3 Şubat 2026 Salı



14:03   MERSIN’DEKI KAZADAN ACı HIKAYE: İKIZLERI ÖLÜM AYıRDı, 3 CENAZE YAN YANA DEFNEDILDI   12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA   15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU  
 
 
 
 
Tarıma ve Kadın Girişimciliğine Büyük Destek
   

Tarsus Belediyesi, tarımda sürdürülebilir üretimi teşvik eden ve kadın girişimciliğini destekleyen projeleriyle fark yaratmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kurulum çalışmaları süren Hidroponik Sera Tesisi, modern tarım teknikleriyle çilek üretimini destekleyerek, bölgedeki kadın üreticilere büyük fırsatlar sunacak.

 

Tarih : 27 Şubat 2025 Perşembe 17:38

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi tarafından yürütülen, Dünya Bankası tarafından finanse edilen ve Çukurova Kalkınma Ajansı sorumluluğunda “Tarsus Aromatik Bitki Distilasyon ve Hidroponik Sera Tesisi Projesi” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  Nisan ayı sonunda faaliyete geçmesi planlanan Hidroponik Sera Tesisi ile Tarsus, tarımsal inovasyonun ve kadın emeğinin en güzel örneklerinden birini daha sergilemeye hazırlanıyor. Bu yenilikçi tesis ile çilek yetiştiriciliği konusunda kadınlara eğitimler verilecek ve istihdam kapasitelerinin gelişmesine katkı sağlanacak. Tarımsal üretimde daha bilinçli ve verimli bir süreç yönetmelerine katkı sağlayacak olan proje, aynı zamanda kadınların istihdam kapasitesini de güçlendirecek. Böylece, kadın üreticiler hem ekonomik olarak güçlenecek hem de sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla bölgesel kalkınmaya katkı sunacak. Tarsus Belediyesi’nin girişimleriyle hayata geçirilen projede ayrıca Aromatik Bitki Distilasyon Atölyesi de kuruldu. Bu atölyede aromatik bitkilerin yanı sıra narenciye ürünlerinin kabuklarından esans üretimi de gerçekleştirilecek. Entegre bir yapıya sahip tesiste distilasyon, soğuk sıkım, narenciye soyma ve sıkma makineleriyle şişeleme, etiketleme ve barkod basma sistemleri bulunuyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsus belediyesi, sera, tesis, tarım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA