31 Ocak 2026 Cumartesi



13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   12:15   SANAL KUMAR SOYGUNA SÜRÜKLEMIŞ   12:13   MERSIN’DE KADıNLAR REFORMER PILATESLE BEDENEN VE RUHEN GÜÇLENIYOR   12:11   SEÇER: "MERSIN’IN DEĞERLERINI ORTAYA ÇıKARMAK ZORUNDAYıZ"   12:08   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇIRILDI   15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI  
 
 
 
 
Silifke’de Gezegen Geçidi Töreni!
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentteki her çocuğu bilimle tanıştırma hedefiyle sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bu kez, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni Silifke’ye taşıyan belediye, ‘Gece Gözlem Etkinliği’ düzenledi. Belirli zamanlarda gezegenlerin güneşin bir tarafında toplanarak gökyüzünde görsel bir şölen sunduğu bu nadir astronomik olayı fırsat bilen astronomlar, Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi’nde çocuklara ve ailelere Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn’ü izletip unutulmaz bir deneyim yaşattı.

 

Tarih : 10 Şubat 2025 Pazartesi 13:53

Haber Merkezi

 Kentteki her çocuğu bilimle buluşturmak adına sınırlarını zorlamaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni Silifke’ye kadar götürdü. Belirli zamanlarda gezegenler güneşin bir tarafında toplanır ve gökyüzünde bir görsel şölen sunar. Gezegenlerin farklı yörünge yapıları ve farklı yörünge süreleri nedeniyle nadiren gerçekleşen bu astronomik olayı fırsat bilen astronomlar, Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi’nde çocuklara ve ailelerine Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn’ü izleterek unutulmaz anlar yaşattı. Gezegen geçidi töreninde her ne kadar Uranüs ve Neptün de olsa uzak ve soluk oldukları için şehir ışıkları nedeniyle gözlemlenemedi. Silifke Belediyesi, Medcem ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığını yaptığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destek sunduğu ‘Gece Gözlem Etkinliği’nde gökyüzü meraklıları Mars, Venüs, Jüpiter ve Satürn’ü görme şansı yakaladı. Bu eşsiz astronomik olaya şahit olan Mersinliler hayranlıklarını gizleyemedi.  

Paylaş :
 
Etiketler :  silifke, aziz sancar, kent

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA