16 Eylül 2025 Salı



09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI   01:15   ANNE VAHŞETİNDEKİ KAN DONDURAN DETAYLAR   18:10   HUSUMET KATLIAMA DÖNÜŞTÜ; 4 KIŞILIK AILE KATLEDILDI   18:01   İKI OTOMOBILIN ÇARPıŞTıĞı FECI KAZADA 8 YARALı   17:28   GÖKSU NEHRI’NDE RAFTING KEYFI!   16:47   SILIFKE’DE IKI CADDE TEK YÖN OLUYOR   16:20   FENERBAHÇE, KULÜPLER BIRLIĞI FAALIYETLERINI DURDURDU!   16:13   ERDEMLI’DE TATIL SITESINDE YANGıN   15:10   SAĞLıKLı VE EKONOMIK PROTEIN IÇIN BAKLIYAT!   14:36   ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIG AŞAMASı HEYECANı YARıN BAŞLıYOR   14:26   OTOYOLDA YOLCU OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDı   13:38   DEM PARTI’DEN EKMEK ZAMMıNA TEPKI!   13:35   ‘TUTUKLU SAVUNMAYı REDDEDIYORUZ’   13:30   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN KıRTASIYE DENETIMI   13:21   MERSIN’DE KAÇAK MAKARON OPERASYONU: 2 GÖZALTı   13:16   FIDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU, MEYVELER KASALARı DOLDURDU   13:10   TEPKI GELDI, KAYYUM TEMIZLIK SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   13:02   TARSUS’TA SILAHLı SALDıRıYA UĞRAYAN ŞAHıS YARALANDı   12:57   MESKİ’DEN ERDEMLI’DE YENI SU HATTı VE MODERN ASFALT!  
 
 
 
 
Mersin yerel basını zorda!
   

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC), Mersin’deki yerel basının Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından uygulanan baskılar ve ekonomik zorluklar nedeniyle karşı karşıya kaldığı ciddi sorunlara dikkat çekti.

 

Tarih : 1 Ağustos 2025 Cuma 15:15

Haber Merkezi

 Basın İlan Kurumu’nun (BİK), Mersin’de yayın yapan 8 yerel gazetenin resmi ilan yayınlama hakkını süresiz olarak durdurması, ekonomik zorluklarla mücadele eden yerel basını daha da çıkmaza sürükledi. Yaklaşık iki aydır ilan gelirlerinden mahrum bırakılan gazeteler kapanma riskiyle karşı karşıya kalırken, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) konuya ilişkin sert bir açıklama yaptı. MGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Mersin’deki yerel gazetelere yönelik sosyal medyada yürütülen karalama kampanyalarına da dikkat çekilerek, bu durumun sadece Mersin'e değil, Türkiye genelinde yerel basının içinde bulunduğu çıkmazın bir parçası olduğu vurgulandı.

"GAZETELERİMİZ BASKIYLA BİRLEŞMEYE ZORLANIYOR"

Açıklamada, Basın İlan Kurumu'nun resmi ilan haklarını keyfi biçimde sonlandırması ve gazeteleri birleşmeye zorlaması eleştirilerek, “Bu baskıcı uygulamalar gazetelerimizi kapanma noktasına getirmiş, yerel basının sesini kısmıştır. BİK’in yasalarla belirlenmiş sınırlarını aşarak yerel basına müdahalede bulunması, çok sesli demokrasi anlayışımıza ciddi bir tehdit oluşturuyor” denildi. Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda yerel gazeteleri temsil eden bazı isimlerin yetersiz kaldığına dikkat çekilen açıklamada, bu temsilcilerin etkisizliği yüzünden gazetecilerin savunmasız bırakıldığı ve meslek onurunun zedelendiği belirtildi.

“GAZETECİLİK KAMU GÖREVİDİR, KİŞİSEL ÇIKARLARIN ARACI OLAMAZ”

Gazeteciliğin halkın haber alma hakkını koruyan kutsal bir kamu görevi olduğunun altı çizilen açıklamada, bu mesleği şahsi menfaatleri için kullananların ne mesleği ne de basın ahlakını temsil edemeyeceği ifade edildi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti, siyasi herhangi bir yapıya bağlı olmadan, gazetecilik ilkeleri çerçevesinde hareket etmeye devam edeceklerini belirterek, “Kentimizde mesleğini onuruyla sürdüren tüm basın emekçilerinin yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz” ifadeleriyle kamuoyuna çağrıda bulundu.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA