7 Mart 2026 Cumartesi



16:22   MAVI İZ PROJESIYLE DENIZ KIRLILIĞINE SANAT DOKUNUŞU   15:29   MERSİN’DEN SİLİVRİ’YE ADALET SELAMI: “BU HUKUKSUZLUK ELBETTE SONA ERECEK!”   12:37   YENIŞEHIR’DE MASAL GIBI BIR MÜZE VE KÜTÜPHANE   12:34   AKDENIZ’DE 4,5 TON SAHTE ZEYTINYAĞı ELE GEÇIRILDI   12:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KOMPOST ÜRETİM TESİSİ’NDE ATIK YOK, DOĞAYA DÖNÜŞ VAR   12:10   AKDENİZ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YENİ YERLEŞKESİNE TAŞINDI   12:08   AKDENİZ’DE CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN RİSKLİ YAPILAR YIKILIYOR   12:07   BAŞKAN SEÇER: “MEZİTLİLİLER DAHA SAĞLIKLI BİR SİSTEMDE SU KULLANMA İMKÂNI BULACAK”   15:23   TOROSLAR BELEDİYESİ YAYLALARDA HİZMET ATAĞINI SÜRDÜRÜYOR   11:26   GELECEĞIN YıLDıZLARı AKDENIZ’DE POTAYLA BULUŞUYOR   15:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN RAMAZAN BEREKETİ GLÜTENSİZ SOFRALARA DA TAŞINIYOR   15:08   ŞEHİR TİYATROSU ‘BİLGE HEKİM LOKMAN’ OYUNU İLE BİNLERCE GENÇ SEYİRCİYE ULAŞTI    12:41   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSİNLİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   16:07   DÖRDÜZ KARDEŞLER BÜYÜKŞEHİR’İN SPOR KURSLARIYLA GELİŞİYOR VE SOSYALLEŞİYOR   15:10   BAŞKAN SEÇER, HAL KATLI KAVŞAĞI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU   14:19   MERSİN BÜYÜKŞEHİR EVDE BAKIM HİZMETLERİ İLE HERKESİN KİMSESİ OLUYOR   14:08   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, YENİŞEHİR’DE İFTAR VE RAMAZAN ŞENLİKLERİ’NE KATILDI   11:45   SAĞLıKLı AILE, GÜÇLÜ GELECEK İÇIN YENI ADRES: YEŞILYURT AKADEMI   10:39   BÜYÜKŞEHİR İLE ÇOCUKLAR TİYATRO’DAN KÜTÜPHANE’YE UZANAN GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİ   13:35   MERSIN’DE YAĞıŞTAN ETKILENEN BÖLGELERDE ONARıM ÇALıŞMASı SÜRÜYOR  
 
 
 
 
Seçer: “Bomboş bir dosya ve dayanaksız iddialar”
   

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘İZBETON ve kooperatif’ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan, geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Reform Enstitü Başkanı Sosyolog Mehmet Ali Çalışkan’ı Buca Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, masumiyet karinesinin göz ardı edilmeden sürecin devam ettirilmesinin adalet inancına daha uygun olacağını söyledi.  Belediye başkanlarının yargılanmasının herhangi bir sorun teşkil etmediğini ancak, tutuklu yargılanmanın dışına çıkılabileceğine dikkat çeken Başkan Seçer, Tunç Soyer ve Şenol Aslanoğlu’nun hakkındaki suçlamalar için ise “Bomboş bir dosya ve dayanaksız iddialar” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 2 Ağustos 2025 Cumartesi 16:58

Haber Merkezi

 Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘İZBETON ve kooperatif’ soruşturması kapsamında İzmir Buca Cezaevi’nde tutuklu bulunan, geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Reform Enstitü Başkanı Sosyolog Mehmet Ali Çalışkan’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, Buca Cezaevi’nde gerçekleştirdiği ziyarette, Soyer’in kızı Defne Soyer ve eşi Neptün Soyer ile de bir araya gelme imkanı bulduğunu belirterek, “Tunç Bey’in avukat kızı Defne ve eşi Neptün Hanım her gün cezaevine geliyor akşama kadar burada eşinin kaderini paylaşıyor” sözleriyle yaşatılan hukuksuzluklara tepki gösterdi.

“BOMBOŞ BİR DOSYA VE DAYANAKSIZ İDDİALAR”

Belediye başkanlarının yargılanmasının herhangi bir sorun teşkil etmediğini söyleyen Seçer, tutuklu yargılanmanın dışına çıkılabileceğini vurgulayarak, “Biz belediye başkanları olarak yargılanmada ayrıcalık istemiyoruz ama tutuksuz yargılanma da bir yoldur. Bu insanları tutuklayıp, isnat edilen suçları soruşturmaya tabi tutarken cezaevinde tutmak ayrı bir şey, farklı bazı tedbirlerle; yurtdışına çıkış yasağı ya da adli kontrol şartıyla bırakma gibi enstrümanlar kullanarak da soruşturmalar yapılabilir” diye konuştu. Soyer ve Aslanoğlu’nun İzmir depreminin ardından dünya görüşleri ve Türkiye’nin ekonomik koşulları gereği yurttaşlara sosyal konut yapmak üzere çıktıkları yolda tutuklu yargılandıklarının altını çizen Seçer, “Yoksul ya da orta gelirli yurttaşlara ev sahibi olabilme konusunda destek vermek üzere bir çalışma yapılmış. Ve başkanlar, bunun üzerinden ‘Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs’ suçu ile yargılanıyor. Bir teşebbüsten bahsediliyor. Gerçekleşmiş bir fiil yok” dedi. “Bomboş bir dosya ve dayanaksız iddialar” diyen Seçer, masumiyet karinesinin göz ardı edilmeden sürecin devam ettirilmesinin adalet inancına daha uygun olacağını belirterek, “Gelecek hafta içerisinde hem tutukluluk halinin değerlendirilmesi söz konusu olacak hem de mahkeme tarihi belli olacak. Umut ediyorum, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırlar. Yine yargılama devam eder, dosyaları incelenir, varsa bir suç hali zaten bunun cezası vardır ve cezaları çekilir ama daha masumiyet karinesi ayaklar altına alınarak; ortada bir suç sabit olmamışken bir hüküm kesmek, bir ceza niteliğinde tutuklamaya tabi tutmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Umut ediyorum, önümüzdeki hafta hem il başkanımız hem eski büyükşehir belediye başkanımız serbest kalırlar” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA