18 Mart 2026 Çarşamba



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
Ekmen: “Eyüp Can’ın ölümünün takipçisiyim”
   

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Anamur ilçesinde bir dönerci dükkanında çalışan 12 yaşındaki Eyüp Can’ın, bir başka ustabaşı tarafından öldürüldüğü iddiasına ilişkin açıklamada bulundu. Ekmen, “Bu acı hepimizi derinden sarstı. Süreci yakından takip ediyor, baba İbrahim Bey’in ve ailenin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Eyüp Can’ın ölümüyle ilgili süreci titizlikle takip ediyorum” dedi.

 

Tarih : 1 Ağustos 2025 Cuma 14:35

Haber Merkezi

Kamuoyuna yansıyan 12 yaşındaki Eyüp Can’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili süreci yakından takip ettiğini belirten Ekmen, “12 yaşındaki bir çocuğun ölümünden bahsediyoruz, durumun ne kadar içler acısı olduğu ortada. Dosya ile ilgilenen avukatlar ve Eyüp Can’ın babası İbrahim Bey ile görüştüm. Tarafıma ulaşan bilgiye göre; çocuk, iş yerine ziyarete gelen bir başka yerin çalışanı 24 yaşındaki Necmettin isimli ustabaşından kaçarken bir işhanına giriyor ve işhanının ortasında bulunan galeri boşluğundan alt kata düşüyor. Olay yerinde kamera kaydı bulunmadığı için düşmenin nasıl gerçekleştiği net olarak tespit edilememiştir. Şüpheli, ifadesinde 'işhanının karanlık olması nedeniyle çocuğun düştüğünü görmediğini' beyan etmiştir. İlk adli rapora göre Eyüp Can’ın vücudunda düşmeye bağlı kırıklar tespit edilmiştir, ancak kesin ölüm sebebine ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan henüz nihai rapor gelmemiştir. Baba İbrahim, çocuğunun vücudunda çok sayıda kesik gördüğünü de ifade etmiştir. Süreci yakından takip ediyorum” dedi. Ekmen, “Sosyal medyada yer alan ‘çocuğun bıçaklanarak öldürüldüğü’ yönündeki iddialar, şu an için resmi bulgularla doğrulanmamış olup teyide muhtaçtır. Henüz çok küçük yaşta, hayatının daha başında olan Eyüp Can’ın kaybı hepimizin yüreğini dağladı. Allah’tan rahmet diliyorum, acılı ailesine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum” dedi.

NAZALİN’İN BAŞARISI, MERSİN’İN GURURU OLDU

Öte yandan Ekmen, Mersin’in Silifke ilçesinde doğuştan görme engelli olmasına rağmen annesinin desteğiyle üniversite sınavında ilk 10 bine giren Nazalin Selvi, ailesi ve okul müdürüyle telefonda görüştü. Ekmen; Nazalin Selvi, annesi Emine Selvi ve Atayurt Gazi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Selvi ile bir konuşma gerçekleştirdiğini belirterek, “Nazalin kızımızın başarı hikâyesi hepimize umut verdi. Zor şartlarda, annesinin büyük özverisiyle, öğretmenlerinin desteğiyle ve arkadaşlarının yardımıyla sınava hazırlanıp ilk 10 bine girmesi gerçekten gurur verici. Kendisini ve fedakâr annesini yürekten tebrik ediyor, okuluna da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Nazalin ve ailesi ile en kısa zamanda görüşeceğini ifade eden Ekmen, “Telefon konuşmamızda Nazalin’i ve ailesini hem tebrik ettim hem de eğitim hayatı boyunca her konuda yardımcı olmak istediğimi kendilerine ilettim. İlkokul mezunu bir annenin kızının eğitimi için verdiği emek, eşitsizliklere karşı kadınların dayanıklılığını ortaya koyuyor. Emine Hanım kızına kitapları tek tek okuyarak yalnızca bir eğitim desteği sunmadı; aynı zamanda kızına umut verdi, ilham oldu. Bu azim ve kararlılık, yalnızca Silifke’ye değil tüm Türkiye’ye ilham olacak bir başarı öyküsüdür. Devletin ve toplumun böyle örnekleri desteklemesi gerektiğine inanıyorum. Nazalin’in Ankara’da psikoloji okuma hedefini gerçekleştirebilmesi için el birliğiyle destek olacağız. Bu hikâye bize bir kez daha imkânsız diye bir şey olmadığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA