5 Mayıs 2026 Salı



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
Tarikat ve cemaatlerin tehdidi devam ediyor
   

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Şube Başkanı Ferda Aras, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 9. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Aras, laiklik ve Cumhuriyet için tarikat ve cemaatlerin tehdidinin devam ettiğini iddia etti.

 

Tarih : 15 Temmuz 2025 Salı 14:42

Aras, 15 Temmuz'da bir tarikat yapılanması olan FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminde bulunduğunu belirtti. Bu "kanlı ve karanlık sürecin sorumlularının yargı önüne çıkarılması" gerektiğini ifade eden Aras, devlet ve toplumun bir daha böyle bir tehdit yaşamaması gerektiğini dile getirdi. Açıklamasında, siyasal iktidarların tarikat ve cemaat yapılanmalarına göz yumduğunu, bu yapıların güçlenerek önce devlet kurumlarını, sonra da devletin bütününü ele geçirme hedefini kamuoyuna ilk duyuran kişilerden birinin ÇYDD'nin unutulmaz Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan olduğunu hatırlattı. Aras, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın 19 Haziran 1999'da katıldığı bir programda FETÖ ile ilgili yaptığı öngörüyü paylaştı: "Ortada giyim kuşamı ve ifadeleriyle ciddi sağlık sorunları olduğu anlaşılan birinin Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl ele geçirileceği konusunda talimatları var. Ben bir öğretim üyesi olarak bunun ürünlerini görmekteyim; öğrencilerimizin bunların evlerinde nasıl beyinlerinin yıkandığını görüyorum. Geleceğin dünyasını ele geçirmek için böyle bir insanın peşinden sürüklenen çocuklarımız var… Türkiye’nin her tarafının sarıldığını gözümüzün önünde görüyoruz. Eğer Türkiye çağdaş, laik bir ülkeyse; eğer bu insanlarımızın hepsinde biraz akıl varsa madalyonun ön yüzünü değil arka yüzünü de görmek zorundalar." Aras, Türkan Saylan'ın bu sözleriyle Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve yurtsever bir aydın olmanın sorumluluğunu taşıdığını ve FETÖ tehlikesine o yıllarda dikkat çektiğini vurguladı.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA