8 Şubat 2025 Cumartesi



15:05   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN MARKET DENETIMI   15:01   TARSUS’TA ‘HAYıR ÇARŞıSı’ AÇıLDı   14:51   BAKAN TEKIN, "FELSEFEMIZI DEĞIŞTIRMIŞ OLDUK"   14:33   MOBILYA İHRACATÇıLARı KÖRFEZ’E ÇıKTı   14:31   İTFAIYE, YıLıN İLK TATBIKATıNı GERÇEKLEŞTIRDI   14:22   TARDOBDER, 6 ŞUBAT DEPREMLERINI UNUTMADı   14:14   MERSIN’DE YOL KONFORU ARTıYOR   14:07   KAR YAĞıŞı MIKROPLARı ÖLDÜRMEZ!   14:01   UZMANıNDAN SAÇ BOYAMA UYARıSı!   13:57   HAVADAKI GIZLI TEHLIKE: ÖLÜME YOL AÇABILIR   13:51   ARPAÇSAKARLAR MAHALLESI’NDE KAPSAMLı TEMIZLIK ÇALıŞMASı   13:46   MERSIN’DE DEPREMZEDELER İÇIN SESSIZ YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDI   13:42   İHRACATÇıLAR, ALMANYA’YA ÇıKARMA YAPTı   13:25   MÜSİAD, SURIYE PAZARı İÇIN HAREKETE GEÇTI   13:22   SEVER: "MUT BARAJı İLÇEYI İHYA EDECEK"   13:15   HıRSıZLıK ŞÜPHELISI GÜVENLIK KAMERALARıNDAN YAKALANDı   13:08    ARKADAŞ CINAYETININ SON FIRARISI DE YAKALANDı   13:03   FETÖ HÜKÜMLÜSÜ KADıN ERDEMLI’DE YAKALANDı   12:59   AVRUPA’YA İNSAN KAÇıRAN ÇETEYE OPERASYON: 20 BIN DOLARLA GÖÇMEN TAŞıYORLAR   12:54   EMEKLI ÖĞRETMENI ÖLDÜREN ÖĞRETMENE 5 YıL HAPIS İSTEMI  
 
 
 
 
Vurgun yapan çeteye 11 ilde operasyon: 42 gözaltı
   

İstanbul polisi, aralarında Mersin’in de bulunduğu sosyal medyada sahte ilanlar vererek vatandaşlara ait kimlik ve iletişim bilgilerini toplayıp “bankacı”, “polis”, “hakim” ve “savcı” kılığında dolandırıcılık yapan bir şebekeyi İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonla çökertti. 42 şüphelinin yakalandığı operasyonda, şebekenin 5 milyon liranın üzerinde vurgun yaptığı ortaya çıktı.

 

Tarih : 17 Ocak 2025 Cuma 14:44

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden kredi tuzağı kuran bir dolandırıcılık şebekesi tespit etti. Yürütülen çalışmalarda suç ağının sosyal medya platformları üzerinden sahte ilanlar vererek vatandaşlara ait kimlik ve iletişim bilgilerini içeren dataları temin ettikleri, bu bilgiler ile ağlarına düşürdükleri kurbanları “bankacı”, “polis”, “hakim” ve “savcı“ adı altında arayıp çeşitli aldatıcı sosyal mühendislik yöntemleri ile vatandaşların hesaplarında bulunan tutarları boşalttıkları tespit edildi.

5 MİLYONLUK VURGUN

Şebekenin, ele geçirilen paraları yine sosyal medya platformları üzerinden temin ettikleri üçüncü şahısların hesaplarına aktararak milyonlarca lirayı bulan büyük bir vurgun yaptıkları anlaşıldı. Banka hesapları üzerinde yapılan finansal analiz çalışmalarında şüphelilerin 36 ayrı “Nitelikli Dolandırıcılık” eyleminden toplam 5 milyon 121 bin 661 TL vurgun yaptıkları tespit edildi. Tuzaklarına düşürdükleri kişiler üzerinden büyük bir vurgun gerçekleştiren dolandırıcılık şebekesinin tüm üyeleri tek tek belirlendi. Suç ağının çökertilmesi için 14 Ocak’ta operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul merkezli Adıyaman, Adana, Balıkesir, İzmir, Manisa, Tekirdağ, Kütahya, Van, Hatay ve Mersin’de yapılan eş zamanlı operasyonda 42 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 1 soğuk cüzdan, 7 bin 325 dolar, 130 bin TL para, 1 kuru sıkı tabanca ve bu silaha ait 37 mermi ile çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan dolandırıcılar, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih’teki Vatan Yerleşkesinde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Zanlılar ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  istanbul, mersin, siber suç, polis

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA