7 Ocak 2026 Çarşamba



13:13   ERDEMLI’DE EV YANGıNı BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ   12:04   GÖKSU’NUN SIYAH AKMASıNA NEDEN OLAN TESISE 1 MILYON 337 BIN TL CEZA   11:47   TEKSIN, 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYLA MERSINLILERIN ÇÖZÜM ADRESI OLDU   11:28   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı BILINÇLENDIRILDI   11:22   SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET” SUÇUNDAN HAPİS CEZASI   10:57   TOROSLARDAKI YABAN KEÇILERI KORUMA ALTıNDA   10:25   MERSIN’DE BINLERCE ADET PATLAYıCı ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA   16:56   AK PARTI MERSIN’DE ÜYE SAYıSıNı 209 BININ ÜZERINE ÇıKARDı   16:28   MÜSTAKIL EVDE KORKUTAN YANGıN   14:53   BALıKESIR’DEN KAYıP OLARAK ARANAN ŞAHSıN CESEDI MERSIN’DE BULUNDU   11:35   ANAMUR’DA SULAR ALTıNDA KALAN KÖYDEN GERIYE BIR MINARE KALDı   11:02   MATEMATIK EVI BIR YıLDA BINLERCE ÖĞRENCIYI AĞıRLADı   10:55   TÜRKIYE’NIN MAVI SULARDAKI YENI GÜÇLERI: ÇAĞRı BEY VE YıLDıRıM’DA HAZıRLıKLAR SÜRÜYOR   10:14   MERSIN’DE YEŞIL ALANLAR IKLIM DOSTU UYGULAMALARLA BÜYÜTÜLDÜ   16:54   OTOMOBIL ALEV ALEV YANDı   16:50   CHP’DEN ISTIFA EDEN ÇAKıR, AK PARTI’YE GEÇECEĞINI AÇıKLADı   14:22   MERSIN’DE COŞKULU KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ: JÖAK HELIKOPTER ILE ‘ÜZÜM SALKıMı’ GÖSTERISI YAPTı   12:18   MERSIN’DE KALDıRıM IŞGALINE IZIN VERILMIYOR   11:04   MERSINDE 1 MILYAR 180 MILYONLUK "CHANGE ARAÇ" ÇETESINE OPERASYON: 14 TUTUKLAMA   09:56   BELEDIYENIN ARACıNDAN AKÜLERI ÇALAN 2 ŞÜPHELI TUTUKLANDı  
 
 
 
 
SPORBÜS 8 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
   

Mersin’de yaşayan her çocuğun sporla tanışması için yola çıkan ’Sporbüs’, dezavantajlı mahallelerde yaşayan 8 binden fazla çocuğa ulaştı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği proje kapsamında kentin en ücra köşelerine giden Sporbüs, çocukların hem de sporla tanışmasına, hem de eğlenmesine ön ayak oldu.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 13:50

Uyguladığı sosyal politikalarla Mersin’i daha yaşanılır bir şehir haline getiren Büyükşehir Belediyesi, geleceğin mimarları çocukları önceleyen projelere hız kesmeden devam ediyor. Sağlıklı nesiller için yola çıkan ve binlerce çocuğa ulaşan Sporbüs’ün son durağı Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi oldu. Yalınayak Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe çok sayıda çocuk ve veli katıldı.

"SPORBÜS, TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR PROJE"

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, belediye olarak hayatın her alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bunlardan birinin de özellikle spor tesislerine ulaşımda zorluk yaşayan çocuklara yönelik Sporbüs projesi olduğunu belirten Taşkın, "Sporbüs, Türkiye’de örnek bir proje. Proje ile sporu köylerde, yaylalarda ve şehirdeki öncelikli olarak kırsaldaki çocuklarımızın ayaklarına götürüyoruz, onları sporla tanıştırıyoruz. Haftada birkaç gün farklı yerlere, değişik mahallelere gidip çocuklara değişik etkinliklerle sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 8 bin çocuğa ulaştık. Mersin'de 806 mahallemiz var, 806’sına da ulaşmaya çalışıyoruz. Yaz kurslarımız devam ediyor. Ücretsiz olarak 4 bin civarında çocuğumuza yüzme kursu veriyoruz. Şu anda basketbol, voleybol ve değişik spor dallarında faaliyetlere devam ediyoruz" dedi.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARI SPORLA İÇ İÇE TUTMAK"

Projenin temel amacını anlatan atletizm antrenörü Nezir Aydın, "Amacımız çocukları sporla iç içe tutmak. Spor branşlarını çocuklara tanıtmak, onları doğru bir şekilde spor branşlarına yönlendirmek ve yeteneklerine göre en iyi yapabilecekleri alana yönlendirmek. Atletizm, tenis, hentbol, basketbol gibi pek çok branşı çocukların ayaklarına götürüyoruz. Gençlerimizi sporla tanıştırmak en büyük gayemiz" diye konuştu.

Veliler, çocuklarının sporla iç içe olmasından memnun

Çocuklarının sporlar iç içe olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren velilerden Emine Sert, "Böyle bir etkinliğin olmasına çok sevindim. Yoksa akşama kadar tabletleri ellerinden düşürmüyorlar" dedi.

Çiğdem Karvar da çocukların biraz tabletten, internetten uzak durmasını istediklerini belirterek, "Sporla ilgilenmelerini istiyoruz. Büyük oğlum futbolla ilgileniyor, ufağı da tekvandoya gönderiyorum. Burada enerjilerini, streslerini atıyorlar" diye konuştu.

Çocuklar hem eğlendi, hem de öğrendi

Çocuklardan Yusuf Demir, Sporbüs projesi sayesinde eğlendiklerini ifade ederek, "Basketbol oynadık, yarış yaptık, hentbol oynadık. Spor yapın, vücudunuz ve zihniniz dinç kalsın" dedi.

Sporu çok sevdiğini söyleyen Elif Açı da sporu çok sevdiğini, voleybol ve hentbolla ilgilendiğini kaydetti. Tuana Gizem Erturan ise spor yapmanın kendisini iyi hissettirdiğini dile getirdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, spor

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA