17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
Sigara Tiryakilerine Çözüm Yolu!
   

Sigara içme isteğini azaltan karabaş otu, özellikle Ramazan ayında yoğun ilgi görüyor. Vatandaşların sigara tüketimini azaltmalarına yardımcı olan bu doğal ot, sigaranın bırakılmasında da etkili bir çözüm sunuyor. Karabaş otunun sakinleştirici etkisi ve nikotin isteğini azaltma özelliği, sigarayı bırakmak isteyenler için faydalı bir alternatif oluşturuyor.

 

Tarih : 10 Mart 2025 Pazartesi 18:43

Genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen karabaş otu, Ramazan ayında özellikle sigara tiryakilerinin sigara içme isteğini azaltıyor. Acı tadıyla insanların sigaraya karşı olan isteklerini de azaltan karabaş otu, sigarayı bırakmak isteyenlerin yardımcısı oluyor. Sigara tiryakilerinin Ramazan'da kurtarıcısı olarak görülen otun; sindirim sisteminde rahatlama, kalp damar hastalıklarına iyi gelme ve cildi güzelleştirmesi gibi birçok faydası da bulunuyor. Bir bardak sıcak suya bir iki baş atılarak demlenen karabaş otu, günde bir defa tüketilebiliyor. Kilosu bin 350 TL'den satılan ot, Ramazan ayında yoğun ilgi görüyor.

"SİGARA İÇENLERE KARABAŞ OTU İLE YARDIMCI OLUYORUZ"

Sigarayı bırakmak isteyenlere karabaş otu ile yardımcı olduklarını belirten Orhun Özfidancı, "Karabaş otu sindirim sinir rahatsızlıkları ve kalp damar yolları ile alakalı rahatsızlıkların yanı sıra sigara bırakmak isteyen kişilerin sigaraya karşı isteği azaltıcı özelliğiyle biliniyor. Ramazan ayında zaten çoğu kişinin tek yaşadığı sıkıntı sigara içememe. İftardan sonra da artık bundan sıkılmış olan vatandaşlar sigarayı bırakmak için bahane arıyor ve sigara içme isteğinin azalması için karabaş otu almaya geliyorlar. Bu sayede sigarayı bırakayım diye bir çaba içerisine girenler var. Tabi ki de orucun sigarayla açılmasını tasvip etmiyoruz, tavsiye de etmiyoruz. İnsanın sağlığına ve kendisine saygısı olması lazım. O yüzden de biz sigara içen insanlara karabaş otuyla yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

"DOKTOR GÖZETİMİNDE KULLANILMASINI TAVSİYE EDİYORUZ"

Kronik hastalıkları bulunanların doktor gözetiminde kullanmasını tavsiye eden aktar Orhun Özfidancı, "Genelde bizim karabaş otunu tavsiye ettiğimiz kullanım biçimi, sigaranın içildiği anda da tüketmesi. Ev ortamında da kullanılabilecek bir bitki. Karabaş otunun kullanılabilme şekilleri sıcak suyun içerisine bir iki baş şeklinde atılıp demlenir ve suyu süzülüp içilir. Bunu düzenli olarak da içebilir, sabah akşam da içebilir, günde bir defa da içebilir. Sigarayı içmeden içilmesi gerekiyor ki sigara içme isteğini azaltısın. Karabaş otunu yüksek tansiyon riski taşıyan insanların kullanmasını tavsiye etmiyoruz. Doktor gözetiminde kullanabilirler. Emziren ve hamile bireylerde kullanamaz, kronik alerjik reaksiyon gösteren bünyesi olan insanlara hava değişiminden dolayı karabaş otundan etkilenebiliyor ve onların da kullanmasını doktor gözetiminde tavsiye ediyoruz. 30 gramlık paketlerde satışa sunuyoruz. Kilosunu da bin 350 liradan satışa sunuyoruz" dedi. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  sigara, akdeniz, orhun özfidancı, karabaş otu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA