6 Mayıs 2026 Çarşamba



15:04   MUT’TA 2026 KAYISI HASADI DEĞERLENDİRİLDİ   14:20   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜMÜNDE İLK SONUÇ: KALDIKLARI ODADA FOSFOR SİNİR GAZI TESPİT EDİLDİ   14:17   MERSİN’DE DAMADA LASTİK VE MOTOR YAĞI TAKTILAR   14:14   MERSİN’DE 2 KARDEŞİN ÖLÜM NEDENİNİ ’TOKSİKOLOJİK VE HİSTOPATOLOJİK’ İNCELEME BELİRLEYECEK   14:10   MERSİN’DE EMEKLİLER DOLU DOLU GÜNLER GEÇİRİYOR   13:32   MERSİN’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU   13:18   ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİYLE ÇEVRE BİLİNCİNE DİKKAT ÇEKTİ   17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"  
 
     
 
Ticaret Bakanlığı emlakçılara ceza yağdırdı
   

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın, ilan fiyatlarında fahiş artış yaptığı gerekçesiyle emlak işletmelerine ceza uygulandığını açıklamasının ardından Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, cezaların haksız yere emlakçılara kesildiğini iddia etti. Çağlar, fiyat artışlarının asıl sorumlusunun ev sahipleri olduğunu belirterek, "Ceza kesilecekse, ev sahiplerine kesilmeli” dedi.

 

Tarih : 22 Ocak 2025 Çarşamba 14:05

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ilan fiyatlarında fahiş artış yaptığı tespit edilen bin 12 emlak işletmesine toplamda 101 milyon 200 bin TL idari para cezası uygulandığını duyurmasının ardından, Antalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar'dan dikkat çeken bir tepki geldi. Çağlar, fahiş fiyat artışlarının asıl sorumlusunun ev sahipleri olduğunu belirterek, cezaların ev sahiplerine kesilmesi gerektiğini savundu.

“NİHAİ KARARI EV SAHİPLERİ VERİR”

İsmail Çağlar, emlakçıların ilan fiyatları üzerinde herhangi bir inisiyatifi olmadığını vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı: "Biz emlak danışmanları, ev sahiplerinin talimatları doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Ev sahibinin belirlediği fiyatın üzerine ya da altına bir şey koymamız mümkün değil. Emlakçılar aynı zamanda eksperlik yapar; bir evin piyasa değerini araştırıp ev sahibine bildirir. Ancak nihai kararı ev sahipleri verir. Bu nedenle, fiyat artışlarından bizleri sorumlu tutarak ceza kesilmesi haksızlık." Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili mutlaka bir denetleme yapılması gerektiğini belirten Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Çağlar, cezaların sorumlu taraflara uygulanmasının daha adil olacağını söyledi. Çağlar, " Eğer suçumuz varsa ceza kesilsin, kesilmesin demiyoruz. Fakat suçumuz varsa suç oranına göre ceza kessinler. Burada bizim fiyat artışıyla alakalı hiçbir suçumuz yok. Bizi resmen günah keçisi ilan ettiler. İlan sitelerine koyduğumuz ilanlar ev sahipleri dedikten sonra koyuluyor. Kesilecekse ceza ev sahiplerine kesilmeli” dedi. Ev sahiplerinin, ekonomideki spekülatif gelişmelere dayanarak fiyat artırdığına dikkat çeken Çağlar, yakın zamanda banka kredileriyle ilgili çıkan dedikoduların bile fiyatların artmasına neden olduğunu belirtti. Çağlar, "Bir söylenti çıktı; banka kredileri düşecek denildi. Hemen ardından ev sahipleri fiyat artırmaya başladı. Bu durum tamamen onların inisiyatifinde. Bizim bu artışlarla hiçbir ilgimiz yok. Hatta maaş zamları gibi ekonomik gelişmeler de kira fiyatlarını tetikliyor. Memur maaşlarına zam haberlerinden sonra bile ev sahipleri yüzde 50'ye varan oranlarda kira artışı yaptı” ifadelerini kullandı.

ANTALYA'DAKİ KONUT SORUNU

Antalya'da konut fiyatlarının yüksekliğine de değinen Çağlar, şehirdeki yoğun göç ve inşaat sektörünün yavaşlamasının kira ve satış fiyatlarını artırdığını ifade ederek, şu ifadelere yer verdi: "Antalya, dünyanın her yerinden göç alıyor. Bu durum kiralık ev bulmayı zorlaştırıyor. Şu anda şehirde en düşük kira bedeli 12-13 bin TL civarında. Bölgeye ve denize yakınlığa göre bu rakamlar daha da artıyor.” Vatandaşları konut alımı konusunda uyaran Çağlar, ev fiyatlarının ilerleyen günlerde daha da artabileceğini dile getirdi. Çağlar, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Faiz oranları biraz daha düşerse, ev fiyatlarında tekrar bir yükseliş yaşanabilir. Ancak enflasyona göre baktığımızda ev fiyatlarının aslında yüksek olmadığını görüyoruz. Düşük faiz oranları, fiyat artışlarını tetikleyen en büyük nedenlerden biri. Bu nedenle şu an konut alımı için uygun bir zaman." (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  ömer bolat, ticaret, ilan, antalya, emlak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA