31 Aralık 2025 Çarşamba



17:02   AYBENIZ TOP’U BOĞARAK ÖLDÜREN SANıĞA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET   13:53   NIHAL ERDEM ANADOLU LISESINDE ’YEŞIL VATAN’ SEFERBERLIĞI   12:20   TARSUS’TA YEŞIL ÇATı DÖNEMI BAŞLıYOR   11:36   O ANLAR KAMERADA: KıRMıZı ıŞıKTA GEÇEN OTOMOBIL MOTOSIKLETLIYE ÇARPTı   10:34   GÖKSU SIYAH AKMAYA BAŞLADı, AKıLLARA 3 YıL ÖNCEKI HADISE GELDI   10:12   MERSIN’DE SARP KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI NEFES KESEN OPERASYONLA KURTARıLDı   10:04   MERSIN’DE 2025’TE 15 BIN CENAZE HIZMETI VERILDI, MEZAR YERI ÜCRETI KALDıRıLDı   09:59   ÇIZIMLERINI GÖREN RESSAM SANıYOR: NAKLIYATÇıNıN RESIMLERI RESSAMLARıN ÇIZIMLERINI ARATMıYOR   11:46   TARIHI KILIKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNı BULUŞTURDU   11:46   YALOVA’DA DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 3 ŞEHIT   11:35   KAÇAK KAZı YAPAN 2 ŞÜPHELI TARIHI ESERLERLE YAKALANDı   11:32   MERSIN’DE KURŞUNLAMA VE YARALAMA OLAYLARıNA KARıŞAN ŞÜPHELILER YAKALANDı   14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR, KENTE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇIYOR
   

Hayata geçirdiği sayısız öğrenci dostu hizmeti ile gençlere destek olan ve eğitim hayatlarında onların yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte şehre gelen öğrencileri de yalnız bırakmadı. MEŞOT, TAŞTİ ve Mersin Üniversitesi’nin girişinde öğrenci bilgilendirme stantları açan Büyükşehir personeli; öğrencilere şehirde sosyal, kültürel, sanatsal ve turizm alanlarına ilişkin bilgi aktararak tanıtım broşürü dağıttı.

 

Tarih : 21 Ağustos 2024 Çarşamba 13:11

Öğrenci dostu anlayışı ile sayısız hizmeti hayata geçiren ve gençlere kucak açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kayıtlarının başlaması ile birlikte bu sene de harekete geçerek, kente yeni gelen öğrencilerin yabancılık çekmemesi için onları ilk ağırlayan oldu. Merkezde MEŞOT ve Mersin Üniversitesi’nin girişinde öğrenci bilgilendirme stantları açan Büyükşehir, Tarsus Otogarı’nda da gelen öğrencileri karşılamak için stant açtı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sevgi ve selamlarını ileterek, öğrencileri açtıkları stantlarda karşılayan personel, gelen öğrencilere Büyükşehir’in sayısız öğrenci dostu hizmetini aktardı ve tanıtım broşürü dağıttı. ‘Mahalle Mutfakları’, ‘Çamaşır Kafe’, ‘5 Liraya Ulaşım’, ‘Merci Danışmanlık Merkezi’, ‘Kariyer Merkezi’, ‘Öğrenim Yardımları’, ‘Yeni Nesil Kütüphaneler’ ve ‘Okuma Salonları’ ile ‘Yarı Zamanlı İş İmkanları’ hakkında öğrencilere bilgi veren personel, yeni eğitim hayatlarında da başarılar diledi. 

Yeni bir şehre ayak bastıkları ilk anda böyle bir sürprizle karşılaşan ve karşılanmaktan dolayı memnuniyet duyan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kendilerini yalnız hissettirmediği için teşekkür ettiler.

TAŞKIN: “ŞEHRE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE YABANCILIK HİSSETTİRMİYORUZ”

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Halkkent Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görev yapan Biyoloji Öğretmeni Yaren Taşkın, uygulama hakkında bilgi vererek, “Şehrimize yeni gelen öğrencilerimizi karşılıyoruz. Böylece onlara hem ‘Hoş geldin diyoruz’ , hem de üniversite süreçlerinin başladığı yerde onları motive etmiş oluyoruz. Aynı zamanda konaklayacakları yerlere kadar ücretsiz servis imkânı da sağlıyoruz. Kentimize gelen öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi’nin onlara sunmuş olduğu hizmetlerden bahsettik. Mersin’in öğrenci dostu bir şehir olduğunu onlara anlattık” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in öğrenciler için hayata geçirdiği projeler hakkında da bilgi aktardıklarını kaydeden Taşkın, “Kariyer Merkezi’nin öğrencilere sunduğu yarı zamanlı iş imkanları var. Onun dışında öğrencilerin rahatça ve huzurla çalışabilmeleri için Okuma Salonları ve ders alanlarının mevcut olduğunu söyledik. Öğrencilerin psikolojik, rehberlik ve danışmanlık alanında yararlanabilecekleri MERCİ Danışma Merkezleri’nin olduğundan bahsettik. Aynı zamanda öğrencilerimizin sosyalleşebilmesi için tiyatro ve konser gibi etkinliklerle de onlara destek olacağımızı anlattık. Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

YILDIRIM: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ”

Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görev yapan Matematik Öğremeni Haydar Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilerin barınma ihtiyacını gidermek için Gülnar Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi ile birlikte merkezde Akdeniz Erkek Öğrenci Yurdu hizmetinin bulunduğunu ifade etti. Mersin Üniversitesi’nin ana giriş kapısına yakın Büyükşehir’in Çamaşır Kafe hizmeti bulunduğunu aktaran Yıldırım, “Aynı zamanda kış aylarında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba hizmetimiz var. Öğrencilerimiz Mahalle Mutfakları’ndan 3 çeşit yemeği 15 liraya alırken, 5 lira karşılığında da belediye otobüslerinden faydalanabilirler. Son olarak da üniversiteyi kazanan ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilerimize, 1 yıl boyunca karşılıksız öğrenim yardımı desteği sunuyoruz” diye konuştu. Başkan Vahap Seçer yönetiminde Mersin’in bir öğrenci kenti haline geldiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, “Şehrimize gelen tüm öğrencilerimize ‘Hoş geldin’ diyor ve Büyükşehir Belediyesi olarak daima yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN UYGULAMASI GENÇLERDEN TAKDİR TOPLADI

Öğrencilerden Tolga Yıldırım, uygulamayı çok beğendiğini dile getirerek, “Gerçekten samimi ve sevecen bir uygulama. Arkadaşlarım da daha önce anlatmıştı. Burada öğrenci ulaşım fiyatları çok uygun ve 3 çeşit yemeğin 15 lira olması gayet iyi. Burada öğrenciler için birçok imkan var ve Mersin’in öğrenci şehri olduğunu gerçekten anlamış oldum” dedi.

Bir başka genç Abdullah Kalem ise, uygulamanın oldukça bilgilendirici olduğunu belirterek, “Özellikle ‘Yeni Nesil Kütüphane’ olayını çok sevdim. Bir öğrenci için 15 liraya yemek olayı da mükemmel. Öğrenciler için en önemli olay zaten para. Abonman olayı da çok güzel. Üniversiteye farklı şehirlerden gelmiş ve aile desteği fazla olmayan öğrencilere yönelik gerçekten güzel projeler. Ben çok beğendim” diyerek memnuniyetini ifade etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, öğrenci

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA