29 Mart 2024 Cuma



16:42   ÇBK, BEŞIKTAŞ’A FARK ATTı!   15:14   MERSIN’DE KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL BIJUTERI DÜKKANıNA DALDı   15:11   DR. ALI ÖZ’DEN ‘TOROSLAR AŞKıNA’ YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   11:35   AKDENIZ’DE GELENEKSEL TÜRK İSLAM SANATı ESERLERI SERGISI   11:31   "AÇ KALMA SÜRESINI AZALTMAK IÇIN SAHUR MÜMKÜN OLDUĞUNCA GEÇ YENMELIDIR"   11:30   BAŞKAN ÖZYIĞIT, YENIŞEHIRLILERI OY KULLANMAYA DAVET ETTI   11:26   “BIRILERI HALKıMıZA KIRLI BIR OYUN KURMAK ISTIYOR”   11:24   “VAKIT GELDI, MERSIN’E ÇOK GÜZEL PROJELER KAZANDıRACAĞıZ”   11:23   AKKUYU NGS’DE GERGINLIK: İŞÇILER, FIRMA YETKILILERININ ARAÇLARıNı TAŞLADı   11:22   "31 MART GÜNÜ CEVABıNı ALMıŞ OLACAKLAR"   11:21   ASKERLIK HAYALI 50 YAŞıNDA GERÇEKLEŞTI   11:19   ARACı KURŞUNLANAN BOZDOĞAN, SALDıRıYı KıNAMAK IÇIN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE KATıLDı   11:18   180 MILYONLUK SAZAN SARMALı OPERASYONU: 20 TUTUKLAMA   11:00   MERSIN SERBEST BÖLGESINDE YıL SONU HEDEFI 4 MILYAR DOLARı AŞMAK   10:58   “31 MART’TA HIZMETE OY VERIN”   10:55   CHP’LI YıLDıZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK IÇIN DESTEK ISTEDI   10:54   “SANDıĞA GIDELIM, MERSIN GELECEĞINI DEĞIŞTIRELIM”   10:52   AKKUYU NGS’DE MAAŞ ALAMAYAN IŞÇILER IŞ BıRAKTı   10:49   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOZDOĞAN’ıN ARACı KURŞUNLANDı   10:47   OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 ÖLÜ  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Mezitli Sanayi Projesi tekrar konuşuldu, Büyükşehir’e yönelik saldırılar kınandı.

 

Tarih : 9 Şubat 2021 Salı 17:44

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Meclis Üyesi Bünyamin Önel, Covid-19 testinin pozitif olması nedeniyle toplantıya katılmadığı ifade edilirken Önel’e geçmiş olsun dilekleri iletildi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi binasına ve MESKİ’ye yapılan saldırılar kınandı.  Ayrıca yapılması planlanan Mezitli’deki Sanayi Projesinin de tekrar ele alınması istendi. Mezitli’de oturan vatandaşların Meclis Üyeleri ile görüşmesinin ardından konu Meclis’te tekrar ele alındı.

Büyükşehir’e yönelik saldırılarla ilgili Başkan Vahap Seçer, “ 1 Şubat günü akşam saatlerinde Belediye binasına saldırı oldu. Bir düşünceyi ve bir eylemi şiddet yoluyla yapmak terör suçudur. Patlama sırasında can kaybının yaşanmaması sevindiricidir. Suçu işleyen kişinin belediye çalışanı olması suçu hafifletmemeli. Valiliğin yaptığı açıklama ile suçun failin işten çıkarılan biri olduğunun söylenmesi yanlış bir ifadedir. 2015 yılında Belediyemizde çalışmaya başlayan ilgili kişinin daha önce de sabıka kaydı var. İşlerini aksattığı ve işyerine gelmediği için bu kişi hakkında tutanak tutuldu, işten çıkarılmadı. Valiliğin açıklamasından sonra MESKİ’ye de saldırılar oldu, bu açıklamadan cesaret mi aldılar? Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

MEZİTLİ KÜÇÜK SANAYİ BÖLGESİ İÇİN VATANDAŞLA GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Mezitli’de yaşayan vatandaşların getirdiği zeytin dalını göstererek “Mecbur kalmadıkça tarım arazilerine zarar vermeyelim” ifadesini kullandı.

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi için vatandaşlarla görüşülüp tekrar karar alınacağını söyleyen Başkan Seçer ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Mezitli’de Küçük Sanayi Sitesinde işyerlerinin konutların arasında kalması, hem gürültü hem de çevre konusunda kirlilik oluşturuyor. Bu konuda tüm yetkililer biraraya geldik. Burayı nereye taşıyabiliriz diye tartıştık. Tarım arazi planının bir kısmı işaretlenerek Küçük Sanayi Sitesi olarak işaretlenmesi daha önce mecliste kabul edilmişti. Herkes bu işe ‘evet’ demişti. Oradaki tapu sahipleri bu işe hayır deyince konuyu tekrar konuştuk. O vatandaşlarla konuyu Meclise getirmeden önce konuşmalıydık ama hiçbir şey için geç kalmadık. Ortada bir yanlış varsa oturup, konuşup yanlışları düzeltelim. Yanlış yapılmışsa eğer yanlışta ısrar edemeyiz. Tarım arazilerini de korumamız gerek ama öte yandan küçük sanayi yapımını da gerçekleştirmemiz gerekiyor. Mersin işsizlik oranlarının çok yüksek olduğu bir şehir, yeni sanayi siteleri, OSB’ler yaparak istihdam olanağı sağlayalım. Başka neler yapabiliriz bunu konuda düşünelim, örneğin Şehir Hastanesinin yakınında bulunan alana da sanayi sitesi yapalım.”

“PROVAKASYONLARA PRİM VERİLMEMELİ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar’da bu konuda bir çalışmaları olduğunu ve önerilen yeri inceleyeceklerini söyledi. Mersin’in Küçük Sanayi ve üretim tesislerine ihtiyacı olduğuna katılan Yılmaz, buna en uygun yerin Toroslar olduğunu belirtti. Büyükşehir’e yapılan saldırıları da kınayan Yılmaz, “Provakasyonlara ve gerginliği arttıran olaylara prim vermemek lazım” dedi.

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat da “ Büyükşehir’e yapılan saldırıları kınamamak elde değil. Bunun gerekçesi dahil soruşturmanın sonuna kadar gidilmeli. Belediyede harcamaları kısmak için işten çıkarmalar oldu. Mersin farklı siyasi düşüncelere sahip insan gruplarının yaşadığı bir kent ve bu anlamda da örnek bir kent. Bizler bu hassasiyeti göz önüne alarak çalışmalarımızı yapmalı ve provakasyona yol açacak şeyler yapılmamalı” şeklinde konuştu.

Başkan Seçer ise işten çıkarma haberlerinin gerçekleri yansıtmadığını söyleyerek “17 Nisan resmi gazetede yayınlanan ilanda işten çıkarmalar yasaklandı, yani bu yasal olarak mümkün değildir. Biz bunları konuşurken Karaduvar Mahallesinde kaldırım kenarına diktiğimiz fidanların kesildiğini öğrendim. Dilek ve temennilerle olmuyor, kamuoyunda işçi çıkarılıyor haberleri çıka çıka böyle saldırıların önü açıldı” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Meclis Üyesi Halit Çortul’un Komisyonlardaki görevleri AK Parti’li Derviş Yıldırım’a devredildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, belediye, meclis,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA