16 Mayıs 2024 Perşembe



11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”   11:28   BÜYÜKŞEHIR’LE ENGEL YOK, EĞLENCE VAR!   11:26   “EKONOMIK KRIZE SEBEP OLAN POLITIKA VE KIŞILERLE YÜZLEŞMEDEN BURADAN ÇıKAMAZSıNıZ”   11:23   MABEL MATIZ MERSINLILERLE BULUŞACAK   11:21   VALI PEHLIVAN, ENGELLILERIN HAZıRLADıĞı RESIM VE EL SANATLARı SERGISINI GEZDI   11:20   "İLIMIZDE 4 VARLıĞıMıZ UNESCO’NUN GEÇICI LISTESINDE YER ALıYOR"   11:18   MERSIN’DE TAKSICIYI ALıKOYAN BIRI KADıN 2 KIŞI YAKALANDı   11:12   GÜMRÜK MUHAFAZA EKIPLERI 646 MILYONLUK KAÇAKÇıLıĞA ENGEL OLDU   11:11   SILAHLA TEHDIT ZANLıLARıNA OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:09   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU 7 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ  
 
 
 
 
MERSİN’İN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI KAPATILSIN
   

Mersinli vatandaşlar sosyal medya aracılığıyla kentte Covid-19 vaka sayısının artmasına tepki gösterdi. 1 Haziran itibariyle seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla, kente gelen yazlıkçılardan virüsün bulaştığını dile getiren vatandaşlar. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ve yorumlarla seyahat yasağının geri getirilmesini talep ediyor.

 

Tarih : 4 Haziran 2020 Perşembe 00:42

Türkiye’de Covid-19 vaka sayısının en az olduğu iller arasında yer alan Mersin'de son bir haftadır artan vaka sayısı tedirginliğe neden oldu. Sosyal medya gruplarında vaka sayısına tepki gösteren Mersinliler artışın en büyük nedenini seyahat kısıtlamalarının kalkması ile birlikte kente gelen yazlıkçılara bağlıyor. Yetkililerin kente girişleri yasaklanmasını isteyen sosyal medya kullanıcıları ayrıca kentteki gerçek vaka sayısının da açıklanmasını istiyor. Kimi sosyal medya kullanıcısı ise vaka sayısının artmasının nedenin sadece yazlıkçılar olmadığını insanların tedbiri elden bıraktığını sokağa çıkarken maske takmadığını, sosyal mesafe kurallarına uymadığını belirtiyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise normalleşme sürecinin erken olduğunu bununda halk arasında salgının bittiği yönünde bir algı yarattığı görüşünde. Normalleşme sürecinden önce Mersinlilerin tedbirler konusunda daha hassas olduğu görüşünde olan sosyal medya kullanıcıları Mersin’e yeniden seyahat yasağı getirilmesini istiyor. Öte yandan normalleşme sürecine hızlı ayak uyduran Mersin’de vatandaşlar parklarda, kalabalığın yoğun olduğu yerlerde ve toplu taşıma araçlarında maske kullanımını önemsediği gözlemleniyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersinkorona, mersingirişkapatılsın, vatandaş,

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

  • Gönderen : - Tarih : 4/6/2020 - 21:25:47
    Mersin giriş çıkış kapatılsın



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA