7 Mayıs 2026 Perşembe



16:57   AKDENİZ BELEDİYE SPOR’DAN FARKLI GALİBİYET, PLAY-OUT BİLETİ GELDİ   16:53   MİNİK ELLER ANNELERİ İÇİN ÇÖMLEĞE ŞEKİL VERDİ   16:40   MERSİN’DE YOĞURT VE ÇİLEK İKRAMLI TRAFİK UYGULAMASI   13:24   BOZYAZI’DA MİNİKLERE TRAFİK HAFTASI EĞİTİMİ   12:59   VATANDAŞLARIN IBAN’LARIYLA YASA DIŞI BAHİS PARASI TRANSFERİ YAPAN ÖRGÜTE OPERASYON   12:55   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "GİRİŞİMCİLERLE YATIRIMCILARI BULUŞTURACAĞIZ"   12:52   BÜYÜKŞEHİR’İN BİRÇOK LEZZET KARAVANI ÖZGECAN ASLAN BARIŞ MEYDANI’NDA BİR ARAYA GELDİ   17:41   TOROSLAR BELEDİYESİNİN 2025 MALİ YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ   17:17   MERSİN’İN LOJİSTİK GÜCÜ AVRUPA’YA TANITILIYOR   16:28   GENÇ KÂŞİFLER MUT’TA SAHNE ALDI: 19 PROJE İLGİ GÖRDÜ   15:04   MUT’TA 2026 KAYISI HASADI DEĞERLENDİRİLDİ   14:20   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNDE İLK SONUÇ: KALDIKLARI ODADA FOSFOR SİNİR GAZI TESPİT EDİLDİ   14:17   MERSİN’DE DAMADA LASTİK VE MOTOR YAĞI TAKTILAR   14:14   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜM NEDENİNİ ’TOKSİKOLOJİK VE HİSTOPATOLOJİK’ İNCELEME BELİRLEYECEK   14:10   MERSİN’DE EMEKLİLER DOLU DOLU GÜNLER GEÇİRİYOR   13:32   MERSİN’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU   13:18   ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİYLE ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKAT ÇEKTİ   17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ  
 
     
 
Yenişehir Belediyesi kenti yeşillendiriyor
   

Doğayla uyumlu kentleşme anlayışıyla hareket eden Mersin Yenişehir Belediyesi, yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor. 50. Yıl Mahallesi’nde yapımına devam edilen parkta akçaağaç, süs eriği ve kauçuk fidanları toprakla buluşturuldu.

 

Tarih : 29 Temmuz 2025 Salı 14:24

Haber Merkezi

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 2025 yılını “Akıllı ve Yeşil Yenişehir Yılı” olarak ilan ettiklerini hatırlatarak, bu kapsamda doğayı koruma, kent ekolojisini iyileştirme ve iklim krizine karşı dirençli bir şehir inşa etme hedefleri doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti. “İklim değişikliğine karşı mücadele, artık bir seçenek değil zorunluluktur. Bu bilinçle hareket ediyoruz.” diyen Özyiğit, çevreci belediyecilik anlayışını sadece ağaç dikmekle sınırlı görmediklerini, tüm planlama ve uygulamalarda çevresel etkileri dikkate aldıklarını ifade etti. Çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Yola çıkarken belirlediğimiz altı temel ilkeden biri ‘Ekoloji’ydi. Bugün attığımız her adımda bu ilkeye sadık kalmaya devam ediyoruz” dedi. Yenişehir Belediyesi, çevre duyarlılığını uluslararası platformlarda da ortaya koyuyor. 2020 yılında Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atan Yenişehir Belediyesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı (SECAP) hazırlayan ilk belediyelerden biri olmuştu. Bu plan doğrultusunda Yenişehir Belediyesi, 2030 yılına kadar karbon salımını önemli ölçüde azaltmayı, 2050 yılına kadar ise karbon nötr bir kent olmayı hedefliyor. Bu kapsamda  yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, atık yönetimi ve yeşillendirme alanlarında kapsamlı projeler hayata geçiriliyor.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA