31 Ocak 2026 Cumartesi



13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   12:15   SANAL KUMAR SOYGUNA SÜRÜKLEMIŞ   12:13   MERSIN’DE KADıNLAR REFORMER PILATESLE BEDENEN VE RUHEN GÜÇLENIYOR   12:11   SEÇER: "MERSIN’IN DEĞERLERINI ORTAYA ÇıKARMAK ZORUNDAYıZ"   12:08   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇIRILDI   15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI  
 
 
 
 
Sigorta uzmanından gurbetçilere uyarı
   

Sigorta Uzmanı ve Gurbet Kasko kurucusu Abdulcelil Alkış, Türkiye’ye özel araçlarıyla gelen gurbetçilere önemli uyarılarda bulundu. Alkış, yalnızca Yeşil Kart ya da zorunlu trafik sigortası ile Türkiye’ye giriş yapan gurbetçilerin büyük kazalarda milyonlarca liralık zararları ceplerinden ödemek zorunda kalabileceğini söyledi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2025 Çarşamba 14:27

Sigorta Uzmanı Abdulcelil Alkış, Türkiye’ye özel araçlarıyla gelen gurbetçilere kazalarla ilgili uyarılarda bulundu. Son olarak İstanbul’da yaşanan bir kazayı örnek gösteren Alkış, Almanya’dan gelen 42 yaşındaki T.A. isimli gurbetçinin lüks bir araca çarptığını ve 4 milyon TL’lik hasarın ortaya çıktığını belirtti. Kazada kusurlu bulunan T.A.’nın sigortasının sadece 300 bin TL’lik teminat sunduğunu kaydeden Alkış, mahkemenin kalan 3 milyon 700 bin TL’nin şahsi mal varlığından tahsil edilmesine karar verdiğini söyledi.

"BİR KAZA MALİ FELAKETE DÖNÜŞEBİLİR"

Benzer olayların her yıl onlarca kez yaşandığını belirten Alkış, "En küçük bir kazada bile 1-2 milyon TL’lik zarar çıkabiliyor. 300 bin TL teminatla bu zararın altından kalkmak mümkün değil. Kaza sonrası mal varlığına haciz konulması, yurtdışındaki gelire icra takibi yapılması gibi ciddi sonuçlarla karşılaşmak işten bile değil" dedi. Alkış, bu tür mağduriyetlerin önüne geçmek için mutlaka İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) teminatı alınması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Biz 25 milyon TL’ye kadar çıkan özel sigorta çözümleri sunuyoruz. 1, 3, 6 ve 12 aylık seçeneklerle araç modeli ya da yaşı ne olursa olsun kredi kartıyla online sigorta yapılabiliyor. Poliçe anında düzenleniyor." Gurbetçilerin tatillerini kâbusa çevirmemek için sigorta poliçelerini yola çıkmadan önce mutlaka gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Alkış, "Kaza olduktan sonra değil, yola çıkmadan önce önlem almak şart. Türkiye’deki sigorta sistemini ve teminat limitlerini bilmeyen birçok vatandaşımız büyük maddi kayıplar yaşıyor. Tedbir, zarardan ucuzdur" şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA