31 Ekim 2025 Cuma



15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU   16:21   4 YıLDıR ARANıYORDU: 50 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN FIRARI YAKALANDı   16:20   OTOMOBIL UÇURUMA YUVARLANDı, SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI  
 
 
 
 
Patron kayıp, işçiler mağdur!
   

Mersin’de faaliyet gösteren bir tekstil atölyesinin sahibinin, çalışanlarının maaşlarını ödemeden kayıplara karıştığı iddia edildi. Yaklaşık 120 işçinin olduğu belirtilen atölyede çalışanlar, 3 aydır ücret alamadıklarını söyleyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

 

Tarih : 27 Ağustos 2025 Çarşamba 12:25

Merkez Akdeniz ilçesi Serbest Bölge'de faaliyet gösteren tekstil atölyesinin sahipleri M.A.Ö. ile eşi H.Ö.'nün, iddiaya göre işçilerin maaşlarını ve tazminatlarını ödemeden gece yarısı tekstil atölyesindeki makineleri alarak ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Atölyede çalışan işçilere mağdur olduklarını belirterek yardım istedi.

"PATRONUMUZ KAÇIP GİTTİ"

Atölyede çalışan ve mağdur olduğunu belirten işçilerden Hakan Kargöz, patronların bir süredir para vermeyerek oyaladıklarını, bir süre sonra da ortadan kaybolduklarını söyledi. Karagöz, "Patronumuz kaçıp gitti. Ondan öncesinde bize batmayacağına dair söz verdi. 'Param var, batmayacağım, işim var' diye. Bizi kandırdı. 'Paranızı çek halinde bize verdiler, bozduramıyorum' diyerek iki ay bizi oyaladı. Son işimizi diktikten sonra patronumuz bir gece atölyeyi kapatıp kaçtı. Ortalardan kayboldu. İnsanları belirli bir tarihe açıklama yapacağım diye kandırıp evini de boşaltıp kaçtı. Ortada mağdur kaldık, paramız yok, hiçbir muhatap bulamıyoruz" şeklinde konuştu.

"GECE GELİP ATÖLYEYİ BOŞALTMIŞLAR"

Kargöz, çalışan işçilerin hiçbirinin maaşlarını ve tazminatlarını alamadığını ifade ederek, "Kiminin 2 buçuk sene, kiminin 5, 6, 7, 8 senesi olan insanlar da var. Hiçbiri haklarını alamadı. Ne yıllık izinlerini, ne tazminatlarını, ne maaşlarını hepsi içeride. Patronumuza hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Bir gecede boşaltıp gitti. Gece saat iki, üç arasında gelip atölyeyi boşaltmışlar. Bu civarlarda büyük ihtimalle bir depoya taşımışlar malları. Mallar satılırsa yine de paramız ödenir ama ödemek istemiyor. Kaçıp gitmeyi tercih ediyor" dedi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE ULAŞAMIYORUZ, BİZE ÖDEME YAPMIYOR"

Atölyede yaklaşık 120 kişinin çalıştığını vurgulayan Kargöz, "Hepsi mağdur durumda. 15 kişinin çıkışını önceden verdi. Gerisi ortada kaldı. Ne işsizlik maaşı alabiliyorlar ne de başka bir yerde işe başlayabiliyorlar çünkü aktif sigortaları burada devam ediyor. Bir iflas durumu da yok. Adam tamamen parayı alıp kaçtı. Bizim maaşlarımızın üstüne yattı. Hiçbir şekilde ulaşamıyoruz, bize ödeme yapmıyor" ifadelerini kullandı. Patronlarının atölyedeki makine ve malzemeleri bir gece gelip aldıklarını da belirten Kargöz, malzemeleri kiraladıkları ufak bir depoda sakladıklarını ileri sürdü. Yetkililerden yardım çağrısında bulunan Kargöz, "Eğer devlet yetkilileri bize yardımcı olursa biz o kaçan malları kamera görüntüleriyle bulmak istiyoruz. Onların satılıp mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

"3 AYDIR ZOR DURUMDAYIZ"

Personel Lütfiye Akpınar ise 3 aydır mağdur olduklarını ifade ederek, "Üç aydır maaşları veremediler bize. Ayın 30'u, 20'si, 15'i deyip bizi ertelediler. Her gün burada azar işiterek çalıştık, hakaret yiyerek çalıştık. Yeri geldiğimizde hakkımızı istedik. Hakkımız yok. Alıp kaçmışlar. Biz dilenmiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Bu kadar kişinin çoluk çocuğu var, kiradayız. Üç aydır zor durumdayız. Telefonlarımıza cevap vermiyorlar" diyerek yaşananları anlattı. Öte yandan, atölye sahibiyle irtibat kurulmaya çalışılmasına rağmen kendisine ulaşılamadı. (iha)

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA