17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
DERNEK AÇILIŞI HALAYLARLA YAPILDI
   

Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nde kurulan sosyal dayanışma ve yardımlaşma derneği yoğun katılım ile açıldı.

 

Tarih : 19 Ağustos 2024 Pazartesi 13:48

Mersin’de mahalle yardımlaşma, dayanışma dernekleri arasında ilk olan, Adnan Menderes Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yusuf Taş ve yönetimi tarafından açıldı. Dernek açılışına yoğun katılım sağlayan mahalle sakinlerini, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş yalnız bırakmadı. Dernek açılışında halaylar çekilerek, kurdele kesildi.

“BU ÜLKEDE YÖNETİM SORUNU VAR”

Derneğin açılışında söz hakkı olan Mersin Milletvekili Ali Bozan, derneğin faaliyetlerini yazan panoda yer alan hizmetler üzerinden hükümeti eleştirdi. Panoda yazanların dikkatini çektiğini söylen Bozan, “Arkadaki panoda faaliyet alanlarını yazmış arkadaşlarımız. Gerçekten çok iddialı hedefleri var. Faaliyet alanlarında hedeflediklerini hayata geçirmeleri için, bizlerde elimizden gelen desteği ve katkıyı sunacağız. Aynı zamanda bir mahallemizde, bu faaliyet alanlarında bir dernek kuruluyorsa demek ki o ülkede yönetim sorunu var. Demek ki o ülke de iktidar sorunu var. Şimdi sırası ile paylaşayım, bir mahallede dul, yetim ve durumu olmayan ailelere yardım etmek için bir dernek kuruluyorsa, demek ki o ülkede yaşan dul ve yetimlere yeterince devlet gerekli katkıyı sunmuyor. Olağanüstü durumlarda, acil yardım, öğrenci bursları, özel eğitim yardımları, sağlık yardımları, evlenen gençlere yardım, ramazan ayında koli, iftar programları, deprem sel gibi acil durumlarda acil yardımlar. Bunların tamamı devletin yani devleti yönetenlerin yapması gereken asli görevleri. Eğer Adnan Menderes Mahallemizde yaşayan yurttaşlar, bu hedefleri hayata geçirmek için bir dernek kurma ihtiyacı duyuyor başta da söyledim, demek ki bu ülkede bir yönetim sorunu var.”

Bozan, “Adnan Menderes Mahallemizde bu dayanışma derneği kuruluşunu gerçekleştiren, cesareti gösteren arkadaşlarımıza ve başta Dernek Başkanı Yusuf Taş olmak üzere teşekkür ediyorum. Derneğin amaçlarının hedeflerinin hayata geçirilmesinde, bizim üzerimize ne düşerse 7/24 dernek başkanımızın ve dernek yönetiminin yanında olacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

“DAYANIŞMA DUYGUSU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖZÜNDE VAR”

Dayanışma duygusu kültürümüzün özünde var olduğunu vurgulayan, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, “Adnan Menderes Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği gerçekten bu kentte bir ilk, yöre dernekleri çok görünüyor ama sosyal dayanışma dernekleri olarak yeni bir kuruluş, çokta önemli bir kuruluş. Genel anlamda siyasete girmeyeceğim. Vekilim genel durumu izah etti.  Bizler aslında şunu söyleyebiliriz yerel yönetimler olarak, böylesi önemli bir oluşumda bizlerinde, bundan sonra sizlerle sürekli iletişim halinde olacağımızı ve ortak yürüyeceğimizi bilmenizi isteriz. Çünkü gerçekten bunu burada gördük. Artık toplum ya da insanlar kendi haline bırakıldı. Mevcut yani yanlış iktidarın vermiş olduğu sonuçlar, insanları bu noktaya getirdi. Belediye olarak da biz her zaman yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum. Kuruluşta emeği geçen bütün arkadaşlarımızın emeğine sağlık, yönetimde yer alan bütün arkadaşlarımızı da kutluyorum, başarılar diliyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  Adnan Menderes Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, yusuf taş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA