15 Eylül 2025 Pazartesi



15:10   SAĞLıKLı VE EKONOMIK PROTEIN IÇIN BAKLIYAT!   14:36   ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIG AŞAMASı HEYECANı YARıN BAŞLıYOR   14:26   OTOYOLDA YOLCU OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDı   13:38   DEM PARTI’DEN EKMEK ZAMMıNA TEPKI!   13:35   ‘TUTUKLU SAVUNMAYı REDDEDIYORUZ’   13:30   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN KıRTASIYE DENETIMI   13:21   MERSIN’DE KAÇAK MAKARON OPERASYONU: 2 GÖZALTı   13:16   FIDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU, MEYVELER KASALARı DOLDURDU   13:10   TEPKI GELDI, KAYYUM TEMIZLIK SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   13:02   TARSUS’TA SILAHLı SALDıRıYA UĞRAYAN ŞAHıS YARALANDı   12:57   MESKİ’DEN ERDEMLI’DE YENI SU HATTı VE MODERN ASFALT!   12:51   EKMEN: “GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜNÜN TESCILI, DEĞERINI ARTıRACAKTıR”   12:43   SEÇER: “İKTIDARıN KARŞıSıNDAKI EN BÜYÜK GÜÇ CHP”   12:28   ŞEVKETSÜMER MAHALLESI ZEHIR SOLUYOR                  12:12   MERSIN’DE SADECE 69 EŞEK KALDı   11:36   KALDıRıMDA YÜRÜRKEN OTOMOBIL ÇARPTı; 8 YıLDıR YATAĞA MAHKUM   11:33   BARAJDA SU SEVIYESI YÜZDE 10’A DÜŞTÜ   11:28   CHP KURULTAY DAVASı 24 EKIM’E ERTELENDI   11:13   KıZKALESI’NDE ’YÜZ TANıMA SISTEMI’ DEVREDE: 73 GÖZLE TAKIP EDILIYOR   01:30   KANLI PUSU: 4 KİŞİ KATLEDİLDİ  
 
 
 
 
Parçacık Fiziğinin Gizemlerini Keşfettiler
   

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, bu yıl ikinci kez Uluslararası CERN Masterclass etkinliğine katılarak parçacık fiziği hakkında derinlemesine bilgi edindiler. Her yıl 60’tan fazla ülkeden 13 binden fazla öğrencinin katıldığı bu prestijli etkinlikte, TAC öğrencileri, uzman akademisyenlerin rehberliğinde bilimsel keşiflerde bulundu. Etkinlik sonunda, öğrenciler CERN ile video konferans aracılığıyla elde ettikleri sonuçları tartışarak, bilim dünyasıyla etkileşimde bulundular.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 13:11

Haber Merkezi

Türkiye’nin en köklü liselerinden Tarsus Amerikan Koleji, öğrencilerini bilim ve araştırma dünyasıyla buluşturmayı sürdürüyor. Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, bu yıl ikinci kez Uluslararası CERN Masterclass etkinliğine katıldı ve dünyanın dört bir yanındaki lise öğrencileriyle birlikte bilimin kalbi CERN’e bağlandı. TAC’de geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası CERN Masterclass etkinliği, bu yıl ikinci kez Sağlık ve Eğitim Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bora Işıldak, Celal Bayar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Alper Hayreter ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Dağ’ın katılımıyla düzenlendi.

TARSUS’TAN CERN’E BİLİM KÖPRÜSÜ

Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri, gün boyunca alanında uzman akademisyenlerin rehberliğinde düzenlenen derslere katılarak parçacık fiziğinin derinliklerine indi. Gerçek verilere dayalı ölçümler yapma fırsatı bulan öğrenciler, etkinliğin sonunda uluslararası bir araştırma iş birliği ortamında sonuçlarını tartışmak ve birleştirmek için CERN ile video konferans yoluyla bağlantı kurdu. Öğrenciler, bilim dünyasının en önemli alanlarından biri olan parçacık fiziğini keşfetmenin yanı sıra, uluslararası bir bilim topluluğunun parçası olma deneyimi yaşadı. Bu yıl 21’incisi düzenlenen Uluslararası CERN Masterclass, her yıl 60’tan fazla ülkeden 13 binden fazla lise öğrencisini parçacık fiziğinin gizemlerini çözmeye davet etti. Bilim insanlarının verdiği aktif derslerle öğrencilere madde ve kuvvetlerin temelindeki araştırma konuları ve yöntemleri hakkında fikir veren etkinlik, katılımcıların parçacık fiziği deneylerinden elde edilen gerçek veriler üzerinde ölçümler yapmalarını sağladı.

Paylaş :
 
Etiketler :  tac, parçacık, güray erkol, bora ışıldak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA