9 Temmuz 2025 Çarşamba



16:05   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI!   14:19   KıRATLı: “MERSIN’E DEV SPOR YATıRıMLARı KAZANDıRDıK”   14:06   GÖKSU DELTASı IÇIN ‘ACIL KORUMA’ ÇAĞRıSı   14:01   SOKAK KEDISINI DEFALARCA TEKMELEDI   13:54   ANAMUR’A YENI SPOR YATıRıMı!   13:34   MERSIN ESNAFıNıN SORUNLARı MASAYA YATıRıLDı   13:28   ANAMUR’DA ÇILEK IŞÇILIĞINDE ZAM KRIZI!   13:14   ‘YAP-İŞLET-DEVRET’ MODELI AĞıR MALI YÜK GETIRIYOR   13:07   MERSIN HEYETI’NDEN PEHLIVAN’A TEŞEKKÜR ZIYARETI   13:01    “MERSIN, TÜRKIYE’YE ÖRNEK BIR MODEL OLACAK”   12:48   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDEN KÜRESEL AKADEMIK BAŞARı   12:38   MERSIN’IN BATı ILÇELERINDE YANGıN ALARMı!   12:28   ÖZ SAĞLıK-İŞ, ŞEHITLER IÇIN EYLEMLERI ERTELEDI   12:12   TÜRKIYE, AKKUYU NGS ILE KÜRESEL OYUNCU OLMA YOLUNDA   12:01   ÇÖP EVE MÜDAHALE; 10 KAMYON ATıK ÇıKARıLDı   11:56   MERSIN’DE HAŞEREYLE KESINTISIZ MÜCADELE   11:49   LÜKS SITEDE HILELI SEÇIM   11:47   TERMESSOS’TA TARIH GÜN YÜZÜNE ÇıKıYOR   11:45   KOMŞUNUN TRAKTÖRÜNÜ ÇALıP 60 BINE SATTıLAR   11:43   AKREP ZEHRINDEN UMUT DOĞDU  
 
 
 
 
Üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat!
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Dr. Bahar Gülcay Çat, son günlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarının pik yaptığını belirterek; COVID-19, influenza ve mevsimsel üst solunum yolu enfeksiyonlarının bir arada yayılmasının, halk sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Dr. Çat; bu dönemde maske kullanımı, dikkatli beslenme, sosyal izolasyon gibi önlemleri sıralayarak, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı.

 

Tarih : 22 Ocak 2025 Çarşamba 12:32

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Dr. Bahar Gülcay Çat, son dönemde üst solunum yolu enfeksiyonlarının pik yaptığına dikkat çekerek, vatandaşları bu dönemde daha dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle COVID-19, influenza ve mevsimsel üst solunum yolu enfeksiyonlarının bir arada yaygınlaştığını belirten Dr. Çat, bu 3 virüsün bir arada bulunmasının, halk sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu vurguladı.

DR. ÇAT: “ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI YAYGIN BİR ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR”

Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Dr. Bahar Gülcay Çat, “İnsanlar akın akın acil servisleri dolduruyor. Bazı literatürlerde de kombo virüs şeklinde tanımlanıyor. Şu an hem COVID-19 virüsü, hem influenza, hem de mevsimsel üst solunum yolu enfeksiyonu virüsleri yaygın bir şekilde görülüyor. Bu virüslerin bir arada olması; yüksek ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve kas-eklem ağrıları gibi şikayetlere yol açıyor. İnsanlar, bu sebeplerle acil servislere başvuruyorlar” dedi. Uzm. Dr. Çat, kış aylarında kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirildiğini ve bu ortamlarda dikkat edilmesi gereken önlemleri sıraladı. Çat, “Kapalı alanların sık sık havalandırılması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesini öneriyoruz. Özellikle kalabalık alanlara gireceksek, maske kullanımı salgın döneminde özellikle çok önemli ve çok etkin bir yöntem. Beslenmemize çok ciddi anlamda dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklığı yüksek tutan portakal, mandalina gibi C vitamini yüksek mevsim yiyeceklerini tüketmeyi öneriyoruz” diye konuştu.

KRONİK HASTALIKLARI OLANLAR, YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR MUTLAKA KORUNMALI

Hastalık belirtileri gösteren kişilerin mutlaka aile hekimi veya bir sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Çat, “Özellikle kronik hastalığı olanlar ve çocuk yaş grubundakilerin korunmasını öneriyoruz. Çünkü bu kişilerde enfeksiyonlar ev istirahat ile tedavi olabilecekken tansiyon, şeker, kanser gibi bağışıklık sistemini sıkıntıya sokan hastalıklara sahip olanlarda hastaneye yatış gerekebiliyor” ifadelerine yer verdi. Ayrıca evde virüs kapan bir kişi varsa, özellikle kronik hastalığı bulunanlar, yaşlı bireyler ve çocuklar için sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Çat, “Kendimizi izole etmek, onların yanına girmemiz gerektiği zamanlarda da mutlaka maske kullanmayı öneriyoruz” şeklinde uyarılarda bulundu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir belediyesi, bahar gülcay çat, enfeksiyon

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA