17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
Mobilya İhracatı Yeni Yıla Pozitif Başladı
   

Türkiye’nin mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörü, 2025 yılının ilk ayında yüzde 1,4 artışla 610 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. AKAMİB ise yüzde 2,8 artışla 73,2 milyon dolarlık ihracata imza attı. Hedef pazarlarda büyüme kaydeden sektör, özellikle ABD pazarında iyi bir başlangıç yaparken, Akdenizli firmalar ticari ilişkilerin yeniden canlandığı Suriye pazarında yüzde 50’lik bir artış gösterdi.

 

Tarih : 11 Şubat 2025 Salı 16:31

Haber Merkezi

Türkiye mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü, 2025 yılına pozitif başladı. Geçen yılı yüzde 1’lik azalışla kapatan sektör, 2025 yılının ocak ayında yüzde 1,4 artışla 609 milyon 821 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) ise sektör genelinin üzerinde büyüme oranı kaydederek ocak ayında yüzde 2,8 artış ile 73 milyon 210 bin dolarlık ihracat yaptı. Sektörün Türkiye geneli ocak ayı ihracatında en başarılı ilk beş pazarı Irak, Birleşik Krallık, ABD, Almanya ve Libya oldu. İlk 10 pazar içerisinde Birleşik Krallık’a yüzde 37,6’lık, Gürcistan’a yüzde 27,4’lük ve Libya'ya yüzde 24,3'lük ihracat artışları gerçekleşti. Sektör, hedef pazarlar arasında olan ABD'de ise yüzde 3,4'lük büyüme kaydetti. AKAMİB’in ocak ayı ihracatında da Irak ilk sırada yer aldı. Irak’ı sırasıyla; Almanya, Suriye, Fransa ve ABD takip etti. İlk 10 pazar içerisinde ABD’ye yüzde 51, Suriye'ye yüzde 50 ve Birleşik Krallık'a yüzde 45'lik ihracat artışı sağlandı.

"KALICI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR İHRACAT YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Sektörün ocak ayı performansını ve 2025 yılı beklentilerini değerlendiren AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, şu açıklamaları yaptı: “2024 yılı, sektörümüz açısından zorlu bir dönem oldu. Kurun baskılanması ve kur-enflasyon makasının açılması, fiyat rekabetçiliğimizi olumsuz etkiledi ve bu durum ihracat rakamlarımızda gerilemeye yol açtı. Ancak tüm bu zorluklara rağmen üreticilerimiz ve ihracatçılarımız yıl boyunca büyük bir azimle çalışarak rekabet güçlerini korumak için yoğun çaba sarf etti. 2025 yılını, sektörümüzün yeniden yükselişe geçtiği bir dönem olarak görüyoruz. Faiz oranlarının gerilemeye başlaması ve finansmana erişimin kademeli olarak iyileşmesi önemli. Devletimizin üretim ve ihracat odaklı destek programlarını genişletmesi, firmalarımızın rekabet gücünü artıracaktır. İhracata katkı sağlayacak adımların atılması ile çok daha güçlü bir ivme yakalayabiliriz. Hedefimiz, sadece rakamlardaki büyümeyle yetinmek değil, kalıcı ve sürdürülebilir bir büyüme modeli oluşturarak Türk mobilya sektörünü küresel arenada daha güçlü bir noktaya taşımaktır.”

 

Paylaş :
 
Etiketler :  akamib, mobilya, onur kılıçer, orman

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA