16 Aralık 2025 Salı



17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR  
 
 
 
 
Mobilya İhracatçıları Körfez’e Çıktı
   

Akdenizli mobilya ve orman ürünleri firmaları, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Körfez bölgesine yönelik ticaret heyeti düzenledi. Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) işbirliğiyle, Suudi Arabistan’ın Riyad şehrine yönelik sektörel bir ticaret heyeti gerçekleştirildi.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 14:33

Haber Merkezi

3-6 Şubat 2025 tarihleri arasında organize edilen "Suudi Arabistan Riyad Sektörel Ticaret Heyeti" kapsamında toplam 12 ihracatçı firma, Suudi Arabistan’daki fırsatları yerinde görmek ve potansiyel iş bağlantılarını kurmak amacıyla saha ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerin sonrasında 70 Suud firma ile 300’ün üzerinde B2B görüşme gerçekleştirildi.

HEDEF, SUUDİ ARABİSTAN'IN İTHALATINDA İLK 3'E GİRMEK

Geçen yıl Suudi Arabistan'a yapılan Türkiye geneli mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatının yüzde 12'lik artışla 141 milyon dolara yükseldiği bilgisini veren AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, "Suudi Arabistan'ın yaklaşık 3,5 milyar dolarlık ithalatı var. İhtiyaçlarının yüzde 50'den fazlasını Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden temin ediyorlar. Türkiye olarak, Suudi Arabistan'ın ithalatında İtalya'nın ardından 4'üncü sırada yer alıyoruz. Aldığımız pay ise yüzde 4,8 civarında. İtalya ile aramızdaki makas çok değil. Hem gelişen ilişkilerimiz hem de sektörel ticaret heyeti gibi başarılı organizasyonlarımızla 3'üncü sıraya yerleşebiliriz. Heyet kapsamında gerçekleştirdiğimiz saha ziyaretleri ve B2B toplantılarında Suud firmaların Suriye’nin inşasında Türkiye ile ticari ortaklık kurma isteği dikkatimizi çekti. Gördüğümüz yoğun ilgi, Türk mobilya ve orman ürünlerine duyulan güvenin bir göstergesi. AKAMİB olarak, ihracatçılarımızın küresel pazardaki rekabet gücünü artırmak ve yeni iş birlikleri kurmalarını sağlamak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mobilya, orman, akdeniz, suudi arabistan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA