16 Eylül 2025 Salı



18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı   17:08   MSK, AVRUPA’YA DAMGA VURMAYA HAZıR!   16:38   MERSIN’E, AVRUPA STANDARTLARıNDA ALTYAPı GELIYOR   16:05   AKDENIZ’DE KAÇAK SEVKIYAT ÇÖKTÜ!   16:01   BETON BLOK ARASıNDA SıKıŞAN YAVRU KEDI KURTARıLDı   12:22   ÇAKıR: “ZARAR GÖREN ÜRETICI NEFES ALACAK”   12:17   YABANCıLARıN GÖZÜ MERSIN’DE!    12:13   EVIN IÇINDEN KAMYON DOLUSU ÇÖP ÇıKTı   12:06   KUR FARKı KAYıPLARı IHRACATÇıYı ZORLUYOR   11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı   10:07   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEDI   10:01   CEMIL SUNGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI  
 
 
 
 
Mut’ta 150 Bin Ton Zeytin Rekoltesi Elde Edildi
   

Mersin’in Mut ilçesinde bu yıl 150 bin ton zeytin ve 20 bin ton zeytinyağı rekoltesi elde edildiği açıklandı.

 

Tarih : 29 Ocak 2025 Çarşamba 16:09

Mut ilçesinde zeytin hasadı sona erdi. Her yıl 300 bin ton üzeri zeytin ve 50 bin ton üzeri zeytinyağı rekoltesi elde edilirken, bu yıl 150 bin ton zeytin ve 20 bin tonda zeytinyağı rekoltesi elde edildiği bildirildi. Bölgede bu yıl rekoltenin geçen yıllara göre düşük olduğunu dikkat çeken Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, “Bunun sebebi geçen yıla kıyasla havaların biraz kurak geçmesi. Ağaçların yeteri kadar sulanamaması kurak bir yılın olmasından kaynaklıdır. Zeytinyağının kilosu 180 ile 200 lira arasında satışı yapılmaktadır. Zeytin elek dediğimiz yani boylamada alt sınır 10 lira ile en üst sınır 40 lira arasında satışı yapıldı. Bu sezon zeytin toplama işçilerinin günlük kazançlarının da bin liraydı. Gübre, sulama, ilaçlama gibi masrafların aşırı derecede yüksek olması sebebiyle üreticinin kar oranı düşük oldu. Bu yıl işçilerin yılı oldu parayı onlar kazandı” dedi.

 İLÇEDE300 BİN ZEYTİN AĞACI BULUNUYOR

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ise, “İlçemizde 700 bin dekar tarım arazisi mevcut olup, bunun 300 bin dekarında zeytin bahçesi bulunmakta. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı yaklaşık 12.5 milyon zeytin ağacı var. Kayıtsız zeytin ağaçlarımızla beraber ilçemizde 15 milyon zeytin ağacı varlığımız vardır” diye konuştu. Bayır, sözlerine şöyle devam etti: "İlçemizde zeytincilik yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Haydar Mahallemizdeki bin 300 yıllık anıt zeytin ağacımız bulunmaktadır. Mut zeytinimizin ve zeytinyağımızın gerek iklimsel avantajıyla kaliteli, natürel, organik üretimin avantajıyla yurt içine ve yurt dışına satımı yapılmaktadır. Gerek Fransa’ya, gerek Japonya’ya, gerek Birleşik Arap Emirlikleri’ne ilçemizden ihracat yapan firmalarımız bulunmaktadır.” (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mut, zeytin, muharrem yılmaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA