1 Ağustos 2025 Cuma



19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?   12:13   SıCAK HAVA SINIRLENDIRIYOR   10:53   LIMONATA SATARAK HAYALINE YÜRÜYOR   10:50   BAŞKAN SEÇER’DEN GENÇLERE MERSİN ÇAĞRISI   10:46   MERSIN’DE DENIZI KIRLETEN GEMILERE CEZA YAĞDı   10:44   10 AYDA 4,5 MILYON YOLCUYA HIZMET VERDI   10:42   MERSIN ÜNIVERSITESI, KENDI ENERJISINI ÜRETIYOR   10:39   ÇUKUROVA’DA YEŞIL DÖNÜŞÜME 50 MILYON TL DESTEK   10:38    ANAMUR’DA CINAYETE KARıŞAN 3 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:37   ANAMUR’DA TARIH ESER OPERASYONU   10:36   MERSINLI BISIKLETÇI VAN GÖLÜ IÇIN PEDAL ÇEVIRDI   10:35   ANAMUR’DA 12 YAŞıNDAKI ÇOCUĞUN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ!   17:28   GERI MANEVRA YAPAN KAMYON ILE TıRıN ARASıNDA SıKıŞTı   15:30   MERSINLI SPORCULARDAN BALKAN BAŞARıSı!  
 
 
 
 
Nitelikli Eleman İçin Eğitim Seferberliği Başlıyor
   

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, ilde nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, gençlerin meslek edinmesi ve iş sahibi olmalarının teşvik edilmesi, ayrıca esnaf ve sanatkarların eleman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla eğitim seferberliği başlattıklarını açıkladı. Sarı, bu çerçevede Barista, Giyim Üretiminde Temel İşlemler, Pide Yapımı, Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Plastik Boru Tesisatçısı ve Lojistik Eleman gibi 7 alanda mesleki eğitim kurslarının açılacağını duyurdu.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 16:18

Haber Merkezi

Başkan Sarı, Avrupa Birliği desteği ile Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu iş birliğinde İstihdam için Mesleki Eğitim Programı (İMEP 2) projesinin hayata geçirildiğini vurgulayarak, proje kapsamında pilot iller arasında yer alan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince, esnaf-sanatkarların nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak, yanlarında çalışanlarının mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla mesleki eğitim seferberliği başlattıklarını ifade etti. Sarı, “ Eğitim seferberliği kapsamında Birliğimizce Barista, Giyim Üretiminde Temel işlemler, Pide Yaphımı, Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Plastik Boru Tesisatçılığı ve Lojistik Eleman olmak üzere 7 ayrı branşta mesleki eğitim kurslarını açıyoruz” dedi. Başkan Sarı,  Mersin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı Halk Eğitim Merkezleri ile İŞKUR işbirliğinde yürütülecek kursların  cep harçlıklı ve  istihdam garantili olacağını vurgulayarak, eğitim kurslarına başvuruların, 18-45 yaş arasında ilimizde yaşayan vatandaşlarımız ile esnafların yanlarında çalışan geçici koruma altındaki Suriyeli bireyler arasından seçileceğini ifade etti. Başkan Sarı şöyle devam etti: “İstihdam garantili ve MEB onaylı verilecek olan kurslarımıza başvuru (https://forms.gle/UFjGTu1PFXb1AUHY7) adresinden yapılabilmektedir. Verilecek olan mesleki eğitimlerimiz, İlimizdeki nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde, gençlerimizin meslek ve iş sahibi olmalarının teşvik edilmesinde, esnaflarımızın ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli bir fırsat olacaktır”

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  men, esnaf, işkur, sanat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA