1 Ağustos 2025 Cuma



19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?   12:13   SıCAK HAVA SINIRLENDIRIYOR   10:53   LIMONATA SATARAK HAYALINE YÜRÜYOR   10:50   BAŞKAN SEÇER’DEN GENÇLERE MERSİN ÇAĞRISI   10:46   MERSIN’DE DENIZI KIRLETEN GEMILERE CEZA YAĞDı   10:44   10 AYDA 4,5 MILYON YOLCUYA HIZMET VERDI   10:42   MERSIN ÜNIVERSITESI, KENDI ENERJISINI ÜRETIYOR   10:39   ÇUKUROVA’DA YEŞIL DÖNÜŞÜME 50 MILYON TL DESTEK   10:38    ANAMUR’DA CINAYETE KARıŞAN 3 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:37   ANAMUR’DA TARIH ESER OPERASYONU   10:36   MERSINLI BISIKLETÇI VAN GÖLÜ IÇIN PEDAL ÇEVIRDI   10:35   ANAMUR’DA 12 YAŞıNDAKI ÇOCUĞUN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ!   17:28   GERI MANEVRA YAPAN KAMYON ILE TıRıN ARASıNDA SıKıŞTı   15:30   MERSINLI SPORCULARDAN BALKAN BAŞARıSı!  
 
 
 
 
Ramazan’da Beslenmeye Dikkat
   

Beslenme ve Diyetisyen Uzm. Tuğçe Çevik, sahurda yeterli protein almanın sindirimi yavaşlatarak gün boyu tok kalmayı sağlayacağını belirterek, Ramazan ayında doğru beslenmenin sağlığı korumadaki önemine vurgu yaptı. Çevik, dengeli bir beslenme düzeninin, oruç tutarken enerji seviyesini korumak ve sağlıklı kalmak için oldukça önemli olduğunu ifade etti.

 

Tarih : 4 Mart 2025 Salı 14:17

Haber Merkezi

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Beslenme ve Diyetisyen Uzm. Tuğçe Çevik, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Ramazan ayının, manevi arınmanın yanı sıra bedensel sağlık üzerinde de etkili olan bir ay olduğunu belirten Çevik, "Uzun süre aç ve susuz kalınan bu süreçte, sahur ve iftar arasında yeterli besin alımı ve su tüketimini gerçekleştirmek önemlidir. Sahur, oruç tutarken gün boyunca enerjik kalabilmek için önemli bir öğündür. Doğru beslenme ile güne güçlü bir başlangıç yapmak daha doğru olacaktır. Sahurda kan şekerinin uzun süre stabil kalmasına yardımcı olabilecek besinleri tüketmek gerekir" dedi.

“SAHURDA YETERLİ PROTEİNİ ALIN”

Sahurda yeterli protein almanın, sindirimi yavaşlatarak gün boyu tok kalmayı sağladığını vurgulayan Çevik, "Kas kaybını önler, enerji seviyesini dengeler. Kişiyi dengede tutarak ani açlık krizini engeller. Bu gıdalara bakacak olursak. Tam buğday ekmeği, bulgur, yumurta, az tuzlu peynir, yoğurt, ayran, kefir, tavuk veya hindi eti, söğüş ve sağlıklı yağlar tüketilebilir" diye konuştu. İftarı açarken hurma, su ile başlayıp çorba ile devam edildiğinde kan şekerinin dengeleneceğini ve sıvı ihtiyacının da hızlıca karşılanacağını kaydeden Çevik, şu ifadeleri kullandı; "Mümkünse çorba sonrası 5-10 dakika beklemek gerekir. Bununla birlikte, sindirimi kolaylaştırmış olurlar. Ana menüde ise mutlak protein kaynağı hayvansal veya bitkisel, yanında mutlaka zeytinyağlılar ya da taze sebzeler ve tam tahıllı gıdalar yer almalı. Tatlı her gün olmasa da haftada 1-2 kez tercih edilmelidir." İftar yemeği sonrası sıvı ve kaybedilen elektrolitlerin yerine gelebilmesi için maden suyu, soda ve su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Çevik, "2,5 litre su geceye yayılarak mutlaka içilmelidir. Bu dönemde kilo yönetimine bakacak olursak; olabildiğince yemeklerimizi yavaş tüketelim, iyice çiğneyelim" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  ramazan, beslenme, diyet, tuğçe çevik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA