3 Şubat 2026 Salı



10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA   15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı  
 
 
 
 
Zeliha Teyze, Molozların Altında Kalarak Yaşam Mücadelesi Veriyor
   

 Mersin’de, hafriyat kamyonunun boşalttığı molozların altında kalarak ağır yaralanan 81 yaşındaki Zeliha Şahin, yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Soba külünü dökmek için çıktığı sokakta taş ve toprak altında kalan Zeliha Şahin, tesadüfen komşusu tarafından fark edilerek kurtarıldı.

 

Tarih : 25 Şubat 2025 Salı 14:58

Edinilen bilgiye göre olay, 20 Şubat tarihinde Mezitli ilçesine bağlı Bozön Mahallesi'nde yaşandı. Zeliha Şahin, yaktığı sobanın külünü evinin karşısındaki yolun kenarına dökmek istedi. Bu sırada bölgede devam eden inşaattan hafriyat taşıyan kamyon, getirdiği taş ve toprağı dökmeye başladı. Bu arada soba külünü döken Şahin’in üzerine taş ve toprak geldi. Yaşlı kadını, o sırada evinin yanındaki komşusuna oturmaya gelen Selime Mazlum fark etti. Duyduğu inilti üzerine Şahin'in taş ve toprakların altında kaldığını fark eden Mazlum, hemen çevreden yardım istedi. Çevredekilerin yardımıyla yaşlı kadın bulunduğu yerden çıkarılarak, olay yerine çağrılan ambulansla Mersin Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Kadını molozların altından çıkarırken, ikinci bir kamyonun geldiğini gören vatandaşlar, sürücüyü uyararak durdurdu.

KOMŞUSU FARKETMİŞ

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yaşlı kadının yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Yaşlı kadını fark eden Selime Mazlum, oturmaya geldiği yakının evinin önüne çıktığında, "Yardım edin, ölüyorum" şeklinde ses duyduğunu söyledi. Yanına geldiğinde yaşlı kadının göğsünün üstü ve boğazına kadar taş ile dolu olduğunu ifade eden Mazlum, "Hemen üstündeki taşları çıkarttım. O sırada bir hafriyat kamyonu daha geldi. Ben teyzeye yardım ederken bir kez daha dökecekti, altında ben de kalacaktım. Hemen kamyonu durdurduk. Çevredeki vatandaşların yardımıyla taşları temizleyerek, teyzemizi yolun kenarına çıkarttık" dedi. Yaşananları sorumsuzluk olarak niteleyen Mazlum, "Kazı alanının dışında buraya hafriyat döküyorlar. Herhangi bir uyarı işaret yok, etrafına koruma alanı çizilmemiş. Bu olayın yaşanacağı çok aşikardı. Teyzemizin başına gelen başka birin başına da gelebilir. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz" diye konuştu.

"BİLİNCİ YERİNDE AMA KIRIKLARDAN DOLAYI ÇOK ACI ÇEKİYOR"

Yaşlı kadının oğlu Aykut Mehmet Şahin, olay günü yaşananları anlatarak, hafriyat dökülen yerin evlerinin hemen karşısı olduğunu ifade etti. Köyde herkesin odun sobasıyla ısındığını belirten Şahin, "Sobada biriken küllerini boşaltmak gerekiyor. Annem de o gün biriken külleri boşaltmak için buraya gelmiş. O esnada da malzeme taşıyan kamyon boşaltma yaparken, taşların annemin üzerine gelmesine neden oluyor" dedi. Hastaneye götürdüklerinde annesinin durumunun iyi olmadığını dile getiren Şahin, "Bugün 4. gün ve yoğun bakım ünitesinde yatıyor. İç kanaması mevcuttu, kaburgaları kırıktı, göğüste ve kafasında darbe vardı, omurilikte vardı. Kaburgalarından dolayı akciğerinde nefes alma zorluğu yaşıyor. Bugün çok şükür durumu önceye göre iyi, bilinci yerinde ama kırıklardan dolayı çok acı çekiyor. Buranın bu şekilde olmasının sorumlusu kimlerse bunlarla hukuksal mücadelemizi yapacağız. Köy yerleşim alanı içerisine bu kadar malzeme dökülürken hiçbir tedbir alınmaması tamamen vurdum duymazlıktır, buradaki yaşayan insanları kaale almamazlıktır" dedi. Mahalle muhtarı İbrahim Duman ise bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkililerden önlem alınmasını istedi. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, hafriyat, zeliha şahin, moloz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA