16 Eylül 2025 Salı



18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı   17:08   MSK, AVRUPA’YA DAMGA VURMAYA HAZıR!   16:38   MERSIN’E, AVRUPA STANDARTLARıNDA ALTYAPı GELIYOR   16:05   AKDENIZ’DE KAÇAK SEVKIYAT ÇÖKTÜ!   16:01   BETON BLOK ARASıNDA SıKıŞAN YAVRU KEDI KURTARıLDı   12:22   ÇAKıR: “ZARAR GÖREN ÜRETICI NEFES ALACAK”   12:17   YABANCıLARıN GÖZÜ MERSIN’DE!    12:13   EVIN IÇINDEN KAMYON DOLUSU ÇÖP ÇıKTı   12:06   KUR FARKı KAYıPLARı IHRACATÇıYı ZORLUYOR   11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı   10:07   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEDI   10:01   CEMIL SUNGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI  
 
 
 
 
Efrenk Deresi’nde Islah Çalışmaları Tamamlandı
   

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Mersin şehir merkezinden geçen Efrenk (Müftü) Deresi’nde yaptığı ıslah çalışmalarını tamamladı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyle derenin daha estetik ve güvenli hale geldiğini belirtti.

 

Tarih : 18 Şubat 2025 Salı 14:07

Haber Merkezi

DSİ Genel Müdürlüğü, şehir merkezinden geçen Efrenk Deresi'nde denizden itibaren 1974 metre boyunca gerçekleştirilen ıslah çalışmalarını tamamladı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balt, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği sonucunda yağış rejimlerinde yaşanan düzensizliklerin, can ve mal kayıplarına sebebiyet veren afetlere neden olduğunu ifade ederek, bu üzücü hadiselerin önüne geçilebilmesi maksadıyla ülkenin dört bir yanında çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

SİNEK İSTİLASI VE KÖTÜ KOKU BİTTİ

DSİ olarak, taşkınlara bağlı can ve mal kayıplarının hiç yaşanmaması için mücadele edildiğini aktaran Balta, Mersin şehir merkezinden geçen ve ıslah çalışmaları tamamlanan Efrenk Deresi Islahı 3. Kısım işi hakkında açıklamalarda bulundu. Balta, "Mersin Millet Bahçesi’nin yanından geçerek sahille buluşan Efrenk Deresi’ndeki ıslah projemizle Efrenk Deresi artık daha estetik ve daha emniyetli hale geldi. Denizden itibaren 1974 metre boyunca ıslah ettiğimiz Efrenk Deresi’nde, harçlı taş temel dolgu, kenar korkulukları ve Mersin Millet Bahçesi’nin temasına uygun olması için taş perde kaplama şeklinde gerçekleştirdiğimiz imalatlarımızı tamamladık. Eskiden sinek istilası ve kötü koku ile anılan bu bölge, artık Mersinli vatandaşlarımızın nefes alacağı yeni bir yaşam alanı ve huzurla vakit geçirebilecekleri yeni mekanlar kazanmalarına imkan sağlayacaktır" dedi. DSİ’nin Mersin yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan Balta, "Mersinli vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılanan çalışmanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de tüm DSİ yatırımlarımız birer birer hayata geçirilmeye devam edecek" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  dsi, mehmet akif balta, efrenk deresi, iklim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA