6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
Tarsus’un 1831’deki sosyal yapısı kitaplaştırıldı
   

Tarsus TSO ev sahipliğinde hazırlanan önemli tarih çalışması kamuoyuna tanıtıldı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla yayımlanan “1831 Tarihli Nüfus Sayımına Göre Tarsus İdari Durum – Yerleşme – Nüfus” adlı kitabın tanıtım toplantısı, 17 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 11.00’de Tarsus TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Tarsus TSO Başkan Yardımcısı Fuat Togo ev sahipliği yaptı.

 

Tarih : 17 Temmuz 2025 Perşembe 14:42

Haber Merkezi

Toplantıya kitabın akademik danışmanlığını üstlenen Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Uğuz, araştırmacılar, davetliler katıldı. Etkinlikte, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılan ilk nüfus sayımlarından biri olan 1831 tarihli kayıtların, Tarsus özelinde nasıl derlendiği ve bilimsel bir çalışmaya dönüştürüldüğü hakkında kapsamlı sunumlar yapıldı. Kitapta, 19. yüzyıl başlarında Tarsus’un idari bölünmeleri, yerleşim birimleri, nüfus dağılımı, demografik yapısı ve o dönemdeki sosyal hayatına ilişkin veriler yer alıyor. Sadece tarihçilerin değil, şehir planlamacıları, sosyologlar ve yerel yöneticiler için de önemli bir kaynak olması beklenen çalışma, Tarsus’un geçmişine dair bilgi arayan herkes için yol gösterici bir nitelik taşıyor. Etkinlikte konuşan Tarsus TSO Başkan Yardımcısı Fuat Togo, şehrin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, “Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak sadece ekonomik alanda değil, kentin tarihine ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalara da katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi. Akademik danışman Doç. Dr. Sacit Uğuz ise yaptığı sunumda, 1831 nüfus sayımının Osmanlı tarihinde modern anlamda yapılan ilk sistematik sayımlardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Bu tür veriler sayesinde geçmişe dair bilimsel ve sağlıklı analizler yapabiliyoruz. Tarsus özelinde yapılan bu çalışma, yerel tarih için oldukça kıymetli bir katkıdır” ifadelerini kullandı. Toplantı sonunda katılımcılara kitap hediye edildi ve soru-cevap bölümüyle etkinlik sona erdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA