19 Ocak 2026 Pazartesi



16:17   MERSIN MERKEZLI YASADıŞı BAHIS OPERASYONUNDA 15 KIŞI TUTUKLANDı   16:15   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı MERSIN’DE BULUŞTU   13:56   TARSUS’TA KÖTÜ KOKU ŞIKAYETI ÜZERINE ADRESE GIDEN EKIPLER, EVDEN 28 KAMYON ATıK ÇıKARDı   13:54   MERSIN’DE OTOBÜSLE MINIBÜS ÇARPıŞTı, KAZA UCUZ ATLATıLDı: 2 YARALı   13:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI DEPREM RISKINE KARŞı JAPONYA DENEYIMINI INCELEDI   13:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KıYAFET EVLERI ILE AILELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYOR   13:48   MERSIN OTOYOLUNDA DRON DESTEKLI JANDARMA DENETIMI: 6 BIN 230 TL CEZA   13:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN YARıYıL TATILI ÖNCESI ÖĞRENCI VE VELILERE ÖNERILER   10:46   SON HALLAÇLAR, TEKNOLOJIYE DIRENIYOR   10:44   ARAÇLA ÇARPıŞAN BISIKLETLI GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:36   99 YıL KESINLEŞMIŞ HAPIS CEZASıYLA ARANAN ŞAHıS MERSIN’DE YAKALANDı   14:23   KARNE GÜNÜNDE DUYGULANDıRAN TÖREN: ŞEHITLERIN ISMI VERILEN OKULLAR AÇıLDı   13:31   TEYPTE GIZLENEN SILAHTAN KALAŞNIKOFA: MERSIN’DE SUÇ ODAKLARıNA BÜYÜK DARBE   13:29   MERSIN’DE DRIFT ATAN SÜRÜCÜYE 58 BIN TL CEZA   13:27   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 102. YıLıNA ÖZEL RESIM SERGISI   13:09   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 102. YıLıNA ÖZEL RESIM SERGISI   13:06   TARSUS’TA ÖĞRENCILERLE ’DEVLETIN ELI SOFRANıN BEREKETI’ BULUŞMASı   14:25   AKDENIZ’DE İBADETHANELER PERIYODIK OLARAK TEMIZLENIYOR   14:18   MTSO, MERSINLI FIRMALARı AMERIKA PAZARıNA HAZıRLıYOR   14:01   VALI TOROS AÇıKLADı: MERSIN’DE SUÇ ORANLARı DÜŞTÜ, AYDıNLATMA ORANı YÜZDE 99,6’YA YÜKSELDI  
 
 
 
 
Silifke’de Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği
   

Mersin’in Silifke ilçesinde, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği, Silifke İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Silifke Devlet Hastanesi’nin iş birliğiyle, sağlıkçılar, protokol üyeleri, aileler ve özel çocuklar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Etkinlikte konuşan Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği Başkanı Erhan Düzgün, “Down sendromlu ve özel bireylerimiz, sevgileri, içtenlikleri ve samimi gülümsemeleriyle hayatımıza renk katıyor. Onların hayallerine ortak olmak, fırsat eşitliği sağlamak ve topluma tam katılımlarını desteklemek hepimizin sorumluluğudur. Unutmayalım ki farklılıklarımız bizleri zenginleştirir ve daha güçlü bir toplum inşa etmemizi sağlar” dedi.

 

Tarih : 21 Mart 2025 Cuma 14:46

Etkinliğinde '+1' farkla sevgi zinciri oluşturularak hep birlikte 'sevgiyle büyüyoruz' mesajı verildi. Mavi ve sarı balonlar güzel dileklerle gökyüzüne bırakıldı. Çocuklar için hazırlanan pasta kesimi hep birlikte gerçekleştirilerek müzik eşliğinde dans gösterileri yapıldı.

“UNUTMAYALIM Kİ FARKLILIKLARIMIZ BİZLERİ ZENGİNLEŞTİRİR”

Silifke Özel Çocuklar Etkileşim Derneği Başkanı Erhan Düzgün yaptığı konuşmada, etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür ederek, "Özel bireylerimize yönelik olarak fizyoterapist ve diyetisyen hizmetinin, süreklilik esasına dayanarak semt polikliniğimizde sunulmasını sağlayan değerli İlçe Sağlık Müdürümüze ve Başhekimimize gönülden bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu önemli hizmet, özel bireylerimizin sağlık ve yaşam kalitesini artırmak adına atılmış büyük bir adımdır. İnşallah en kısa zamanda, özel bireylerimizin en büyük sorunlarından biri olan diş tedavi süreçlerini de destekleriyle çözüme kavuşturarak, ailelerimizin Mersin'e gitmesine veya özel hastanelere yönelmek zorunda kalmasına gerek kalmadan, bu hizmeti Silifke'de sunacağız. Bu sayede, özel bireylerimizin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak onların yaşam standartlarını daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Etkinliğimize katkı sunan Silifke Belediyesine, değerli kurum amirlerimize, gönüllülerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada sadece farkındalık oluşturmuyoruz, aynı zamanda sevgi, birliktelik ve kapsayıcılığı en güçlü şekilde hissediyoruz. Down sendromlu ve özel bireylerimiz, sevgileri, içtenlikleri ve samimi gülümsemeleriyle hayatımıza renk katıyor. Onların hayallerine ortak olmak, fırsat eşitliği sağlamak ve topluma tam katılımlarını desteklemek hepimizin sorumluluğudur. Unutmayalım ki farklılıklarımız bizleri zenginleştirir ve daha güçlü bir toplum inşa etmemizi sağlar. Bugün attığımız her adım, sevgiyle büyüyen, engellerin olmadığı bir dünya için önemli bir adımdır" dedi.

GÜNGÖR; “DOWN SENDROMU BİR HASTALIK DEĞİL”

Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Güngör de konuşmasında, "Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Özel çocuklarımızın sosyalleşmesine yönelik bu tür çalışmalar toplumda farkındalık ve bilinçlendirme oluşması açısından kıymetlidir. Organizasyonda emek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. Silifke İlçe Sağlık Müdürü Uğurhan Uğur ise özel çocukların sadece bir gün değil, her gün anımsanması gerektiğini belirterek, özel çocuklara yönelik ilçe sağlık kurumunda çeşitli projelerin hayata geçirileceğini belirtti. Düzenlenen etkinliğe Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akyıldız ile özel çocuklar, aileleri ve sağlık çalışanları katıldı. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, silifke, down sendromu, politika, erhan düzgün

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA