31 Ekim 2025 Cuma



15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU   16:21   4 YıLDıR ARANıYORDU: 50 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN FIRARI YAKALANDı   16:20   OTOMOBIL UÇURUMA YUVARLANDı, SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI  
 
 
 
 
Yenişehir Belediyesi Aileleri Bilinçlendiriyor
   

 Mersin Yenişehir Belediyesi, Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında 0-6 yaş gelişim taramalarını mahallelerde yaygınlaştırarak, çocuklar için ev kazalarını önlemeye yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapacak.

 

Tarih : 18 Şubat 2025 Salı 14:15

Haber Merkezi

2019 yılında Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında 6 Yaş Gelişim Değerlendirme Taramaları ile çocuklardaki olası gelişimsel bozuklukların teşhisinde önemli bir rol oynayan Yenişehir Belediyesi, daha fazla çocuğa ulaşmak için muhtarlarla iş birliği yapacak. Yenişehir Belediyesinin uzman ekipleri mahallelerde 0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimlerini değerlendirecek ve aynı zamanda aileleri çocuklar için ev kazalarını önlemede bilgilendirecek. Yapılacak çalışma ile ailelerin ilk yardım öz yeterlikleri geliştirilecek.

MUHTARLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Yenişehir Belediyesinin proje ekibi, Yapılacak çalışma hakkında Yenişehir’de mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda çalışmanın detayları muhtarlarla paylaşılırken, muhtarların görüş ve önerileri de alındı.  Yenişehir Belediyesi Akademi Koordinatörü Raif Çakmak’ın da katıldığı toplantıda muhtarlarla iş birliği yapılmasının önemine dikkat çekildi.  Yenişehir Belediyesinin mahallelerde 0-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik yapacağı değerlendirme sonunda çocuğun gelişim düzeyi hakkında aileleri bilgilendirerek, gelişime bağlı olası bir risk belirlenmesi halinde ilgili uzmana yönlendirilmesini sağlayacak ve gelişim süreçlerini takip edilecek. Aynı zamanda araştırma sonuçları da dikkate alınarak ev kazalarına yönelik bilgilendirmelerden oluşturulan kitapçık ailelere verilecek ve ailelere yönelik ilk yardım eğitimi planlaması yapılacak.  Yenişehir Belediyesi bugüne kadar 3 bin 584 çocuğu klinik psikolog tarafından gelişim değerlendirme uygulamalarına tabi tuttu. 2 bin 295 çocuk normal gelişim gösterirken, 83 çocuk ileri gelişim gösterdi. 1206 çocukta ise çeşitli gelişimsel bozukluklar belirlenerek, aileler aracılığıyla uzmana yönlendirilmesi sağlandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yenişehir belediyesi, raif çakmak, psikolog, çocuk gelişimi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA