1 Kasım 2025 Cumartesi



11:07   BAŞKAN SEÇER: "ELEKTRIKLI OTOBÜSLER BIZIM VIZYONUMUZA UYGUN"   10:40   MERSIN’DE 5 BIN ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ KAYNAK KITAP DAĞıTıLDı   15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU  
 
 
 
 
Mersin’de sıcak bereketi: Plajlar tatilcilerle doldu
   

Türkiye’nin önemli turizm kentlerinden Mersin’de, artan sıcaklık ve nemin etkisiyle vatandaşlar sahillere akın etti. Tatil sezonunun da başlamasıyla birlikte Kızkalesi başta olmak üzere kent genelindeki plajlarda yoğunluk gözlendi.

 

Tarih : 19 Temmuz 2025 Cumartesi 11:50

Temmuz ayının ilk günlerinde başlayan turizm hareketliliği giderek artarken, sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle serinlemek isteyen vatandaşlar ve turistler soluğu sahillerde aldı. 321 kilometrelik kıyı şeridine sahip Mersin’de hem kent sakinleri hem de çevre illerden gelen günübirlik tatilciler plajlara akın etti. Özellikle Erdemli ilçesindeki Ayaş ve Kızkalesi ile Silifke ilçesindeki Taşucu ve Susanoğlu sahilleri tatilcilerin gözdesi haline geldi. Merkeze yakın plajlarda da yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar denizde serinlemenin keyfini çıkardı.

“KARADENİZ SOĞUK, BURALAR SICAK”

Kızkalesi’nde ailesiyle tatil yapan Recai Orhan, çocuklarıyla birlikte farklı bir deneyim için bölgeye geldiklerini belirterek, "Deniz çok güzel, çocuklarla birlikte eğleniyoruz" dedi. Aksaray’dan tatil için Mersin’e gelen Yılmaz Koç ise "Son günlerde sıcaklar oldukça arttı. İş gücü yapamaz hale geldik. Biz de kendimizi denize attık. Sıcaklar biraz hafifleyene kadar burada kalmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Karadeniz Bölgesi’nden oğlu ile gelen Bülent Doğan, "Bizim oralar serin. Ama sıcak iller güzel diye oğlumla birlikte buraya geldik" dedi. Oğlu Mehmet de "Karadeniz soğuk, buralar sıcak. Yanalım dedim. Burası mis gibi, en güzel şehir Mersin" şeklinde konuştu. Mersin’de yaşayan Sevda Kale, sahile yakın oturduklarını belirterek, "Sıcaklardan bunaldık. Her gün arkadaşlarla denize gelip serinliyoruz. Sabah ya da öğleden sonra, sahilin sakin olduğu zamanı tercih ediyoruz" dedi. Kent sakinlerinden Sultan Yılmaz da doğma büyüme Mersinli olduğunu belirterek, "Her gün denize giriyorum. Mersin’in yazı bir başka güzel" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, Kızkalesi, deniz, kuım, güneş, tatil

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA