17 Eylül 2025 Çarşamba



19:50   MAHKEME KARARıYLA SOKAKTA KALACAKLAR!   19:38   YAŞLı KADıNı SINIR KRIZINE SOKAN YANGıN   18:25   978 MILYON LIRALıK DEV YELKENLI SUYA INDIRILDI   17:28   MERSIN’DE FıRTıNA UYARıSı; RÜZGARıN HıZı 90 KM’YE ULAŞACAK!   17:07   BALıK PAZARı ESNAFı ÇÖZÜM BEKLIYOR   17:06   MERSIN’DE ULAŞıM MASAYA YATıRıLDı   16:53   SILIFKE, MARAŞ’ı YEDI BITIRDI: 7-1   16:24   TMO ÇEKIRDEKSIZ KURU ÜZÜM ALıM FIYATıNı AÇıKLADı   15:31   TAZELENME ÜNIVERSITESI’NDE YENI DÖNEM KAYıTLARı TAMAMLANDı   14:44   MERSINLI KADıNLAR ‘MAHSA AMINI’YI ANDı   14:02   MERSIN’DE 324 KM SAHIL VAR, NEDEN 5 YıLDıZLı OTEL YOK?   13:32   KAÇAN ÇOCUKLARı TAKIP EDIP VURMUŞLAR!   12:49   ÇOCUĞUNU ÖLDÜREN ANNE TUTUKLANDı   12:37   TEZGAHLAR DOLDU, FIYATLAR DÜŞTÜ   12:25   MERSIN’DE SPORLA DOLU BIR HAFTA BAŞLADı!   12:21   ENFLASYON MASALıYLA GERÇEKLER GIZLENEMEZ   12:09   MERSIN’DE SAHADA, YOLDA VICDANDA KAZANDıLAR!   12:01   MERSIN’DE TERS YÖN DEHŞETI   11:04   MERSIN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞIŞIMI   10:56   HATAY’A, ‘MERSIN’ YARAMıYOR: 2-3  
 
 
 
 
Karakaş; “Toroslar Belediyesi tarihe geçecek”
   

​​​​​​​Toroslar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 01.07.2023 tarihinde imzalanan ve 2 yıl geçerli olan Toplu İş Sözleşmesindeki Ücret ve Sosyal Hak ödemelerini 01.07.2024 tarihinden itibaren bu yana mevcut belediye yönetiminin ödemediğini ve Toplu İş Sözleşmesinin iptali istemiyle dava açtığını iddia eden Hizmet-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Mustafa Karakaş, “Toroslar Belediyesi bu davayla işçisini alacağından dolayı mahkemeye veren Belediye yönetimi olarak tarihe geçti” dedi.

 

Tarih : 22 Ocak 2025 Çarşamba 14:22

Toroslar Belediyesi, MHP’li Atsız Afşin Yılmaz döneminde Hizmet-İş Sendikası arasında 01.07.2023 tarihinde imzalanan ve 2 yıl geçerli olan Toplu İş Sözleşmesindeki Ücret ve Sosyal Hak ödemelerini 01.07.2024 tarihinden itibaren bu yana ödemedi ve Toplu İş Sözleşmesinin iptali istemiyle dava açtı. Konuyla ilgili bir açıklama yaparak belediye yönetimine tepki gösteren Hizmet-İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Mustafa Karakaş, “Toroslar Belediyesi ile Sendikamız arasında 01.07.2023 tarihinde imzalanan ve 2 yıl geçerli olan Toplu İş Sözleşmesindeki Ücret ve Sosyal Hak ödemelerini 01.07.2024 tarihinden itibaren buyana mevcut belediye yönetimi ödemedi ve Toplu İş Sözleşmesinin iptali istemiyle dava açtı. Toroslar Belediyesi bu davayla işçisini alacağından dolayı mahkemeye veren Belediye yönetimi olarak tarihe geçti. Dava edilen işçinin maaşıdır, alın terinin karşılığıdır, emeğidir, aşıdır, çocuklarının rızkıdır. Çocuklarının rızkından, alın terlerinin karşılığını almaktan başka hiçbir derdi olmayan işçi arkadaşlarımız belediye yönetiminin haksız ve hukuksuz tutumu hem de partizanca ve insani olmayan yaklaşımları nedeniyle oldukça zorlu bir süreçten geçmektedirler” ifadelerini kullandı.

“SÖZLEŞMENİN İPTAL EDİLMESİNİ MAHKEME KABUL ETMEDİ”

Sözleşmenin iptalinin mahkeme tarafından kabul edilmediğine dikkat çeken Karakaş, “Hukuk önünde imzalanmış olan Toplu İş Sözleşmelerinde verilen haklar yapılan ek protokollerle arttırılabilir, fakat düşürülemez. Kaldı ki Toroslar Belediyesi'nin mali durumu, bu ücretleri rahatlıkla ödemeye yetecek güçtedir. Daha önceki yönetimler tarafından işçinin alacakları aksatılmadan gününde ödendi ve daha yüksek oranlarda işçiye zam verdi. Toroslar Belediyesi Yönetimi, Toplu İş Sözleşmesi ve Ek Protokolün iptalini, TİS ile belirlenen işçi maaşlarının düşürülmesini, söz konusu dava sonuçlanana kadar tedbir konulmasını, Toplu İş Sözleşmemizin askıya alınmasını mahkemeden talep etmiştir. Yerel Mahkeme tarafından bu tedbir talebi reddedilmiş ve Toplu İş Sözleşmemizin yürürlükte kalmaya devam edeceği hüküm altına alınmıştır. Dava sürecinin sonunda da adalet tecelli etmiş ve Toplu İş Sözleşmesi dokunulmazlığı tescillenmiştir. Bu sözleşme hükmünce, Toroslar Belediyesi'nde çalışan ve Hizmet-İş Sendikasına üye olan işçi kardeşlerimizin, 01 Temmuz 2024 tarihi itibariyle yevmiyelerine ve diğer sosyal haklarına ücret zammı uygulanması kararlaştırılmıştır. Bu hak hem işçilerimizin enflasyon karşısında ezilmemesi için hayati önem arz etmektedir hem de Türkiye Cumhuriyeti Kanunları ile güvence altındadır. Her ne sebeple olursa olsun, bırakalım bu hakkın işçilerimizin elinden alınması için dava açılmasını, tartışma konusu edilmesi dahi doğru değildir. İş barışını, iş huzurunu bozar. Kaldı ki birçok arkadaşımız icralık durumda. Maaşı eksik yatan, alacakları tam ödenmemesi nedeni ile faturalarını ödeyemeyen, evinin ihtiyaçlarını karşılayamayan ve her gün kara kara düşünen işçi nasıl hizmet gerçekleştirsin?” diye sordu.

“DAVA EDİLEN İŞÇİNİN MAAŞIDIR, ALIN TERİNİN KARŞILIĞIDIR”

İşçinin maaşının ve alın terinin dava edildiğini ifade eden Karakaş, “Talebimiz Toplu İş Sözleşmemizin uygulanması ve hak ettiğimiz maaşlarımızın ödenmesidir. Geriye dönük olarak ödenmemiş alacaklarımızın, sosyal haklarımızın, mesailerimizin ve tediyemizin bir an evvel ödenmesini; bundan sonraki alacaklarımızın da, artık zamanında yatırılmasını istiyoruz. İşçilerimizin iş ve gelecek kaygısı duymasına neden olan keyfi ve hukuksuz uygulamaların derhal bitirilmesini istiyoruz. Çöplerimizi temizleyen, asfaltımızı döken, kaldırımlarımızı döşeyen, cenazelerimizi kaldıran, parklarımıza bakan, sosyal aktiviteleri organize eden, kısaca doğumdan ölüme dek sayılamayacak kadar çok alanda her bir vatandaşımıza onurla hizmet eden Toroslar Belediyesi işçisinin hak ettiği hakkını istiyoruz. Buradan belediye başkanını ve yönetimini uyarıyoruz. Bu ödemelerin gecikmesinden ve sürecin uzamasından dolayı Toroslar Belediyesinde telafisi imkansız zararlar ve Kamu Zararı oluşacaktır. Bu zararın oluşmasından kendileri sorumludur. Toplu İş Sözleşmemizin uygulanmaması, alacaklarımızın ödenmemesi, haksız yere işten çıkarma, sendikal baskı, mobbing ve benzeri art niyetli girişimlerle karşı karşıya kaldığımız şu günlerde; hizmetten gelen gücümüzü kullanmaktan asla geri durmayacağız. Toroslar Belediye yönetimi hala kin ve nefret duygusu ile hareket etmekte, işçi arkadaşlarımıza büyük baskı yapmakta ve hukuksuz işlere girmektedir. Psikolojik tacizler, sebepsiz yer değişiklikleri, kalifiyeli işçi arkadaşlarımızı sürgün etmeleri, sendikamızdan istifa ettirmeye yönelik baskılar ve işten çıkarmalar hız kesmeden ve artarak devam etmektedir. İş barışı ve iş huzurundan eser kalmayan Toroslar Belediyesi’nde büyük bir endişe ve tedirginlik hâkimdir. Sendika olarak dün olduğu gibi bugün de ve yarın da tüm işçilerimizin yanındayız, emekçilerimizle omuz omuzayız. TİS hükümlerine uyulsun. Sendikal baskılara son verilsin. Ödemelerimiz hak ettiğimiz şekliyle yapılsın” dedi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar belediyesi, afşin yılmaz, mustafa karakaş, mhp

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA