15 Haziran 2025 Pazar



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
“Bakan derhal istifa etmeli!”
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınında 76 vatandaşın hayatını kaybetmesiyle ilgili sorumluların ortaya çıkarılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma ve soru önergesi sundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetim süreçlerindeki ihmallerine dikkat çeken Gülcan Kış, “Gelişmiş ülkelerde böyle büyük bir felaket yaşandığında sorumlular anında tespit edilir, Türkiye’de ise 10 gün sonra açıklanacağı söyleniyor! Bakan derhal istifa etmelidir!” diyerek tepki gösterdi.

 

Tarih : 22 Ocak 2025 Çarşamba 14:27

Haber Merkezi

TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinde, CHP’li Gülcan Kış, turistik tesislerin yangın güvenliği denetimlerinin ne kadar düzenli yapıldığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu konuda yeterince sorumluluk alıp almadığını araştırmak için Meclis’in devreye girmesi gerektiğini belirtti. “Bu felaketin sorumluları bir an önce tespit edilmelidir. Eğer Bakanlık denetimleri tam anlamıyla yapmış olsaydı, 76 insanımız bugün hayatta olacaktı!” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIK SORUMLULUĞU GİZLEYEMEZ: İHMALLER ZİNCİRİ ORTAYA ÇIKMALI!”

Bakanlığın, Grand Kartal Otel’in yangın güvenliği açısından yeterli olup olmadığını gerçekten denetleyip denetlemediğinin açığa çıkarılması gerektiğini söyleyen Gülcan Kış, denetim süreçlerinde itfaiyeden en son ne zaman rapor alındığını, otelin sahibi olan şirketin 2010 yılında tüzel kişiliğini değiştirdiğinde yangın güvenliği açısından ek bir inceleme yapılıp yapılmadığını sorguladı. “Bu felaketin sorumluluğu, yalnızca otel işletmecilerinin değil, denetimsizliğe göz yuman Bakanlığındır. Eğer bu otelde gerçekten bir denetim yapıldıysa ve her şey mevzuata uygunsa, bu yangın nasıl bu kadar büyük bir felakete dönüştü? Denetimler ya eksik yapıldı ya da ihmaller göz ardı edildi. Bakanlığın bu sorumluluktan kaçması kabul edilemez.” CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yetkililerin sorumluların 10 gün içinde tespit edileceğini açıklamasına da tepki göstererek, gelişmiş ülkelerde bu tür büyük felaketlerde sorumluların hızla ortaya çıkarıldığını ancak Türkiye’de sürecin bilinçli olarak geciktirildiğini vurguladı: “Gelişmiş ülkelerde bir gün içinde açıklanan sorumlular, Türkiye’de neden 10 gün boyunca tespit edilemiyor? Bu felakette denetimsizliğin payı var mı? Bakanlık bu süreçte ihmalleri ve denetim eksikliklerini açıklığa kavuşturmak zorundadır. Sorumlular belli ama açıklayamıyor musunuz?” “Eğer bu kadar büyük bir faciada bile denetim eksikliği görmezden geliniyorsa, Bakanlık resmen suçu örtbas etmeye çalışıyor demektir. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 76 kişinin ölümüne sebep olan denetimsizlik nedeniyle derhal istifa etmelidir!”

“SORUMLULAR AÇIKLANANA KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!”

CHP’li Gülcan Kış, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması için TBMM’ye soru önergesi de sundu. Önergede şu sorular yer aldı: Grand Kartal Otel, en son ne zaman yangın güvenliği açısından denetlenmiştir? Bu denetimlerde itfaiyeden yangın güvenliği raporu alınmış mıdır? Alındıysa içeriği nedir? Otelin sahibi olan şirketin tüzel kişiliği değişirken Turizm İşletme Belgesi güncellenmiş midir? Güncelleme sırasında yangın güvenliği ile ilgili ek belgeler istenmiş midir? 2021 ve 2024 yıllarında yapılan denetimlerde otelin yangın merdiveni ve tahliye sistemleri nasıl değerlendirilmiştir? Türkiye genelinde turizm işletme belgeli otellerin yangın güvenliği açısından ne sıklıkla denetlendiği ve bu süreçte hangi eksikliklerin tespit edildiği konusunda kamuoyuna bilgi verilecek midir? Son olarak, CHP’li Gülcan Kış Türkiye’deki tüm turistik tesislerin yangın güvenliği açısından yeniden gözden geçirilmesi, denetim süreçlerinin şeffaf hale getirilmesi ve ihmallerin açığa çıkarılması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bu olay sadece bir otel yangını değil, bir denetim faciasıdır. Eğer Turizm Bakanlığı bu süreçte üzerine düşeni yapmadıysa, bunun hesabını vermelidir. 76 canımızın kaybının sorumlusu kimse, ortaya çıkarılmalı ve adalet sağlanmalıdır. Bu işin peşini bırakmayacağız!”

 

 

 

...

Paylaş :
 
Etiketler :  chp, gülcan kış, grand kartal otel, yangın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA