3 Mayıs 2026 Pazar



13:54   BAKAN URALOĞLU DUYURDU:"ÇEŞMELİ-KIZKALESİ OTOYOLUNDA İLK KISIM TEMMUZ AYINDA AÇILACAK"   13:52   KUMA SAPLANA SAPLANA TEZAHÜRAT EŞLİĞİNDE HALAT ÇEKTİLER   12:07   BAKAN URALOĞLU: "35 DAKİKA KISALAN SEYAHAT SÜRESİYLE TOPLAM 1 MİLYAR 58 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ"   12:04   MERSİN’DE KADIN ÜRETİCİLERE BİTKİ ÇAYI EĞİTİMİ   12:03   YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN "10 NUMARA" DAVETİNE ARDA GÜLER’DEN CEVAP GELDİ   21:50   MUT-SILIFKE YOLUNDA HEYELAN RISKI TARIH OLUYOR   15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ  
 
 
 
 
Spor yaparken sağlığınızdan olmayın!
   

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Serdar Söylev, spor sakatlanmalarını önlemek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli ipuçları paylaştı. Yaz aylarıyla birlikte açık havada daha çok spor yapıldığını belirten Söylev, spora başlamadan önce mutlaka 15 dakika ısınma egzersizleri yapılması gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2025 Perşembe 12:46

Haber Merkezi

Sağlıklı bir yaşam için sporun önemli olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Serdar Söylev, sakatlanma yaşanmaması için şu bilgileri verdi: “Spor sakatlanmalarını önlemek için, spor öncesi yeterli ısınma yapmak, uygun ekipman kullanmak ve doğru teknikleri uygulamak büyük önem taşır. Hafif tempolu koşu, ip atlama, yana hızlı adımlama gibi hareketlerle spora başlanmalıdır. Öne arkaya bacak ve kol esneme hareketleri yapılabilir. Ayrıca aşırı tempodan kaçınmak ve vücudu dinlendirmek, yaralanma riskini azaltmada etkili olabilir. Sıcak havalarda düzenli su tüketimi de vücut sağlığı için dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur”

İLK MÜDAHALE ÖNEMLİ

Spor yaralanmalarında ilk müdahalenin önemli olduğunu kaydeden Söylev, sözlerine şöyle devam etti: “Herhangi bir yaralanma olması durumunda yaralanan bölgeye 10 dakika süreyle buz uygulaması yapılmalı ve saat başı tekrarlanmalı. Yaralanma bölgesinin hareketini azaltmak için çok sıkmadan bandajlama veya sert bir malzemeyle destekleme yapılabilir. Sporcu kendini denemeli; yük bindiğinde eğer ağrısı oluyorsa spora kesinlikle devam etmemeli. Eğer daha ciddi bir yaralanma söz konusuysa vakit kaybetmeden uzman hekime danışmalıdır. Sporun sağlıklı ve devamlı bir şekilde yapılabilmesi için bu konulara dikkat edilmesi büyük önem taşıyor”

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA