 işçi göndereceğini açıkladı. Langen’de özellikle yaşlı bakım elemanı, boyacı, sıvacı ve çatı ustası istediklerini belirten Bozdoğan, işçilerin en az bir yıl orada çalışacağını ve aylık 2 bin 500 Euro maaş alacaklarını söyledi.

 

Tarih : 18 Mart 2021 Perşembe 12:01

Mersin ilçelerinden Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, İhlas Haber Ajansı (İHA) Mersin bürosunu ziyaretinde, hayata geçireceği yeni bir projesini açıkladı. Almanya’ya işçi göndereceğini belirten Başkan Bozdoğan, Almanya’nın Langen Belediyesinin kardeş belediyeleri olduğunu anımsattı. Kardeş şehirlerle özellikle ekonomik anlamda çalışmalar yapmak gerektiğini ifade eden Bozdoğan, “Kardeş belediye gidip gezmek değil. Bunlarla ilgili ekonomik anlamda çalışmalar yapmak gerekiyor. Örneğin, Almanya'da aşı çalışmalarından sorumlu olan Paul Ehrlich Enstitüsü Langen’de bulunuyor. Bu enstitü Almanya Sağlık Bakanlığına bağlı. 550 milyon liralık devasa bir yer. Benim buraya işçi göndermem gerekiyor, benim kardeş şehrim burası” diye konuştu. 

“300 İŞÇİ GÖNDERECEĞİM”

Bu çerçevede yeni bir projeyi hayata geçireceklerini dile getiren Bozdoğan, geçen günlerde Tarsus Langen’in yeni belediye başkanı seçilen Jan Werner ile skype üzerinden yaklaşık 2,5 saat süren bir görüşme yaptığını söyledi.  Açıklamasının detaylarından da bahseden Bozdoğan, şu şekilde konuştu:

“Pandemideki tablo da net olarak ortaya çıkınca Langen Belediye Başkanı Jan Werner ile bir görüşme yaptık. Almanya’ya 300 işçi göndereceğim. Oraya gidecek insanlara hem Almanca öğrenmeleri hem de yaşlı bakımı için eğitim veriliyor. Bu, kentteki 300 insanın geleceğinin kurtulması demektir. İki ay içerisinde eğitim çalışmaları biter bitmez göndereceğiz. En az bir yıl çalışacaklar. Bu bir yıl alacakları para da iyi, 2 bin 500 Euro’dan düşünecek olursanız, yıllık 20 bin Euro’nun üzerinde bir para. Bizden daha çok çatı ustası, sıvacı, boyacı ve yaşlı nüfusları fazla olduğu için yaşlı bakımı eğitimi almış insanları istiyorlar. Biz de bu çerçevede işçilerimizi Langen’e göndereceğiz.”

 

Paylaş :
 
Etiketler :  başkan bozdoğan, tarsus, almanya, işçi

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

  • Gönderen : Soner - Tarih : 19/3/2021 - 22:40:59
    Ben gonulluyum gitmeye nasıl bas vuracagız



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA