17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
Kocamaz; “Bahaneler kabak tadı verdi”
   

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hâlâ yeterli önlemleri alamadığını belirterek, “Biz aklımızı kullanmıyor, yeterli tedbirleri almıyor, çürük binaları güçlendiremiyor ya da kentsel dönüşümü hafife alıyoruz. Her deprem sonrası aynı hikayeleri dinliyoruz. Bahaneleriniz artık kabak tadı verdi. Millet sizden çözüm bekliyor” dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2025 Pazartesi 13:56

Necdet TAŞ

 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada, “Balıkesir İlimizin Sındırgı ilçesi merkezli ve 6,1 şiddetli depremle bir kez daha sarsıldık. Öncelikle Balıkesir ve Sındırgı’da yaşayan halkımıza olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve Allahım beterinden korusun diyorum. Sındırgı’da yıkılan binalardan, enkaz altında kalanlardan, ölü ve yaralılardan söz ediliyor. Bu deprem ve Marmara çevresinde daha öncede yaşanan depremler, olası Büyük İstanbul Depreminin habercisi olabilir. Zaten son yıllarda yaşanan ve birbiri ardına gerçekleşen depremlerle, daha önce yaşanan ve “asrın felaketi” olarak adlandırılan, merkezi Kahramanmaraş ve Hatay olan depremler Ülkemizin artık bir deprem ülkesi olduğunu kanıtlamış durumda.  Peki biz gelecekte de olabilecek depremler için önceden tedbirler alarak can ve mal kayıplarını azaltmaya yönelik neler yapabildik, hangi tedbirleri alabildik. Maalesef koskoca bir sıfır” ifadelerini kullandı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNU HAFİFE ALIYORUZ”

“Geçen günlerde Rusya merkezli ve Okyanusta gerçekleşen depremin şiddeti 8,8 idi, Japonya ve ABD’de dahi hissedildi, arkasından tsunami uyarısı yapıldı, ancak bizde olduğu gibi ne yıkım, ne de can kayıpları yaşandı. O depremin, dünyanın en şiddetli depremlerinden birisi olduğu bile söylendi. Peki neden o daha şiddetli depremlerde bizdeki kadar can ve mal kayıpları olmuyor da, bizdeki daha düşük şiddetteki depremlerde çok fazla can ve mal kayıpları yaşanıyor? Çünkü biz aklımızı kullanmıyor, önceden yeterli tedbirleri almıyor, çürük binaları tespit ederek, güçlendirilmesini sağlayamıyor ya da kentsel dönüşüm konusunu hafife" alıyoruz” şeklinde konuşan Kocamaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tek yaptığımız şey, bahanelerin arkasına sığınmak. Yaptığımız şey deprem sonrasında ağıtlar yakıp, gözyaşı dökmek. Üzüntülerimizi bildirmek. Yaptığımız şey, depremi kader olarak nitelemek, suçu haşa Cenab-ı Allah’a yükleyerek işin içinden sıyrılmak. Para yok! Kaynak yok diyerek de işin içinden sıyrılamazsınız. Zira 1999 Ağustos ayında yaşadığımız Marmara Depremi nedeniyle çıkarılan kanun ile vatandaşlarımızdan yıllarca deprem vergisi tahsil edildi. Ancak toplanan paraların hangi amaçla ve nerelerde kullanıldığı meçhul. Hala bu konuda detaylı bir açıklama yok. Bu kafayla biz daha çok can ve mal kayıpları yaşar ve her deprem sonrasında aynı hikayeleri dinlemeye devam ederiz. Evet Beyler. Artık bahaneleriniz ve her deprem sonrasında yaptığınız açıklamalar kabak tadı verdi. Millet sizden artık çözüm bekliyor. 23 yıllık iktidar döneminizi boşa geçirdiniz. Yeterli çalışmaları yapmadınız. “İtibardan tasarruf olmaz!” dediniz, Saraylara ve her türlü şatafata parayı buldunuz. Ancak deprem ve kentsel dönüşüme kaynak ayıramadınız. Geldiğimiz nokta maalesef ve hala yıkımlar, enkaz altında kalanlar, can ve mal kayıpları. Bir an evvel kendinize geliniz ve deprem konusunda gerekenleri yapınız. Aksi takdirde bu vebalden kurtulamazsınız. Benden söylemesi.”

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA