4 Mayıs 2026 Pazartesi



16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı   12:33   OTOMOBIL BARIYERLERE VE ARACA ÇARPTı   12:30   MERSIN’DE 100 ÖĞRETMEN STEM IÇIN BULUŞTU   12:25   KORNALAR HAFıZLAR IÇIN ÇALDı: ANAMUR’DA 15 ÖĞRENCIYE ICAZET   11:21   MINIK BAŞKANıN TALIMATı HAYATA GEÇTI, PARK YENILENDI   11:16   MERSIN MERKEZLI 6 ILDE FUHUŞ OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA   11:12   KURBANLıKLAR SATıŞA ÇıKTı, PAZARLıKLAR KıZıŞTı   11:06   MERSIN’DE YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MOTIVASYON YARıŞMASı   11:01   MERSIN’DE BASKETBOL ALTYAPıSıNDA GELIŞIM PANELI DÜZENLENDI   10:56   MERSIN’DE ENGINAR PROJESI ILK HASADıNı VERDI   10:52   MERSIN’DE MAYıSTA KAR YAĞıŞı ETKILI OLDU, YAYLALAR BEYAZA BÜRÜNDÜ   21:16   TAG OTOYOLU’NDA ZINCIRLEME TRAFIK KAZASı: 1’I AĞıR 5 YARALı   21:15   MERSIN’DE 36 SAATLIK DEV SU KESINTISI   13:54   BAKAN URALOĞLU DUYURDU:"ÇEŞMELİ-KIZKALESİ OTOYOLUNDA İLK KISIM TEMMUZ AYINDA AÇILACAK"   13:52   KUMA SAPLANA SAPLANA TEZAHÜRAT EŞLİĞİNDE HALAT ÇEKTİLER  
 
 
 
 
Sever: "Mut Barajı İlçeyi İhya Edecek"
   

Mut Organize Sanayi Bölgesi’ne 440 milyon TL’lik yatırım tahsisiyle inşaat ihalesi aşamasına gelinirken, Mut Barajı’nın proje yapım ihalesi de tamamlandı. AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Sever, barajın tamamlanmasıyla 174 bin dönüm arazi ve 37 köyün cazibeli suya kavuşacağını belirterek, yıllık 3 milyar TL ekonomik katkı sağlanacağını söyledi.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 13:22

Mut Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırım programına alınarak 440 milyon TL ödenek tahsis edilmesiyle inşaat ihalesi yapılacak aşamaya gelinmesinin ardından, Mut Barajı ile ilgili de önemli bir aşama daha tamamlandı. Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Mustafa Sever, “Kıymetli Mut’lu hemşehrilerim, Mut’umuz ve Mersin’imiz hayallerine adım adım kavuşuyor.  Mut Organize Sanayi Bölgemizin yatırım programına alınarak 440 milyon TL ödenek tahsis edilmesiyle inşaat ihalesi yapılacak aşamaya gelinmesinin ardından, Mut Barajımızla ilgili de önemli bir aşama daha kaydedilmiş durumda.  2024 yılında planlama ve etüd çalışmalarını tamamladığımız Mut Barajımızın, proje yapım ön yeterlilik ihalesi 10.01.2025 tarihinde yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir. Proje çalışmalarının 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması, 2027 yılında yatırım programına alınarak gerekli ödeneklerin tahsis edilmesi ve yapım ihalesinin gerçekleştirilerek inşaatına başlanması hedeflenmektedir. Mut Barajımızın tamamlanmasıyla, 174 bin dönüm arazimiz ve 37 köyümüz, cazibeli suyla buluşacak ve ekonomimize yıllık katkısı 3 milyar TL olacak. Sürecin aksamadan devam etmesi ve herhangi bir gecikmeye meydan verilmemesini teminen, gelişmelerin adım adım takipçisi olmaya devam edeceğiz inşallah. Mut Barajı ilçeyi ihya edecek” ifadelerini kullandı.

MUT BARAJI PROJESİ

Göksu nehri üzerinde yapılacak olan Temelden yüksekliği 69 m kretuzunluğu 821 m olan,  215 bin 630 dekar araziye sulama suyu sağlayacak 105 milyon m³ su depolayacak, 68,07 hm3/yıl  enerji üretecek Mersin Mut Barajı‘nın planlama çalışmaları tamamlandı. Baraj tamamlandığında ekonomiye yılda yaklaşık 3 milyar TL katkı sağlanacak. Barajın proje yapım Ön yeterlilik ihalesi 10.01.2025 tarihinde yapıldı ancak ihale süreci devam ediyor. Proje çalışmalarının 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Fayda sağlayacağı yerleşim yerleri; Mut İlçesine bağlı Alaçam, Aşağıköselerli, Aydınoğlu, Bozdoğan, Burunköy, Çağlayangedik, Çamlıca, Derinçay, Esençay, Evren, Geçimli, Göksu, Hacıilyaslı, Hacınuhlu, Hamamköy, Haydarköy, Hocali, Ilıca, Işıklar, Kadıköy, Karadiken, Kavaklı, Kayaönü, Kemenli, Kırkkavak, Kışlaköy, Köselerli, Mucuk, Sakız, Sarıveliler, Suçatı, Tekeli, Tuğrul, Yapıntı, Yeşilyurt, Yukarıköselerli ve Zeytinçukuru mahallelerine ait tarım arazilerinden oluşan alanlar sulanacak.

Paylaş :
 
Etiketler :  mut, mustafa sever, sanayi, baraj

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA