16 Aralık 2025 Salı



17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR  
 
 
 
 
Düşük Ayak Sendromu Tedavi Edilebilir
   

Fizyoterapist Berkay Eren, düşük ayak sendromunun, peroneal sinir hasarı sonucu gelişen ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen bir durum olduğunu belirterek, tedavi ile bu rahatsızlığın iyileştirilebileceğini vurguladı.

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 13:55

Fizyoterapist Berkay Eren, düşük ayak sendromunun nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Düşük ayağın, tek başına bir hastalık olmadığını, altta yatan bir sağlık sorununun belirtisi olduğunu söyleyen Eren, "Sinir hasarları, nörolojik hastalıklar, diyabet, bel fıtığı, travmalar veya cerrahi komplikasyonlar bu duruma neden olabilir" diye konuştu. Düşük ayak sendromunda ayak bileğini yukarı kaldırmada zorlanma, yürürken ayağın yerde sürüklenmesi, denge kaybı, tökezleme ve düşme, merdiven çıkma ve yokuş inmede zorluk, bacak kaslarında güçsüzlük ve ağrının bu hastalıktaki en çok görülen belirtiler olduğunu belirterek, doğru tanı ve etkili tedavinin son derece önemli olduğunu kaydetti. Düşük ayak teşhisi için hastanın tıbbi geçmişi, fiziksel ve nörolojik muayeneler, EMG (elektromiyografi), MR ve kan testleri gibi detaylı incelemeler yapılması gerektiğini belirten Berkay Eren, erken teşhisin önemine de dikkat çekti.

"SAĞLAM ADIMLAR İÇİN ERKEN MÜDAHALE ŞART"

Düşük ayak sendromunun tedavisinin, altta yatan nedene göre belirlendiğini söyleyen Fizyoterapist Berkay Eren, uygulanan tedavi yöntemlerini şu şekilde sıraladı: "Fizik tedavi ve rehabilitasyon: Kas kuvvetlendirme egzersizleri, elektroterapi, denge ve koordinasyon çalışmaları, yürüme eğitimleri. Ortez kullanımı: Ayağı destekleyerek hareketi kolaylaştıran AFO (Ayak Bileği Ortezi) gibi yardımcı cihazlar. Cerrahi yöntemler: Sinir onarımı, tendon nakli ve ayak kemiklerini desteklemeye yönelik cerrahiler." Düşük ayak sendromunun ihmal edilmesinin zamanla kas zayıflığının artmasına, yürüme bozukluklarının kalıcı hale gelmesine ve bireyin bağımsız hareket kabiliyetinin kısıtlanmasına neden olabileceğinin altını çizen Eren, "Özellikle günlük aktivitelerde zorlanma, düşme riski ve eklem deformiteleri gibi komplikasyonlar, yaşam kalitesini ciddi şekilde olumsuz etkileyebilir. Unutulmamalıdır ki, düşük ayak sendromu doğru müdahaleyle yönetilebilir bir durumdur. Uzman ekip tarafından uygulanan bireysel tedavi yaklaşımlarıyla hastalar, sağlam adımlarla hayata devam edebilir. Daha sağlıklı bir gelecek için, düşük ayak belirtilerini göz ardı etmeyin ve erken teşhis için bir uzmana başvurun" şeklinde konuştu. (İHa)

Paylaş :
 
Etiketler :  fizyoterapist, berkay eren, sendrom, ayak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA