1 Ağustos 2025 Cuma



19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?   12:13   SıCAK HAVA SINIRLENDIRIYOR   10:53   LIMONATA SATARAK HAYALINE YÜRÜYOR   10:50   BAŞKAN SEÇER’DEN GENÇLERE MERSİN ÇAĞRISI   10:46   MERSIN’DE DENIZI KIRLETEN GEMILERE CEZA YAĞDı   10:44   10 AYDA 4,5 MILYON YOLCUYA HIZMET VERDI   10:42   MERSIN ÜNIVERSITESI, KENDI ENERJISINI ÜRETIYOR   10:39   ÇUKUROVA’DA YEŞIL DÖNÜŞÜME 50 MILYON TL DESTEK   10:38    ANAMUR’DA CINAYETE KARıŞAN 3 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:37   ANAMUR’DA TARIH ESER OPERASYONU   10:36   MERSINLI BISIKLETÇI VAN GÖLÜ IÇIN PEDAL ÇEVIRDI   10:35   ANAMUR’DA 12 YAŞıNDAKI ÇOCUĞUN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ!   17:28   GERI MANEVRA YAPAN KAMYON ILE TıRıN ARASıNDA SıKıŞTı   15:30   MERSINLI SPORCULARDAN BALKAN BAŞARıSı!  
 
 
 
 
MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!
   

Mersin Aile Platformu, Mersin Sivil Toplum Platformu ve Saadet Partisi, Mezitli’de düzenlenecek Milyonfest’in alkol ve yoz kültürü teşvik ettiğini öne sürerek Mersin Valiliği’ne iptal başvurusunda bulundu. Platform temsilcileri, festivalin gençleri kötü alışkanlıklara özendirdiğini, milli ve manevi değerlere aykırı olduğunu, orman yangınları nedeniyle yaşanan acılara duyarsız kalındığını belirterek etkinliğin durdurulmasını talep etti. Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz da benzer gerekçelerle festivalin iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 31 Temmuz 2025 Perşembe 17:02

Necdet TAŞ

Mersin’in Mezitli ilçesinde başlayacak olan Milyonfest 2025, henüz kapılarını açmadan tepkilere neden oldu. AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’nın ardından Mersin Sivil Toplum Platformu ve Mersin Aile Platformu da, Mersin Valiliği’ne başvurarak etkinliğin iptal edilmesini talep etti. Etkinliğin iptal edilmesi talebiyle ilgili dilekçeyi valiliğe teslim eden Mersin Aile Platformu İl Sekreteri Sait Yılmaz ve Mersin Sivil Toplum Platformu Dönem Sözcüsü Haşim Çeken yaptıkları açıklamalarla milyonfestin mutlaka iptal edilmesini istedi.

YILMAZ; “KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI ÖZENDİRİYOR”

Konuyla ilgili konuşan Mersin Aile Platformu İl Sekreteri Sait Yılmaz, “Mersin Aile Platformu olarak, özellikle gençlerimizi hedef alan kültürel etkinliklerin toplumsal etkilerini hassasiyetle takip etmekteyiz. Bu kapsamda, 31 Temmuz - 3 Ağustos 2025 tarihleri arasında Mezitli Soli Arena'da düzenleneceği duyurulan "Milyonfest Mersin" etkinliği hakkında kamuoyundan yükselen endişeleri ve uzman görüşlerini dikkate alarak, bu etkinliğin iptal edilmesi gerektiğini kamu yararı açısından tarafınıza iletmek isteriz. Alkol ve benzeri maddelerin açık şekilde tüketildiği, tüketime özendirildiği ve yüksek ses, kalabalık ve görsel-işitsel uyarıcılarla gençlerin psikolojik olarak etkilendiği bu tür festivaller, yalnızca eğlence değil aynı zamanda tüketim ve haz odaklı bir yaşam tarzını gençlere dayatmaktadır. Bu durum; aile, eğitim ve toplum değerleriyle çelişmekte; gençlerin kişisel gelişimlerini, ruhsal sağlıklarını ve değer yargılarını olumsuz yönde etkilemektedir. Milyonfest gibi etkinliklerin; alkol ve benzeri maddelerin kullanımını teşvik etmesi, toplumsal normlara aykırı davranışların normalleştirilmesi, gençlerin ruhsal ve psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkilemesi, aile yapısını ve kültürel değerleri zayıflatması, güvenlik ve sağlık risklerini artırması, orman yangınlarının yoğun yaşandığı bir dönemde kamu vicdanını zedelemesi gibi nedenlerle, toplumsal bütünlüğümüzü tehdit eden unsurlar içerdiği değerlendirilmektedir. Bu çerçevede; Kamu kurumları ve yerel yönetimlerin destekleriyle düzenlenen etkinliklerde doğrudan ya da dolaylı biçimde alkol kullanımının teşvik edilmesinin uygun olmadığı, kamuya açık alanlarda yapılan etkinliklerde alkol satış ve tüketiminin kısıtlanması gerektiği, gençlere yönelik organizasyonlarda rol model olarak sunulan kişi ve içeriklerin daha özenli seçilmesi gerektiği, kültürel etkinlik adı altında gençlerimize zarar verebilecek yapıların desteklenmemesi gerektiği hususları dikkate alınarak, Mezitli Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilmesi planlanan Milyonfest Mersin etkinliğinin, Anayasamızın 56. ve 58. maddeleri çerçevesinde iptal edilmesi ve gerekli yasal/idari düzenlemelerin yapılması için gereğini arz ve talep ederiz” ifadelerini kullandı.

ÇEKEN; “MİLLETİMİZİN ACILARINA DUYARSIZ KALINIYOR”

Mersin Sivil Toplum Platformu Dönem Sözcüsü Haşim Çeken ise, “31 Temmuz - 4 Ağustos 2025 tarihleri arasında Mersin ili Mezitli ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan "MilyonFest" adlı etkinlik, kamuoyuna açıklandığı şekliyle alkol firmalarının sponsorluğunda organize edilmektedir. Bu durum; gençliği hedef alan, zararlı alışkanlıkları özendiren ve toplumun temelini oluşturan milli, manevi ve ailevi değerlerle açıkça çelişen bir yaklaşımı meşrulaştırma riski taşımaktadır. Ahlaki dejenerasyonun giderek arttığı, aile yapımızın derinden sarsıldığı bir dönemde, bu tarz etkinliklerin kamu kaynakları ve yerel yönetimlerin bilgisi dahilinde gerçekleşmesi milletimizin manevi, kültürel ve ahlaki yapısına açık bir tehdittir. Toplumun huzuru, gençliğin korunması ve kamu ahlakının muhafazası için söz konusu etkinliğin iptali elzemdir. Öte yandan, son günlerde ülkemizin dört bir yanında çıkan orman yangınları, yalnızca doğayı değil, hepimizin yüreğini de yakmaktadır. Binlerce canlının yaşam alanı yok olmuş, yangınlara karşı canla başla mücadele eden kahraman ekiplerimiz fedakârca görev yapmaktadır. Böyle bir dönemde eğlence ve festival organizasyonlarının sürdürülmesi, toplumsal dayanışma ruhunu zedelemekte ve milletimizin acılarına duyarsız kalındığı algısını pekiştirmektedir. Bu bağlamda, alkolün, yoz kültürün ve dayatmacı yaşam tarzlarının meşrulaştırılmasına hayır diyoruz. Milletimizin değerlerine sahip çıkıyor, gençliğimizi zararlı alışkanlıklardan korumak adına MilyonFest etkinliğinin iptal edilmesini ısrarla talep ediyoruz. Sessiz kalmak, toplumsal çözülmeye göz yummaktır. Mersin halkı olarak endişeliyiz ve bu çağrıyı kamuoyunun vicdanına sunarak etkinliğin iptal edilmesini istiyoruz. Gereğini saygılarımızla arz ederiz.”

OĞUZ; “MERSİN'DE MİLYONFEST PROGRAMI İPTAL EDİLMELİDİR!”

Saadet Partisi (SP) Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz da, “Mersin'de Milyonfest programı iptal edilmelidir. Ormanlarımız yanarken, şehitlerimiz varken, canlarımızı kaybetmişken, şehitlerimizin acısı hâlâ yüreklerdeyken, içki, uyuşturucu ve ahlaki çöküntüyle anılan bir festivalin Mersin’de yapılması ne vicdana ne insafa sığar. Bu şehrin gençleri eğlenceye değil; umut, anlam ve sorumluluk taşıyan etkinliklere layıktır. Bu programa sessiz kalan herkes, vebaline ortaktır. Milyonfest derhal iptal edilmelidir. Şehitlerimize saygı, gençliğimize sahip çıkmakla mümkündür. Yetkililer göreve, halkımız da duyarlılığa davetlidir. Mesele yalnızca Mersin değildir. Benzer içerikteki festivaller, bugün Türkiye’nin dört bir yanında yapılmaktadır. Ama ne yazık ki bu konuda yetkililerden yeterince net, sahici ve tutarlı bir duruş görememekteyiz. Çeyrek asırdır ülkeyi yöneten bir iktidar var. Peki bu sürede gençlik ne kadar gündem oldu? Madde bağımlılığı, dijital bağımlılık, ruhsal bunalım, ahlaki yozlaşma gibi konularla ne kadar ciddi mücadele verildi? Bugün bazı belediye başkanları çeşitli gerekçelerle görevden alınıyor. “Temizlik” iddiası var. Peki aynı duyarlılık, gençliği bu bataklıklardan temizlemek için neden gösterilmiyor? Aynı şekilde, gündüz kuşağında yıllardır yayınlanan bazı televizyon programları da aile yapısını yıkıyor, özel hayatı teşhir ediyor, şiddeti ve çürümeyi ekranlara taşıyor. Ama buna karşı da güçlü bir duruş yok. Bu sessizlik artık sorgulanmalıdır. Biz Saadet Partisi olarak geçtiğimiz haftalarda Mersin’de madde bağımlılığına karşı bir çalıştay düzenledik. Çünkü gençlik bizim için sadece bir demografik veri değil, bir emanettir. Siyasi duruşun, yönetsel samimiyetin ve toplumsal duyarlılığın gerçek ölçüsü şudur: Gençliğe sahip çıkıyor musunuz, çıkmıyor musunuz? Bu sorunun cevabını artık sadece sözde değil, icraatta görmek istiyoruz. Mersin’de ilk iş bu programın iptalini sağlamak olmalıdır. Yetkilileri, valiliği, kaymakamlıkları ve belediyeleri bu konuda açık ve net tavır almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

4 GÜN SÜRECEK 20 SANATÇI SAHNE ALACAK

Milyon Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek festivalde, 4 gün boyunca 20’den fazla sanatçı sahne alacak. Festivalin afişinde yer alan isimler arasında Cem Adrian, Dedublüman, Manga, Umut Kuzey, Eda Baba, Sattas, Manuş Baba, Dilhan Şeşen, Hero815, Filozof Kedi, Athena, Gazapizm, Sena Şener, Yedinci Ev, Elit Beyler, Emre Aydın, Madrigal, Yeni Türkü, Can Gox, La Vanta gibi Türkiye'nin önde gelen müzisyenleri bulunuyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA