2 Kasım 2025 Pazar



11:07   BAŞKAN SEÇER: "ELEKTRIKLI OTOBÜSLER BIZIM VIZYONUMUZA UYGUN"   10:40   MERSIN’DE 5 BIN ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ KAYNAK KITAP DAĞıTıLDı   15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU  
 
 
 
 
Güneşte fazla kalıp acil servislik olmayın
   

Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar, uzun süre açık havada geçirilen zaman ve dış etkenlerin yoğunlaşması, bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

 

Tarih : 3 Ağustos 2025 Pazar 13:09

Medicana Bursa Hastanesi Acil Tıp Bölümü Uzm. Dr. Arif Mesut Kaya, yaz aylarında acil servislere yapılan başvuruların önemli ölçüde arttığını belirterek vatandaşları uyardı. Sıcak havanın, dikkat edilmediğinde sağlık açısından ciddi riskler doğurabildiğini ifade eden Dr. Arif Mesud Kaya, özellikle sıcak çarpması, güneş yanığı, gıda zehirlenmeleri, gastroenteritler ve kene ısırmalarına karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Kaya, en sık karşılaşılan 5 yaz problemi ve önerilerini ise şu şekilde sıraladı: "Sıcak çarpması (Heat Stroke): Aşırı sıcak ve nemli havalarda vücut ısısı kontrolü zorlaşır. Baş ağrısı, halsizlik ve bilinç değişikliği gibi belirtiler varsa kişi mutlaka gölgeye alınmalı, serinletilmeli ve gerekirse acil servise başvurmalıdır. Güneş yanıkları: Güneşe uzun süre korunmasız maruz kalmak, özellikle çocuklarda ciddi yanıklara ve sıvı kaybına neden olabilir. Koruyucu krem kullanımı ve güneşten kaçınmak çok önemlidir. Gıda zehirlenmeleri: Sıcak havalarda açıkta bekleyen veya uygun şartlarda saklanmayan yiyecekler hızla bozulabilir. Mide bulantısı, kusma ve ishal şikâyetleriyle başvuran hasta sayısı yaz aylarında artış gösteriyor. Gastroenteritler: Kontamine olmuş su ve gıdalar, özellikle çocuklarda ishal ve kusmaya yol açabiliyor. Bol sıvı tüketimi ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Kene ve sinek ısırıkları: Kırsal alanlarda vakit geçirenlerin mutlaka uzun kollu kıyafetler giymesi ve böcek kovucu spreyler kullanması gerekiyor. Vücuda yapışan keneler asla elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır." (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA