6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
Akdeniz’de tehlike yaratan yapılar yıkılıyor
   

Akdeniz ilçesinde sahiplerince terk edilen, zaman içinde harabeye dönüşüp çökme riski taşıdığı için vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan metruk yapıların yıkım işlemi sürüyor. 

 

Tarih : 10 Temmuz 2025 Perşembe 11:05

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Belediye Encümeninin aldığı karar sonrası; biri Hal, diğeri Bağlarbaşı mahallesi olmak üzere, sahipleri tarafından uzun süredir kullanılmadığı için harabeye dönen, bu sebeple de vatandaşların can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan 2 metruk yapının kontrollü yıkımını gerçekleştirdi.

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zeyit Şener konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir yandan yarattığı görsel kirlilik nedeniyle kent estetiğini bozan, kimi zaman da madde bağımlısı kişilerin meskeni haline gelmesi nedeniyle toplumsal sorunlara sebep olan terk edilmiş sahipsiz yapıları bertaraf etmeye kararlılıkla devam ederek Akdeniz’de metruk yapılara geçit vermeyeceğiz” dedi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri ile Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Güçlerinin yanı sıra mahalle muhtarlarının da eşlik ettiği yıkım çalışmaları sırasında, önce emniyet şeridi çekilerek çevre güvenliği sağlandı. Ayrıca aşırı toz oluşumunu önlemek amacıyla, yıkımı yapılacak yapılara arazözden su sıkıldı. Ardından ağır iş makineleri desteğiyle terk edilmiş yapıların kontrollü şekilde yıkım çalışması gerçekleşti.

Öte yandan; metruk binaların yıkımına tanık olan mahalle sakinleri, can ve mal güvenliğini tehdit eden, madde bağımlılarının meskenine dönüşen, özellikle de bu tür yerleri oyun alanına çeviren çocuklar için büyük tehlikeler barındıran terk edilmiş yapıları ortadan kaldıran ekiplere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Yıkım faaliyeti sonunda ortaya çıkan tonlarca moloz ve atık ise, yine iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenip mahallelerden çıkarıldı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdenizbelediyesi,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA