15 Aralık 2025 Pazartesi



10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR   16:45   BAŞKAN YILDIZ’DAN ENGELSİZ YAŞAMA GÜÇLÜ MESAJ: “365 GÜN EMPATİ”   12:14   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN 2025’TE 500 HANEYE “EVDE TEMİZLİK VE KİŞİSEL BAKIM” DESTEĞİ   12:10   MERSIN ANAMUR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ, 3 ARALıK DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ KAPSAMıNDA SOSYAL FARKıNDALıK OLUŞTURMAK AMACıYLA ÇEŞITLI ZIYARET VE ETKINLIKLER DÜZENLEDI.   11:00   MERSIN ESOB BAŞKANLAR KURULU YAPıLDı   09:54   BÜYÜKŞEHİR’DEN 18 ELEKTRİKLİ OTOBÜS İLE MERSİN ULAŞIMINA ÇEVRECİ BİR DOKUNUŞ  
 
 
 
 
Ekmen’den yeni yıl mesajı
   

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, yayınladığı yeni yıl mesajında vatandaşlara 2025 yılı için “umut ve mücadele” çağrısında bulundu. 2025 yılında Mersin’in ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak adımların ivedilikle atılması gerektiğini söyleyen Ekmen, tarım hasılasında 3’üncü büyük il olan Mersin’in tarım alanında da gerilememesi için birtakım acil tedbirlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 1 Ocak 2025 Çarşamba 17:43

Haber Merkezi

DEVA Partisi olarak yeni yılda geçim mücadelesi veren asgari ücretli, emekli ve memurun sesi olmaya devam edeceklerini söyleyen Ekmen, yeni yılda demokrasinin güçlü olduğu, adalete olan güvenin tam olarak tesis edildiği bir Türkiye temennisinde bulundu. Ayrıca yeni yılda Mersin’in bütçe başta olmak üzere hak ettiği desteği alması gerektiğine dikkati çeken Ekmen, Pamukluk Barajı'nın Toroslardaki diğer sulama projelerinin, Akdeniz Sahil Yolunun 2025 yılında tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak, “Mersinli çiftçiye 1 TL verin, Mersin size 10 TL vergi verecektir” dedi.

“ADALETE OLAN GÜVEN TAM TESİS EDİLSİN”

DEVA Partisi Genel Başkanı Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yeni yıl dolaysıyla yayınladığı mesajında Mersin’in sorunları başta olmak üzere asgari ücretlinin, emeklinin sorunlarına dikkat çekti. 2025 yılında “umut ve mücadele ” mesajı veren Ekmen, tüm vatandaşlara yeni yıl için sağlık, mutluluk ve huzur dileyerek, yeni yılın ülkenin tüm kesimlerinde dayanışma, adalet, birlik ve beraberlik getirmesini temenni etti. Yeni yıl mesajında Ekmen, demokrasinin güçlü olduğu, adalete olan güvenin tam olarak tesis edildiği bir Türkiye temennisinde bulunarak, “Ülkemizin her bir ferdinin fikir ve görüşlerini özgürce ifade edebildiği, adaletin herkes için eşit şekilde sağlandığı bir Türkiye'yi arzuluyoruz" ifadelerini kullandı. Ekmen, ekonomik zorluklara da dikkat çekerek, özellikle sabit maaşla geçim mücadelesi verenlerin yaşadığı zorlukları vurguladı. Açlık sınırının altında açıklanan 22 bin 104 TL'lik asgari ücretle yaşam mücadelesi veren bireylerin, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çekti. “Asgari ücretin, temel ihtiyaçları karşılama konusunda yetersiz kaldığını görüyoruz. DEVA Partisi olarak geçim mücadelesi veren vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“MERSİN’DE TARIM ALANLARINDA ACİL TEDBİR ALINSIN”

Yeni yıl mesajında Mersin’in sorunlarına da tek tek dikkat çeken Ekmen, TÜİK 2023 yılı verilerine bakıldığında Mersin’de işlerin kötü gittiğinin altını çizerek, Türkiye'de en çok vergi ödeyen 6'ncı il olan Mersin’in 2023'te gayrisafi yurt içi hasılada küçülen illerden biri olduğuna vurgu yaptı. 2025 yılında Mersin’in ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak adımların ivedilikle atılması gerektiğini söyleyen Ekmen, tarım hasılasında 3'üncü büyük il olan Mersin'in tarım alanında da gerilememesi için birtakım acil tedbirlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.  Ekmen, Pamukluk Barajı'nın Toroslardaki diğer sulama projelerinin ve Akdeniz sahil yolunun 2025 yılında tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti; “Mersinli çiftçiye ve yetiştiriciye gerekli destek mutlaka verilmelidir. Her fırsatta söylediğimiz gibi; Mersinli üreticiye 1 TL verin, Mersin size 10 TL vergi verecektir. Mersinli üreticinin alternatif ürünlere teşvik edici bir şekilde yönelmesini sağlanmalı. Özellikle muz üretiminde aile işletmelerindeki kısıtlamaları kaldırılmalı.”

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, vekil, mehmet emin ekmen, yeniyıl

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA