3 Şubat 2026 Salı



14:03   MERSIN’DEKI KAZADAN ACı HIKAYE: İKIZLERI ÖLÜM AYıRDı, 3 CENAZE YAN YANA DEFNEDILDI   12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA   15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU  
 
 
 
 
Anamur’da çilek işçiliğinde zam krizi!
   

Anamur’da çilek işçiliğinde ücret artışı girişimleri üreticileri endişelendiriyor. Anamur Muz ve Çilek Üreticileri Derneği, bazı çavuş ve simsarların işçi ücretlerini bin TL’den bin 500 TL’ye yükseltmeye çalıştığına dair duyumlar aldıklarını açıkladı. Dernek, böyle ani ve plansız bir zam artışının üreticilere haksız bir maliyet yükü getireceğini belirterek, 2025 sezonu için kadın işçi ücretinin en fazla bin 200 TL olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, süreci provoke eden kişilerin kimliklerinin bilindiği ve sektörün dengelerini bozma girişimlerine izin verilmeyeceği ifade edildi.

 

Tarih : 9 Temmuz 2025 Çarşamba 13:28

Necdet TAŞ
 

Anamur Muz ve Çilek Üreticileri Derneği, son günlerde çilek işçiliği ücretlerinde görülen ani ve haksız artışlara sert tepki gösterdi. Dernek, bazı çavuş ve simsarların hiçbir makul gerekçe olmaksızın işçi yevmiyelerini 1.000 TL'den 1.500 TL'ye çıkarmaya çalıştığı yönünde duyumlar aldıklarını belirtti. Bu durumun, bir günde yüzde 50 zam anlamına geldiği ve üreticinin sırtına haksız ve plansız bir maliyet yüklediği vurgulandı. Dernekten yapılan açıklamada, 2025 sezonu sonu itibarıyla kadın işçi üst yevmiyesi için 1.200 TL'nin makul bir üst sınır olduğu ifade edildi. Dernek, bu rakamın üzerindeki taleplerin ne insani ne de ekonomik bir gerekçesi olmadığını belirtti. Açıklamada, "Bu süreci provoke eden bazı çavuşların kim olduğunu biliyoruz. Bu kişilerin üreticiyle işçi arasındaki dengeyi bozmasına, sektörün emeğe saygı duyarak kurduğu yapının sabote edilmesine izin vermeyeceğiz" denilerek uyarıda bulunuldu.

CEDİT İSTİFA ETTİ

Öte yandan yaklaşık 3 yıldır Anamur Muz ve Çilek Üreticileri Derneği Başkanlığını yürüten Soner Cedit istifa ettiğini açıkladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cedit, “Yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğum Anamur Muz ve Çilek Üreticileri Derneği Başkanlığı görevimi, bugün itibariyle kendi isteğimle sonlandırmış bulunuyorum. Bu süre boyunca hiçbir kişisel çıkar gözetmeden, yalnızca üreticinin hakkını savunmak ve sesi olmak için mücadele ettim. Anamur'un bereketli topraklarında alın teri döken her üreticinin derdi, bizim de derdimiz oldu. Gücümüz yettiğince, sesimiz çıktıkça, tüm zorluklara rağmen yalnızca üretici için çalıştık. Bu bir veda değil, bir nöbet değişimidir. Benden sonra bu kıymetli görevi devralacak arkadaşlarımızın da aynı inanç, sorumluluk ve kararlılıkla hareket edeceklerine gönülden inanıyorum. Üreticimizin ihtiyacı olan şey: dürüstlükle, samimiyetle ve istikrarlı bir duruşla temsil edebilmektir. Bugüne kadar birlikte yol yürüdüğümüz tüm üreticilere, dostlara ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Ben her zaman üreticiyim, her zaman yanınızdayım” ifadelerini kullandı.”

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA