11 Eylül 2025 Perşembe



15:41   DENETİMSİZ SANAYİ, ZEHİRLİ DUMAN!   14:46   ERMENEK’TE KORKUTAN YANGıN; BIR EV KÜL OLDU   14:28   ANAMUR’DA OKUL SERVISLERINE SıKı DENETIM!   14:18   ALıM GÜCÜ ÇÖKTÜ, ALTıN GRAMı 5 BIN TL’YE DAYANDı!   14:01   DEVLETIN KASASı BOŞ, GÖZLER KÖPRÜLERDE!   13:57   SAĞLıKÇıLARDAN NÜKLEER SAHASıNA ZIYARET   13:40   SILIFKE BELEDIYESPOR’DA TRANSFER ŞOV!   12:59   YUMUKTEPE HÖYÜĞÜNDE ARKEOLOJIK KAZıLAR SÜRÜYOR   12:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN RAFLARA YAKıN TAKIP!   12:40   YENIŞEHIR’DE VELILERI YAKıNDAN ILGILENDIREN PANEL   12:31   UZUNCABURÇ’TA ÇIFTÇI, ÜZÜM BAĞLARıNı SÖKÜYOR!   12:22   BOŞANMA GÜNÜ KATLIAM; ESKI EŞI VE KAYıNVALIDESINI ÖLDÜRDÜ   11:57   ANAMUR’UN YOLLARı HEM KONFORLU HEM DE GÜVENLI   11:38   MERSIN OTOYOLDA ZINCIRLEME KAZA KAMERADA   11:06   KıRATLı, YENILENEN ANAMUR ADALET SARAYı’Nı INCELEDI   10:45   KAÇAK AVCıLıK VE YANGıNLARA KARŞı SıKı DENETIM   10:41   ERDEMLI’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU   10:01   EYLÜL AYıNDA PLAJLAR DOLDU   09:58   İŞE ALıNMAYıNCA GARSONU VURDU   09:52   LIMON VE ELMA IHRACATı ÖN IZNE BAĞLANDı  
 
 
 
 
Mersin’de sıcak bereketi: Plajlar tatilcilerle doldu
   

Türkiye’nin önemli turizm kentlerinden Mersin’de, artan sıcaklık ve nemin etkisiyle vatandaşlar sahillere akın etti. Tatil sezonunun da başlamasıyla birlikte Kızkalesi başta olmak üzere kent genelindeki plajlarda yoğunluk gözlendi.

 

Tarih : 19 Temmuz 2025 Cumartesi 11:50

Temmuz ayının ilk günlerinde başlayan turizm hareketliliği giderek artarken, sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle serinlemek isteyen vatandaşlar ve turistler soluğu sahillerde aldı. 321 kilometrelik kıyı şeridine sahip Mersin’de hem kent sakinleri hem de çevre illerden gelen günübirlik tatilciler plajlara akın etti. Özellikle Erdemli ilçesindeki Ayaş ve Kızkalesi ile Silifke ilçesindeki Taşucu ve Susanoğlu sahilleri tatilcilerin gözdesi haline geldi. Merkeze yakın plajlarda da yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar denizde serinlemenin keyfini çıkardı.

“KARADENİZ SOĞUK, BURALAR SICAK”

Kızkalesi’nde ailesiyle tatil yapan Recai Orhan, çocuklarıyla birlikte farklı bir deneyim için bölgeye geldiklerini belirterek, "Deniz çok güzel, çocuklarla birlikte eğleniyoruz" dedi. Aksaray’dan tatil için Mersin’e gelen Yılmaz Koç ise "Son günlerde sıcaklar oldukça arttı. İş gücü yapamaz hale geldik. Biz de kendimizi denize attık. Sıcaklar biraz hafifleyene kadar burada kalmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Karadeniz Bölgesi’nden oğlu ile gelen Bülent Doğan, "Bizim oralar serin. Ama sıcak iller güzel diye oğlumla birlikte buraya geldik" dedi. Oğlu Mehmet de "Karadeniz soğuk, buralar sıcak. Yanalım dedim. Burası mis gibi, en güzel şehir Mersin" şeklinde konuştu. Mersin’de yaşayan Sevda Kale, sahile yakın oturduklarını belirterek, "Sıcaklardan bunaldık. Her gün arkadaşlarla denize gelip serinliyoruz. Sabah ya da öğleden sonra, sahilin sakin olduğu zamanı tercih ediyoruz" dedi. Kent sakinlerinden Sultan Yılmaz da doğma büyüme Mersinli olduğunu belirterek, "Her gün denize giriyorum. Mersin’in yazı bir başka güzel" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, Kızkalesi, deniz, kuım, güneş, tatil

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA