31 Temmuz 2025 Perşembe



17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?   12:13   SıCAK HAVA SINIRLENDIRIYOR   10:53   LIMONATA SATARAK HAYALINE YÜRÜYOR   10:50   BAŞKAN SEÇER’DEN GENÇLERE MERSİN ÇAĞRISI   10:46   MERSIN’DE DENIZI KIRLETEN GEMILERE CEZA YAĞDı   10:44   10 AYDA 4,5 MILYON YOLCUYA HIZMET VERDI   10:42   MERSIN ÜNIVERSITESI, KENDI ENERJISINI ÜRETIYOR   10:39   ÇUKUROVA’DA YEŞIL DÖNÜŞÜME 50 MILYON TL DESTEK   10:38    ANAMUR’DA CINAYETE KARıŞAN 3 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:37   ANAMUR’DA TARIH ESER OPERASYONU   10:36   MERSINLI BISIKLETÇI VAN GÖLÜ IÇIN PEDAL ÇEVIRDI   10:35   ANAMUR’DA 12 YAŞıNDAKI ÇOCUĞUN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ!   17:28   GERI MANEVRA YAPAN KAMYON ILE TıRıN ARASıNDA SıKıŞTı   15:30   MERSINLI SPORCULARDAN BALKAN BAŞARıSı!   15:20   AKDENIZ’DE ASFALT ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR  
 
 
 
 
Toroslar Belediyesi’nden aile içi iletişim eğitimi
   

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Aile içindeki iletişim eksiklikleri, zamanla bireyler arasında kopukluklara ve toplumsal sorunlara yol açabilir. Eğitimle sadece aile içi ilişkileri güçlendirmeyi değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Tarih : 27 Şubat 2025 Perşembe 16:05

Haber Merkezi

Toroslar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Mersin Kent Konseyi işbirliğiyle Yunus Emre Kültür Merkezi’nde “Aile İçi İletişim” konulu bir eğitim düzenlendi. Her yaştan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, Uzman Psikolog Melike Dut aile içi iletişimin önemi, etkili iletişim yöntemleri ve sağlıklı ilişkilerin temelleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“GÖZ TEMASI ÖNEMLİ”

Aile bireyleri arasındaki iletişimin, bireyin psikolojik ve sosyal gelişimindeki kritik rolüne dikkat çeken Dut, göz teması, aktif dinleme ve duyguların doğru ifade edilmesi gibi unsurların aile ilişkilerini güçlendirdiğini belirtti. Dut, “İletişimde en önemli parçamız göz temasıdır. Çünkü göz teması kurmak, 'Seni dinliyorum, sana önem veriyorum, seni önemsiyorum. Kulağım sende, aklım sende.' demektir. Ama mesela anne babalarımız ne yapar? Elimizde bir işle uğraşırken çocuk ya da genç bize bir şey sorar ya da derdini anlatmak ister. Ancak biz yemek yapmaya devam ettiğimizde, yani gözümüz çocukta değil de yemekte olduğunda, çocuğa şu mesajı vermiş oluruz: 'Yemek senden daha önemli.' O yüzden göz temasına lütfen önem verelim’’ dedi.

PSİKOLOJİK GELİŞİMDE AİLENİN ROLÜ

Ev içinde çocuklarla da doğru iletişim kurmanın önemine değinen Dut, şunları söyledi: “Bazen evin içerisinde, özellikle genç yaşa geldiğinde, yani tırnak içinde 'ergen' olduğunda aile içinde iletişimde çatışmalar yaşayabiliyoruz. Anne babalardan sıkça şu cümleyi duyuyorum: 'Bizim zamanımızda ergenlik mi vardı?' Evet, vardı ama sizin zamanınızda 'ergenlik' değil, 'delikanlılık' denirdi. Mesela kafasına göre hareket edenler için 'Onun kanı deli akıyor.' denirdi. Ben 'ergen' demeyi sevmiyorum, 'genç' kelimesini tercih ediyorum. Onların da kanı deli aktığı için iletişimde bazı çatışmalar meydana gelebiliyor. Bir çocuğun psikolojisini değerlendirirken önce ailesine bakılır. Genetik faktörlerde olduğu gibi, psikolojik gelişimde de aile büyük bir rol oynar. Örneğin, fiziksel rahatsızlıklarımızın birçoğu genetik olarak ebeveynlerimizden geçebilir. Aynı şekilde, psikolojik durumlarımız da ailemizden etkilenir.”

BAŞKAN YILDIZ: EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, eğitime ilişkin şunları söyledi: “Güçlü bir toplum ancak sağlıklı iletişim kurabilen bireylerle mümkündür. Aile içindeki iletişim kopuklukları, bireylerin sosyal hayatına da olumsuz yansıyor. Bizler, Toroslar Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sosyal gelişimine katkı sunmayı önemsiyoruz. Bu tür eğitimlerle hem aile içindeki iletişimi güçlendirmeyi hem de toplumsal dayanışmayı artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarımızın farklı konularda bilinçlenmesini sağlayacak eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar, abdurrahman yıldız, melike dut, yunus emre kültür merkezi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA