2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!  
 
 
 
 
MERSİN’DE ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM DE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocukların sosyal hayata daha fazla dahil olması ve kültürel etkinliklere katılım sağlayabilmeleri adına çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik Kampı’nda ağırlanan Tarsus ilçesi Şahin Mahallesi’nde yaşayan çocuklar, bu kez de tarihi özelliğinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de dikkat çeken Gülek Karboğazı mesire alanına götürülürken çocuklar hem oynadı hem de çevre temizliği yaptı.

 

Tarih : 27 Şubat 2021 Cumartesi 12:05

Geçtiğimiz günlerde Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, kendilerini ziyarete gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den kar gezisi talebinde bulunmuştu. Başkan Seçer de çocuklara söz vererek, bir etkinlik daha düzenleneceğinin müjdesini vermişti. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinlik için otobüslerle mahalleden alınan çocuklar ve aileleri, keyifli bir yolculuğun ardından Karboğazı’na ulaştı. Aralarında daha önce kar görmeyen çocukların da olduğu grup, karla oynadı, müzikli etkinliklerle temiz havada gönüllerince eğlendi. Yemek ikramının ardından çocuklar, Karboğazı mesire alanında çevre temizliği yaptı. Çocuklar, Kurtuluş Savaşı sırasında Çukurova’nın düşman işgalinden kurtuluşunda kahramanca çarpışmalara da sahne olan Karboğazı’ndaki anıtı da ziyaret etti. Ekipler, çocuklara Büyükşehir tarafından özel olarak hazırlanan maske ve kupa bardaklardan hediye etti. 

“MAHALLEMİZDE KAR GÖRMEYEN ÇOCUKLAR VARDI”

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, yaklaşık 100 çocuğun katılım gösterdiği etkinlik için Başkan Seçer’e teşekkür ederek, “Mahallemizde kar görmeyen çocuklar vardı. Zaten pandemi nedeniyle çocuklar sıkılmışlardı. ‘Muhtar amca bizleri kara götürür müsün?’ dediler. Ben de çocuklarımızın bu isteklerini Vahap Başkanımıza ilettim. Başkanımız da çocukları çok sever. Çocukları kırmadı ve bizlere gerekli kolaylığı sağladı, bizi Karboğazı’na gönderdi. Çocuklarımızın mutluluğu görülüyor” şeklinde konuşarak Başkan Seçer’e teşekkürlerini dile getirdi.

3 çocuğuyla birlikte etkinliğe katılan Dilek Yıldırım ise “Muhtarımızın öncülüğüyle ve Vahap Başkanımızın yardımıyla geldik buraya. Çok mutluyuz, çocuklarımız da çok mutlu. Her zaman bu etkinlikleri istiyoruz. İnşallah bu pandemiden de kurtuluruz” diye konuştu.

Çocuğuyla etkinliğe katılan bir başka anne Maviş Avlık da “Güzel bir yer, çocuklarımızı eğlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevre temizliğine katılan Defne Çağlar ise “Çöpleri kutulara atmamız gerekiyor. Çöpleri yere atarak böyle bir doğayı kirletmememiz gerekiyor. Arkadaşlarımızla birlikte buraları temizliyoruz” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, çocuklar, çevre, temizlik, gezi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA