31 Ocak 2026 Cumartesi



13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   12:15   SANAL KUMAR SOYGUNA SÜRÜKLEMIŞ   12:13   MERSIN’DE KADıNLAR REFORMER PILATESLE BEDENEN VE RUHEN GÜÇLENIYOR   12:11   SEÇER: "MERSIN’IN DEĞERLERINI ORTAYA ÇıKARMAK ZORUNDAYıZ"   12:08   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇIRILDI   15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI  
 
 
 
 
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ CENGİZ GÖKÇEL: “KENTİN MERKEZİNE ZEHİR FABRİKASI KURMAYIN”
   

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de Mersin’de tartışmalara konu olan konteyner limanı ve polipropilen tesisi projelerini gündeme getirdi. Daha önce de Gökçel, polipropilen tesisi yapılmasıyla ilgili projeyi sık sık TBMM’de gündeme getirmişti. Planlanan polipropilen tesisi ile ilgili son olarak Mersin Ticaret ve Sanayi Odası da bir açıklama yapmış ve projenin başka bir yere yapılmasını istemişti.

 

Tarih : 29 Ocak 2021 Cuma 11:43

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de yaptığı konuşmada polipropilen fabrikası kurulması istenen yerin aynı bölgede yapımı planlanan konteyner limanının kara bağlantısını engelleyeceğini söyledi. Gökçel, “Biz yıllardır Konteyner Limanı Mersin’den kaçırılıyor, yerine zehir fabrikası yapılmak isteniyor diye söylüyoruz. Konteyner Limanı Mersinimiz ve ülkemiz için hayati bir projedir. Ancak bu plastik fabrikası da tam da aynı noktaya, Limanın kara bağlantısına yapılmak isteniyor. Bu plastik fabrikasının kentin ortasına, En az 200 bin kişinin yaşadığı yere yapılmasının yanlış olduğunu ifade ediyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANINI KINIYORUM”

Yaptığı açıklamadan dolayı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na tebrik eden Gökçel, projede ısrar edilmesi nedeniyle de tepki gösterdi. Gökçel, “Polipropilen Tesisi için yer seçiminin yanlış olduğunu belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odamızı da kutluyorum. Çevreyi kirletecek, kanserojen etkisi olacak bu projede ısrarın gerekçesi nedir? Bu projeye gece yarısı kararnamesi ile onay veren Cumhurbaşkanlığı makamını da bir Mersinli olarak kınıyorum” ifadesini kullandı.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, chp, cengizgökçel, polipropilen,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA